Şimdi Ara

1920*1080 filmler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

quote:

Yatay piksel sayısı 1920 ya da dikey piksel sayısı 1080 ise o film 1080p'dir. O siyah bantların sebebi aslında orada görüntü olmamasıdır. Bunun sebebi en boy oranındaki tutarsızlıktır. Senin tv 16:9 iken 16:7'lik filmi açmaya kalkarsan alttan üstten siyan boşluklar olacaktır. Ya da görüntüyü bu siyah boşlukları yoketmek için yakınlaştırırsın ama bu sefer de görüntünün soldan ve sağdan kayıpları olur. Hepsini ekranın tamamında görmek istersen yani o 16:7'lik görüntüyü 16:9'luk ekrana yay dersen siyah boşluk olmaz ve görüntünün tamamını görürsün ancak bu sefer de en boy oranı bozulduğundan dikey olarak uzatılmış yanlardan sıkıştırılmış bir görüntü orataya çıkacaktır. Bu beni şahsen çok rahatsız eder bunun yerine o siyah boşlukları tercih ederim. Bu en boy oranının filmin 1080p 720p oluşuyla alakası yok. 480p de de aynısı olur 2160p'de de. Filmi çeken yönetmen böyle enboy oranlarında istemiş ve çekmiş. Bu arada az da olsa 16:9 olan filmler var ekrana tam oturuyor tabi 16:9 paneli olanlar için diyorum.

peki hocam o siyah ekranlar orjinal bluray de karşıma çıkmadı ama burda şunu anlamaktayım birileri bunu codeclerken en boy oranı değişmekte sanırım ki bu iso dosya indirirkende karşılaştım sırf denemek için bilgisayarım 1 hafta açık kaldı 30 gb film için ama .dışardan satın aldığım gibi olmadı görüntü . bazıları diyor imax tarzında filmlere bak diyor bu imax nedir onuda çözemedim .

Mesela bir filmin 1080p ya da 720p ripini indirdin 21/9 aynı filmin blu-ray'ini indirdin 16/9 çıktı bunu mu demek istiyorsun? Böyle bir şey olduğunu pek sanmıyorum. He olma ihtimali var mı var. Adam rip yapmayı bilmiyordur enboy oranı konusunda fikri yoktur saçmasapan şekilde ripler görüntü en boy oranı değistiği için görüntü uzar veya kısalır ya da siyah boşluklar olması gerekirken olmaz ya da tam tersi olur. Sayısız film indirdim şu ana kadar sadece 2 kez böyle saçma bir olay başıma geldi. Hiç blu-ray indirmedim gereksiz bulduğumdan ama bir tane indireceğim Interstellar çıksın bi. Bu arada filmlerin en boy oranlarına imdb'den bakabilirsiniz.

Kartal şunu demek istiyor abicim...

Orjinal bluray olan bir film alttan üstten bantlı bir türlü o bantların gitmemesi yani tam ekran olmaması, ama aynı filmin mkv'si yani ripi ,1080p yada 720p farketmez alttan üstten bant olsada 16.9 tam ekran olabiliyor bunuda şuna bağlıyoruz zati.. 1080p genel mkv'ler=1920x800 satır 720p genel mkv'ler= 1280x544 satır

ama görüntü balon gibi olabiliyor 16.9 edince ama ben alıştım

Yani Blu-Ray'i indirdin. 21/9 diyelim. Aynı filmin Ripini de indirdin o da 21/9. Rip olanının görüntüsünü yatay olarak ezerek 16/9 yapabilirken Blu-Ray'i 16/9 haline getiremiyorsun oynatma sırasında. Doğru mu anlamışım? Öyleyse bu oynatıcıyla alakalı bir durum da olabilir ama büyük ihtimal Orijinal Blu-Ray'in Codec'leri veya kodları buna izin vermiyor demek ki.

Yani Blu-Ray'i indirdin. 21/9 diyelim. Aynı filmin Ripini de indirdin o da 21/9. Rip olanının görüntüsünü yatay olarak ezerek 16/9 yapabilirken Blu-Ray'i 16/9 haline getiremiyorsun oynatma sırasında. Doğru mu anlamışım demişsin ::evet dost blurayi 16.9 haline getiremiyorsun dediğin gibi oynatıcıyla codecler'le alakası yok, kaynak öyle eğer alttan üstten bant varsa orjinal bluray'de mecbur öyle izliycen tam ekran yapma şansın yok ama mkv'leri bu yüzden seviyorum işte alttan üstten bant olan yapımlarda sana zaten 16.9 tam ekran seçeneğinide veriyorlar kullandığın player medya neyse bir 16.9 yapman yeterli mis gibi tam ekran

ama bazen mkv'lerde 1920x1080p tam ekran geliyor zati bu yönetmenle alakalı aynı şekilde 1280x720p olan 720p mkv'lerde öyle tam ekran ..

ama genelde ripler 1920x800 veya 1280x544'le geliyor alttan üstten bunlarda bantlı ama tam ekran edebiliyourz ,yani görüntüye müdahele ediyoruz orjinal blurya neyse görüntü odur dokunamıyorsun müdahale edemiyorsun görüntüye yani eli mahkumsun

Ya bunada şükür 1080p olsunda gerisi önemli değil

Kaynak öyle olabilir bunun kaynak olmasıyla alakası yok. Demek ki Blu-ray buna izin vermiyor. Hiç denemedim zaten ben görüntü oranının bozulmasını sevmiyorum. İsterse yarısı siyah boşluk olsun. Şu Interstellar bir düşsün hele. Bakalım.

yukarda ne söylediysem kaynak odur dost..+ kişisel bir durum zevk işi bu, sen zati görüntü oranının bozulmasını istemiyorsun o halde senin için hiç gıpta yok yani her halükarda zati olanı seyrediyorsun yıldızlararası ımax formatı çıkarsa 1920x1080p olucak ama sadece ımax sahnelerinde tam ekran olucaktır sanırım öyle. yani dark knıght'taki gibi.

• evvela 720p 1080p arasında fark olmadıgını söyleyenler olmus 2008 mazilerinde..bu küllliyen saçmalık, kardeşim 42" ve üzeri ekrana pc yanından izlemek göz sağlığınada zarar hemde pikseller tam oturmaz o büyüklükte ekrana,ne kadar 1920x1080 olsada görüntüde bir nebze titremede hissedilir hızlı sahnelerde,,evet 35 mm çekilen filmlerde birebir hd olmuyor artifactlar var örneğin van dammenin lionheart filmi çok geç bluray oldu ve film tam olarak hd diyemezsin blıray berraklığı hisedilmez ama detaylardan biraz yırtıyor dvd ye nazaran..ufak karıncalanmalar mesela göze çarpar,ama 2006 sonrası filmlerin bir bluray remux ile 5 gb lik bir 720p filmi yanyana koyup başlatın 1080p deki detaylar netlik keskinlik gözünüze batmıyosa tertibatta bir sorun vardır,9 10 gb lik 1080p filmler 3 metreden keyifle izleyebiliyorum,filmleri kırparak izlemek bmw ye binip lpg taktırmaya benziyo göremediğin ayrıntılar kırpılıyor sağ ve soldan..

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Görüntü konusunda çok hassassınız belliki,media player ların 16:9 seçeneğinde ekrana sığdırıyor dediğiniz 2:35 2:40:1 ölçekli filmleri ,ama riplerde denedim,orjinal bluray filmlerde olay oynatıcının özelliğiyle alakalı yaparmı yapmazmı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arake

Görüntü konusunda çok hassassınız belliki,media player ların 16:9 seçeneğinde ekrana sığdırıyor dediğiniz 2:35 2:40:1 ölçekli filmleri ,ama riplerde denedim,orjinal bluray filmlerde olay oynatıcının özelliğiyle alakalı yaparmı yapmazmı..

Çok hassas sayılmam aslında. Yamuk eğri büğrü görüntü bana rahatsızlık verir, filme konsantre olamam. Kırpılmış görüntü de kayıplıdır. Neden sahip olduğum görüntüden ödün vereyim ki? En iyisi siyah boşluklar. Ben de oynatıcının özelliğiyle alakalıdır diye düşündüm ama Blu-Ray'de bu en boy oranı değiştirilemiyor diyor @MERNEPTAH. Ben hiç Blu-ray film indirme gereği duymadığım için indirmediğim için bir şey diyemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arake

Çok hassas sayılmam aslında. Yamuk eğri büğrü görüntü bana rahatsızlık verir, filme konsantre olamam. Kırpılmış görüntü de kayıplıdır. Neden sahip olduğum görüntüden ödün vereyim ki? En iyisi siyah boşluklar. Ben de oynatıcının özelliğiyle alakalıdır diye düşündüm ama Blu-Ray'de bu en boy oranı değiştirilemiyor diyor @MERNEPTAH. Ben hiç Blu-ray film indirme gereği duymadığım için indirmediğim için bir şey diyemiyorum.

indirceğin orjinal bluray yani ıso bluray farkını ancak 50'ınç panelde anlarsın, önemli olan resim kalitesi bitratedir, ben ıso indiriyordum 1 yıl oldu bırakalı hem uğraş hem eziyet hem yer kaplaması yeter artık ,hani MKV'lerde orjinaller arasında bir fark kalmadı gibi birşey riplenen blurayler çok ama çok iyi zati, heleki yıl 2015..

