Şimdi Ara

190 km/h hız kesme (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.i zlesene.com/video/amator-megane-ii-250-kmh/12116

hatta bu arkadaş buforumda bir üyeydi arama yapılırsa bulunabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturnusol -- 31 Aralık 2007; 19:44:13 >

• tabi bu araba modifiyeliydi hatırladığım kadarıyla eksoz monifoldu değişmiş ve chip tuningle devir limitörü iptal edilmişti
  • max 190 ı yapan arkadaş aracının modelini yazmamış ama bu araba muhtemelen 1.5 dci megane II 80 hp olan versiyonudur , o araba fazla basmıyor turbo devir kesiyor , ben çok denedim aynı aracı 191 demiyor konuyu açan arkadaş bi daha modelde yazarsa iyi olur ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 1 Ocak 2008; 13:14:15 >
  • imzamdaki araçla hafif meyilli yolda 190' ı gördüm 1.6 rahat 190' ı geçer..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

max 190 ı yapan arkadaş aracının modelini yazmamış ama bu araba muhtemelen 1.5 dci megane II 80 hp olan versiyonudur , o araba fazla basmıyor turbo devir kesiyor , ben çok denedim aynı aracı 191 demiyor konuyu açan arkadaş bi daha modelde yazarsa iyi olur ,

yok bence sen bir daha okurken dikkatli okursan daha iyi olur

konun içinde sonraki mesajımda "arac 1.6 16v 110 Hp kadranda 250 yazıyor ama fabrika verilerine bakmadım 198 den fazladır bence" diye yazmıştım
  • quote:

Orjinalden alıntı: tekhatıram_

quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

max 190 ı yapan arkadaş aracının modelini yazmamış ama bu araba muhtemelen 1.5 dci megane II 80 hp olan versiyonudur , o araba fazla basmıyor turbo devir kesiyor , ben çok denedim aynı aracı 191 demiyor konuyu açan arkadaş bi daha modelde yazarsa iyi olur ,

yok bence sen bir daha okurken dikkatli okursan daha iyi olur

konun içinde sonraki mesajımda "arac 1.6 16v 110 Hp kadranda 250 yazıyor ama fabrika verilerine bakmadım 198 den fazladır bence" diye yazmıştım

OK

• bazı arkadaşlar inanmıyacak ama yemin ederim yokuş aşağı 4.viteste devir 6500-7000 devir aralığında 210 vurdum aracım 115 hp gücünde sonra arabadan kokular geldi o günden beri arabanın kalkıştaki seriliği yok arabanın enaz 15 dakika fanı çalıştı o hızda frene bir bastım duruş mesafesi çok iyiydi hemen dörtlüler yanmaya başladı ama bir daha yaparmısın deseler kesinlikle yapmam cahillikten başka bir şey değil
  • Sürat ile ilgisi yok. 6000 dv/dk da elektriği keser. bunu 2., 3. viteste de deneyebilirsiniz:)

quote:

Orjinalden alıntı: tekhatıram_

quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

nooldu 220 giden meganelara o zaman. 190da devir kesiciye giriyorsa?
    quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

araç devir kesiciyi devreye sokmuş. belirli bir devirden sonra aracın motoruna zarar vermesin diye devir kesiciye girmiştir

bu özellik kapatılıyor onlar bu özelliği kapatarak yapmıstır 220km/h ama nasıl kapatacam onun için buraya yazdım bilen yok herhalde

• hocam bnde dizeli var 2 de 85 3 te 120 de gidiim dedim bi kesme olcakmı die hiçbişey olmadı araba sürekli 5000 devirde gitti yani elektrik kesme falan olmadı
  • Elektirik kesme ampul söndürme gibi küt diye kesme değil olan, dizel motorda gaza sonuna kadar basın 6000 devir yapacakmı, biz hisstmeden o kesiyor zaten kesmezse motor 6000 devri geçer ve bir süre sonra motor elde kalabilir. Dizel motorlarda hız kesme motorun devri ile alakalı devir kesme belirlenen devirden fazla yapmaman anlamın geliyor motor elektronik olarak sürücü hissetmeden yükseltmiyor, bir süre sonra gaz pedalını tekere kadarda yapıştırsan 190 dan sonra parçalasan gitmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: delici ozy

