Sizde fanboy olmuşsunuz haberiniz yok. ben i5 kullanıyorum ama bana sistem tavsiyesi soran kişilere bütçesine göre en çok amd önermişimdir. Neden çünkü İntel Amd ye oranla biraz daha pahallı ama tek çekirdek performansı amd ye göre daha iyi Bütçe sıkıntısı olmayıp intel alanıda eleştirmemek gerek Neticede rekabet bizlere yarar.amd olmasa İntel malesef fiyatları tavan yapar
brsaltnc
kullanıcısına yanıt
fan boy olacak ne yapmışım ben hiç intel önermiyorum mu? sanıyorsun bence fan boy war ama ortada...
yıl olmuş 2013 millet hala bit derdinde bitin hiçbir önemi yok kart alırken performansına bakın
biri 192 , biri 256 kimsede yardım etmemiş ayıp
quote:
Orijinalden alıntı: Pollos
GTX 650 Tİ Boost almayı düşünüyorum ama 192 bit. 256 Bit ile arasındaki fark nedir ?
Ekran kartının biti bant yolu genişliğinin bir kısmını temsil eder.Yani ekran kartı veriyi işlerken boru görevi gören şey bittir.
Mesala elinizde 5 birim gücünde bir ekran kartı var ve bu ekran kartı 64bit.
Diğer ekran kartınız ise 4 birim gücünde ve bu kart 128 bit.
5 birim bir kartın ihtiyaç duyduğu bant genişliği 128 bit olduğunu varsayalım. bu durumda 4 birim gücündeki ekran kartıda 128 bit ile rahat çalışacaktır.
Oyunarda 5 birin ekran kartının bant genişliği sorunuyla karşılacak yani ekran kartının biti darboğaz yapacak ve %20 performans kaybına uğruyacak ve ekran kartı 4 birim gücünde ancak güç üretebilecek buda da 4 birin 128 bit ekran kartıyla aynı güce gelecek demektir.
Daha basit anlatmak gerekirse
Devam üstten su dolu olan 2 kaptan birinde 10 cm çapında diğerinde ise 7 cm çapında borular olacak ve bu borular su dönüşümünü sağlayacak.
Kaplar az su doluyken boşaltım hızı farkmetyecek veya çok az farkedecek ancak kaplar daha çok doldukça 7 cm çaplı boru yetersiz gelerek kapın yeterince hızlı su sirküle etmesini engelleyecek.Kapların boyları ve kapasiteleri aynı olmasına rağmen büyük borulu kap daha fazla su dönüşümü sağlayacak.
Olay ekran kartlarındada böyle ekran kartının biti yetersiz olursa bant genişliği düşer ve ekran kartı kapasitesini tam olarak gösteremez.
HD7770 gibi bir kart 128 bitte gösterdiği performansın %10 fazlasını 256bitte gösterebilir.
Ancak HD7950 gibi bir kart 256 bitte gösterdiği performansın 128bitte ancak yarsını gösterebilir.
Güç arttıkça veriyolu ihtiyacı(Boru :D) artacaktır.
Veriyolu hakkında aklımızda nasıl fikir oluşur derseniz
GDDR? kaç olduğu ve biti veri yolu kapasitesi hakkında aklınızda fikir oluştursun.2 sinin ortalaması boruyu belirliyor.
Örneğin GDDR3 + 256bit = GDDR5 128bit gibi.Ancak bu%100 doğru olmasada genellikle oran budur.
Bu konudan kan çıkar :D
quote:
Orijinalden alıntı: Xykna
sanırım 2 gb asus gtx650ti boost oc almayı düşünüyorsun, sapphire yerine başka bir hd7850 tercih etsen düşünülebilirdi fakat tercihin kesinlikle gtx650ti boost olsun derim. asus kalitesi detaylı kullanıcı incelemem;http://forum.donanimhaber.com/m_79385325/mpage_2/f_//tm.htm#80438138
+1
Hocam sen nickini değiştir AMDCORE sana daha çok yakışır.
beyler biriniz şu konuyu açan şahsiyete yardım edin adam sizin yüzünüzden satın alamıyo bişey.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme