Şimdi Ara

190 km/h hız kesme (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

KADRAN HATASIDIR

15-20 km lik bir hata olacağını sanmam.
    ancak 3-5 km lik hata varsa olabilir o hızda.
    çünkü bir çok borada bu hızı (220-230) yakaladıklarını biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

quote:

KADRAN HATASIDIR

15-20 km lik bir hata olacağını sanmam.
    ancak 3-5 km lik hata varsa olabilir o hızda.
    çünkü bir çok borada bu hızı (220-230) yakaladıklarını biliyorum.

BENDE BILIYORUM ONUN ICIN HEPSINDE VAR O HATA BORA 220 GOSTERIRKEN IMZAMDAKI ARABA 210 GOSTERIYOR AMA BEN ONU GECIYORUM
  • bahsettiğiniz bora'yı 100 bg. den 135 bg. e çıkarmak için 600 avro ödediğinizi söylemişsiniz,
    lakin ben o arabanın ne normal hali ile 230, ne de modifiyeli hali ile 248 km. sürate erişebileceğini hiç sanmıyorum .
    bahsettiğiniz araba sedan olarak tasarlanmış, ve söylediğiniz motor opsiyonu ile sportif karakterden çok uzakta bir arabadır..
    ayrıca draglarda da herhalde rakipleriniz doğan şahin vs idi.
    bir meganecoupe ile karşılaşmanızı tavsiye ederim.
  • BORA 230 YAPIYOSA BMW MERSEDESE NE GEREK VAR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

@gacara
    bora 1.6 100hp ile 230 u görüyor.
    bu modifiyesiz, düz 1.6 comfortline bora için geçerli.
    daha sonra yapılan modifiye ile (aradaki farka değmeyecek) bir hız artışı sağlandı.
    1.6 135 hp bora comfort ile ekranda görülen en yüksek hız = 248 km.
    ibre ne kadar doğru ne kadar yanlış orasını bilemem.
    Ancak 248 km hızı bizzat gördüm. tam net 248 değil ama 250 çizgisine değiyordu.
    daha ıkınamadı maalesef...
    ama modifiyeden önce 230 gördüm.

35 hplik bir fark için ödenmiş 600 € + hava filtresi = sadece 18 km hız farkı (bir de yakıt)
    değmedi ödenen paraya ama kalkışları inan etkilemişti.
    iyi ekiyordum dragda...

Tabı Passat ta 280 yapıyor zaten tövbe tövbe ...

Yaş kaç

• Arkadaşlar bu hızları uzun süreli yapmayın derim. Bence çok sakıncalı. Araç umurumda değil önemli olan kendi sağlığımız. Allah korusun o hızda ya lastik patlarsa ne olacak hiç bunu düşündünüzmü? Ben arka koltukta megane ile 190 km hızla gittim aracın arkası titriyordu resmen, önde oturunca hoş tabi ama arkada oturunca aracın nasıl zorlandığını hissediyorsunuz.

Bu araçlar bu hızları kaldırmaz..........
    Saygılar.
  • VALLA BEN BENIM ARABAMDA HIZ YAPIYORUM HICTE OYLE KENDIMI GUVENSIZ HISSETMEDIM SIMDIYE KADAR BIR COK ARKADASIMDA ARACIN BU DURUMUNA ŞAŞA KALDILAR (ARKADASLARDA BMW GIBI MARKA ARACLAR OLMASINA RAGMEN)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

Yaş kaç

yaş 31
    yeterli mi?

Ben yalan konuşmam.
    bendeki 1.4 16v polo bile 210 yapıyor.
    Hatta geçenlerde yine böyle bir iddia üzerine video bile çektim.
    Araç 4000 devirde 150 km hız yapıyor.
    5 devirde 185 km. daha geriye 2000 devir kalıyor. sen hesapla.
    kimse inanmamıştı 1.4 motordan böyle olay. Hatta bazı bora sahipleri bile
    benim aracım 3000 devirde 100 km yaparken seninki nasıl 115 yapar diyorlardı.

Ayrıca 1.6 bora hızını aldıktan sonra çok güzel gidiyor merak etme.
    Tekrar söylüyorum.
    modifiye edilmeden önce 230 gördüm.
    modifiyeden sonra da 250 çizgisi üzerinde idi, net rakam için dijital bir ekran lazım.
    analogdan bu rakamları gördüm.