hocam bnde dizeli var 2 de 85 3 te 120 de gidiim dedim bi kesme olcakmı die hiçbişey olmadı araba sürekli 5000 devirde gitti yani elektrik kesme falan olmadı

dizeli yüksek devirde kullanmayın motorun işi biter
  • 2003 megane 2 1,6 115 hp aracim var, su ana kadar farkettigim birkac ozelligi var, bir kere 1,6 megane ler maksimum gucu olan 115 hp yi 6000 devirde veriyor. ayrica sabah motor sogukken devir kesici maksimum 6000 devire kadar izin verirken motor isindiktan sonra 6500 devire kadar cikmaya izin veriyor, 6500 u hic bir zaman gecirmiyor(benim aracta boyle) otobanda da aracta 3 kisi varken (arac hb) istanbul otobaninda motor sicakken 5. vites 6250 devirde 210 gordum, hic gerek gormedim 6500 lere falan cikarmaya ugrasmaya belki o zaman 215 veya 220 gorebilirdi ancak onemli degil, bu arada bu hizi denerken aracimda kutu ici performans hava filtresi vardi, muhakkak etkisi vardir hizda. ama 1,6 megane in 210 lari gecmesi pek de mumkun degil benim gozumde, modifiye edilmedikleri surece. ama 190 da da takiliyorsa bence bir problem vardir. annemin clio3 1,5 80 hp dizel aracinda da istanbul otobani 4 kisiyken ilk denememde 180kusur, ikincide 190kusur son denememde de zar zor 200 km yi gormustum sonra biraktim zaten denemeyi. yani bu arabalar boyle assagi yukari hepsinin hizlari ayni sayilir, bence cok da kafayi takmamak gerekir hiz konusuna, en azindan benim icin kalkisi iyi olsun aracin yeter

saygilarimla.

• quote:

Orjinalden alıntı: coutoup

2003 megane 2 1,6 115 hp aracim var, su ana kadar farkettigim birkac ozelligi var, bir kere 1,6 megane ler maksimum gucu olan 115 hp yi 6000 devirde veriyor. ayrica sabah motor sogukken devir kesici maksimum 6000 devire kadar izin verirken motor isindiktan sonra 6500 devire kadar cikmaya izin veriyor, 6500 u hic bir zaman gecirmiyor(benim aracta boyle) otobanda da aracta 3 kisi varken (arac hb) istanbul otobaninda motor sicakken 5. vites 6250 devirde 210 gordum, hic gerek gormedim 6500 lere falan cikarmaya ugrasmaya belki o zaman 215 veya 220 gorebilirdi ancak onemli degil, bu arada bu hizi denerken aracimda kutu ici performans hava filtresi vardi, muhakkak etkisi vardir hizda. ama 1,6 megane in 210 lari gecmesi pek de mumkun degil benim gozumde, modifiye edilmedikleri surece. ama 190 da da takiliyorsa bence bir problem vardir. annemin clio3 1,5 80 hp dizel aracinda da istanbul otobani 4 kisiyken ilk denememde 180kusur, ikincide 190kusur son denememde de zar zor 200 km yi gormustum sonra biraktim zaten denemeyi. yani bu arabalar boyle assagi yukari hepsinin hizlari ayni sayilir, bence cok da kafayi takmamak gerekir hiz konusuna, en azindan benim icin kalkisi iyi olsun aracin yeter

saygilarimla.

1.6 araçların 210 u geçmesine izin verilmez. 160km hızlara nasıl zıpkın gibi çıktıklarını görürsünüz ama 180km den sonra artık daha yavaş ibre ilerler hız kesici roleler şanzıman dişli orantıları motor devir kesici vs vs ben 1.6 denediğim araçlar 1.6 120hp alfa 156 210km. opel astra 1.6 100hp 210km.renault megan 1. 115 hp 210km. vw bora 1.6 100hp 210km. honda cıvıc 1.6 110hp 210km. yol eğim olunca 215 ile 220km hızlara çıkılabilir hondada 217km hıza 3 kere çıktım devir kesici devreye girdi nasıl 1 viteste tamgaz devre kesici devreye girer aynen 5tede aynı. yani 1.6 arabanın 230 gitmesi mümkün deyil anormal bir durum var demektir.zaten 1.6 araçlar maksimum hız 188km ile 195km arası fabrika verisinde gösterilmekte. denediğim araçları yazdım yanlışım varsa kusura bakma

• dCİ lerde motor devir göstergesi zaten 5000 devir/dk ya kadar var. Hiç hız kesiciye giren oldu mu? Kaçta kesiyor acaba? :)

Bir de maksiumum hız kaç yaptınız?

quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orjinalden alıntı: delici ozy

hocam bnde dizeli var 2 de 85 3 te 120 de gidiim dedim bi kesme olcakmı die hiçbişey olmadı araba sürekli 5000 devirde gitti yani elektrik kesme falan olmadı

dizeli yüksek devirde kullanmayın motorun işi biter
  • 2007 100bg Dci hız sabitleyici 200 km den yukarı çıkmıyor. Ama gaza basarsan biraz daha hız yapar. 205 e kadar gaza basarak çıktım. 210-215 yapacak gibi idi araç. Devir göstergesi kırmızıyı görmedi yani 205 km hızla. Araçta bir hız sınırlandırıcı yok. Ama hız sabitleyici 200 ü geçemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferther -- 4 Ocak 2008; 17:01:01 >
  • 5000 dv/dk ya gelmeden 200 mü yatın?

quote:

Orjinalden alıntı: ferther

2007 100bg Dci hız sabitleyici 200 km den yukarı çıkmıyor. Ama gaza basarsan biraz daha hız yapar. 205 e kadar gaza basarak çıktım. 210-215 yapacak gibi idi araç. Devir göstergesi kırmızıyı görmedi yani 205 km hızla. Araçta bir hız sınırlandırıcı yok. Ama hız sabitleyici 200 ü geçemiyor.
  • 4500 ün üstüne geliyor devir göstergesi. Kesik kesik kırmızının başladığı yere
  • Ben 5.000 rpm de 185-190 a ancak ulaşabiliyorum.. Araçlarımız mı farklı ne?
    quote:

Orjinalden alıntı: ferther

4500 ün üstüne geliyor devir göstergesi. Kesik kesik kırmızının başladığı yere
  • @gacara
    bora 1.6 100hp ile 230 u görüyor.
    bu modifiyesiz, düz 1.6 comfortline bora için geçerli.
    daha sonra yapılan modifiye ile (aradaki farka değmeyecek) bir hız artışı sağlandı.
    1.6 135 hp bora comfort ile ekranda görülen en yüksek hız = 248 km.
    ibre ne kadar doğru ne kadar yanlış orasını bilemem.
    Ancak 248 km hızı bizzat gördüm. tam net 248 değil ama 250 çizgisine değiyordu.
    daha ıkınamadı maalesef...
    ama modifiyeden önce 230 gördüm.

35 hplik bir fark için ödenmiş 600 € + hava filtresi = sadece 18 km hız farkı (bir de yakıt)
    değmedi ödenen paraya ama kalkışları inan etkilemişti.
    iyi ekiyordum dragda...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

@gacara
    bora 1.6 100hp ile 230 u görüyor.
    bu modifiyesiz, düz 1.6 comfortline bora için geçerli.
    daha sonra yapılan modifiye ile (aradaki farka değmeyecek) bir hız artışı sağlandı.
    1.6 135 hp bora comfort ile ekranda görülen en yüksek hız = 248 km.
    ibre ne kadar doğru ne kadar yanlış orasını bilemem.
    Ancak 248 km hızı bizzat gördüm. tam net 248 değil ama 250 çizgisine değiyordu.
    daha ıkınamadı maalesef...
    ama modifiyeden önce 230 gördüm.

35 hplik bir fark için ödenmiş 600 € + hava filtresi = sadece 18 km hız farkı (bir de yakıt)
    değmedi ödenen paraya ama kalkışları inan etkilemişti.
    iyi ekiyordum dragda...

KADRAN HATASIDIR

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.