Şu an bu bora pert oldu bulgaristanda ve 2004 model bir 307hdi var.
    bu araç 70 hp. Ancak aldığımız adam da aynı aletden taktırmış, 84 hp yapmış.
    bu araçla da 195 km hıza çıktık, buna da inanmıyorlar.

bir diğer not:
    Sanırım birçoğunuz bilmiyor.
    Bu çıktığım hızlar ARACIN DAİMİ HIZI değil.
    Katalog verilerindeki en yüksek hız aracın DAİMİ olarak gidebileceği, hız kaybetmeden sürekli gideceği hızdır.
    Oysa vites düşürerek yaptığınız kompresyonlar ile aracı bu değerden daha da hızlandırmanız mümkün.
    Kaldı ki biraz da pilotajla alakalı.

Bazılarınız 180 km de eli ayağı titrer, bazılarını 250 ye gelir gayet sakindir.
    Bir zamanlar test pilotluğu yaptığımı da bilirseniz (forumda daha önce çok kez yazdım) o zaman çok da anormal karşılamazsınız umarım.

• Sendekı o araba bayır aşağı iniyordu heralde 248 yaptıgına göre en baba passat topuk gaz düz yolda 240 i gecmıyor.2 Passat 1.8 T kullandık 1 adet Laguna 2.0 140hp kullanıyorum 8 senedir.

Senın araban 248 yapıyorsa benım kullandıgım aletler 270 cıvarı yapar ki komık otesi bir durum yanı Bora hemde 248km 1.6
  • demek topuk gaz ha.
    daha öğreneceğin çok şey var demek ki.
    topuk gaz ile son hız yakalayamazsın ki.
    topuk gaz aracı boğar, hızlandırmaz.

Ama sen yine de rampa aşağı diyorsan öyle olduğuna inan.
    kimseye birşey ispatlamak zorunda değilim artık.
    bilen biliyor beni. kimseye yalan borcum da yok.
  • kusura bakmayın ama biraz daha ısrar edersek sanırım challenger uzay mekiğinde bir dönem astronotluk yaptığınızı da söyleyeceksiniz.

herkesin inanıp inanmaması kendine kalmış birşey, tabiki birine de birşey ispatlamak durumunda da değilsiniz, zaten ortada ispatlanabilecek birşey yok

bu süratli hayatınızın süreklilik arzetmesini temenni ediyor, test pilotluğunuzun devamında da başarılar diliyorum.

ayrıca aracınıza taktırdığınızı söylediğiniz şeyi bize de söyleyin de, durumdan ferrari F1 takımını haberdar edelim.
    yanlış anlamayın, size lafım yok, sinirim kendi aptallığıma..

( baktım uzaktan böyle esmer kavruk biri geliyor... kim ? ... Pele!!! yok artık!!!!!!!

• Tabı son hız denemesınde 6.500 devirde topuk gaz aracı bogar.Kusura bakmada ben senın araba kullandığından bile şüpheliyim.

1.6 borayla düzde 248 yaptım de VW yede adamlar kahkahalar atsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockford Fosgate -- 8 Ocak 2008; 22:39:26 >
  • oooo baya tartışmalar olmuş. cılımanjaro yalan söylemez bildiğim kadarıyla. bu hız meselesi bazı eletronik ayarlamalarla değişiyor sanırım yada kadran hatasımı diyelim. 2000model vw caravelle 2.5 102hp araç almıştık ve oaraç 180km hıza herzaman ulaşa biliyordu ama 190km hıza asla daha sonra aynı araçtan ailede 3 tane daha alındı ama o araç gibi seri ve son hıza en çabuk çıkan yoktu çok ilginç bir durum. fabrika verisi olan maximum hızı geçme olasılığı 25km enfazla 30km olduğunu bilmek lazım ama sistemde değişiklik yolda bayır aşağı durumu varsa onu bilemem ben 1.6 100hp boraya bayır aşağa 213km ye çikabildim ve 215 i göremedim. honda cıvıc 1.6 110 hp 3 defa 217km hızda devir kestiğini gördüm 220km hızı göremedim. uzun lafın kısası maximum hız fabrika verisi 188km ise bunu 218den yukarı çıkarmak mümkün olmuyor. eğer o araç 240km hıza çikabiliyorsa kesin bir anormallik vardır. dikkatli olmak lazım. 36yaşındayım görduğum duyduğum izlediğim ve yaşadığım kazaların başlıca sebebi hız olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. can verdiğiniz zaman ve can aldığınız zaman eğer bir ihmal karlık varsa ölümünüz intihar olduğu gibi aldığınız canda cinayettir. allahtan korkan ve ahirette hesap olduğunu unut mamalıyız. ebedi hayatı cehennem azabıyla yaşayanlardan olamayalım. tedbiri alalım takdiri yüce ALLAHA bırakalım. esenlikler dilerim

• Geçen Hafta Ankaradan Gelirken Bir Hız Denemesine Girdim 230'çok net olarak gördüm.....bu arada yoy aşağıya doğru biraz eğimliydi..araba bostu....230 dan sonra 180 kadar kendi kendine hız kesti....ama 230 'da rahattım....kafama takılan soru bu hıza varmadan kesmesi gerekirdi....1,4 hb 98 hp
  • quote:

Orjinalden alıntı: radrest

Geçen Hafta Ankaradan Gelirken Bir Hız Denemesine Girdim 230'çok net olarak gördüm.....bu arada yoy aşağıya doğru biraz eğimliydi..araba bostu....230 dan sonra 180 kadar kendi kendine hız kesti....ama 230 'da rahattım....kafama takılan soru bu hıza varmadan kesmesi gerekirdi....1,4 hb 98 hp

devir kesme olayı en yüksek viteste olduğundan maksimum devire gelmeden o hızlara çıkmış olmandan kaynaklaniyordur. şöyle anlatayım honda civic 1.6 110hp bu araba düz yolda 217km hıza ulaşınca devir saati 6500dk devirde oluyor ve motor drvre kesici devreye giriyor yani 220km hızı göremiyor. benimde hep aklımda takılan bişeydi siz yazınca böyle olabileceğini düşündüm düzce otobanından gelirken boludağını inerken araç benzin ışığını yakmıştı ve yavaş gidiyordum 5 viteste ayağım gazpedalinatam basılı deyilken araçtaki hız 220km idi ama yol baya bir camdan aşağa bakar gibiydi ve tamamen gazdan ayağımı çekince araç 140km hızla gidebiliyordu ankara yolunu bende bilirim camdan aşağı bakargibi yerleri var

• Bu eğim 50-60 derece olursa ve kontağı kapatıp boşta inersen görürsün ancak 230 u

quote:

Geçen Hafta Ankaradan Gelirken Bir Hız Denemesine Girdim 230'çok net olarak gördüm.....bu arada yoy aşağıya doğru biraz eğimliydi..araba bostu....230 dan sonra 180 kadar kendi kendine hız kesti....ama 230 'da rahattım....kafama takılan soru bu hıza varmadan kesmesi gerekirdi....1,4 hb 98 hp
  • OH NE GUZEL YA MILLET 1.6 LARLA 1.4 LERLER 230 240 YAPIYORLAR .

ACIYORUM BU SPOR OTOMOBILLERE BIR TON PARA VERENLERE

SIMDI SOYLE BIR DUSUNUYORUM 1.4 MEGANE BENIM ARABAMI GECIYOR VAY BEEEE???????
  • Valla benim araba düz yolda 200 ü görmüyor. 170'e kadar hızlanma süper. gaza basıtığınızı ve gaz verdikçe hızlandığınızı çok rahat hissediyorsunuz. 170-190 arası ne kadar gaz verirsen ver yavaş yavaş hızlanıyor. 190 ı geçincede kendine kalımış:)
    bence bu arabaların ideal ve güvenli kullanım hızı 170-175. Daha sonra direksiyon/hız kombinasyonu çok güvenli gelmiyor. Yani direksiyon hız ile orantılı sertleşmiyor.
    Belki de benim araçta böyle, ya da ben hız yapmayı bilmiyorum

quote:

OH NE GUZEL YA MILLET 1.6 LARLA 1.4 LERLER 230 240 YAPIYORLAR .

ACIYORUM BU SPOR OTOMOBILLERE BIR TON PARA VERENLERE

SIMDI SOYLE BIR DUSUNUYORUM 1.4 MEGANE BENIM ARABAMI GECIYOR VAY BEEEE???????

• dodge firmasına yazalım da Viper modeline 8400 cc v10 motor takmasın artık .
    1400 cc yetiyor da artıyor görüldüğü kadarı ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcoupe -- 10 Ocak 2008; 11:55:34 >
  • quote:

1.4 le iyi basmışsınız bendeki 1.6 115 hp 4.viteste 210dan yukarı çıkaramadım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.