• Zaten burayı okuyan çoğu insan bluray filmler konusunda tecrübeli epey bilgi sahibi,kırpıldığında bitratenin düşeceğini biliyor.. Ayrıca remux ile iso bluray ler arasında kayıp farkı yoktur remuxlar da kısmi fazlalıklar datadan atılır.remux indirmek istediğimde eski filmlerden seçerim daha bir keskin görüntü için..
  • @MERNEPTAH

arkadaşım ben tv nin usb sinden izliyorum filmleri samsung lcd de izliyorum 40 inch orda görüntü kısmında mod1 var bu en boy oranını sabit tutup 40" göre ayarlamakta mod2 filmi kırparak tam ekran yapmakta ki tercih etmem birde orjinal boyut diye secenek var buda filmin boyu neyse o olarak gösteriyor . ben tv den izlerim hep.

eskiden 17" tüplü monitörde izlerdim o zaman pc olunca sorun yoktu yani :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

@MERNEPTAH

arkadaşım ben tv nin usb sinden izliyorum filmleri samsung lcd de izliyorum 40 inch orda görüntü kısmında mod1 var bu en boy oranını sabit tutup 40" göre ayarlamakta mod2 filmi kırparak tam ekran yapmakta ki tercih etmem birde orjinal boyut diye secenek var buda filmin boyu neyse o olarak gösteriyor . ben tv den izlerim hep.

eskiden 17" tüplü monitörde izlerdim o zaman pc olunca sorun yoktu yani :D

Buda bir seçenek tabikide ya kişiden kişiye emin olun değişiyor
  • Arkadaşlar merhaba konuyu biraz araştırdım ama tam olarak bir cevap bulamadım bu yuzden buraya yazıyorum.

Bende Spider Man 2 filmi vardı fullscreen ancak daha kaliteli bir versiyonunu temin edeyim dedim ve temin ettiğimde ise alttan üstten siyah bant olduğunu gördüm. Sonra biraz araştırdım forumda youtube daki videolarda vs. Film heryerde siyah bantlı, orjinal blu ray diski dahil. Ayrıntıya dikkat ettim ve alttan üstten sahneler kesilip siyah bantlar konulmuş ancak yanlamasına olarak daha geniş olmuş. Merak ettiğim konu şu ki neden bu filme siyah bant eklemişler sonradan? Neden alttaki ve üstteki ayrıntıları atmışlar? Benim gibi takıntılı bir arşivci için hele de en sevdiği filme yapılan bu kesme olayı büyük bir sorun Şimdi elimde 2 adet Spider Man 2 filmi var biri 720p ancak tam ekran diğeri full hd ama bantlı, hangisini silsem bilemedim. Blu ray versiyonunda bant olduğu için muhtemelen 720p yi silerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MARVEL -- 18 Ağustos 2016; 22:09:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MARVEL M kullanıcısına yanıt
    çekim formatlarını ve yönetmen zevklerini ve film şirketlerini araştırırsan bulabilirsin sorunun cevabını filmler 16:9 çekilmez en azından bir çoğu :D senin elinde 2:35 lik monitör olsa siyah bantları görmeden izlerdin .
  • pctechnic01 P kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sorun o değil. Ben sonradan arşivimde olan siyah bantlı filmleri televizyonda kanallar bantsız olarak yayınladıklarında fark ettim. Tv'de ki tam ekran sağdan soldan kesilmiş ancak alttan üstten açılmış. Karşılaştırmasını yaptım detaylar da bunlarla birlikle silinmiş ve alttan üstten daha büyük açı olmuş. Mesela adamın kafasının ucu blu ray de gözükmüyor ancak kolları tam gözüküyor ya da blu ray de ekranın en yanında olan bitki gözüküyor ama tv yayınında gözükmüyor. Yani aslında ikisininde artısı ve eksisi var ama neden blu raylerde ayrıntıları kesip siyah bant koyuyorlar anlamadım. Film çekilirken başta o ayrîntılarla çekiyorlar ama blu ray de oraya bant koyuyorlar.

• Ben de geçen merakla beklediğim bir filmin 30 gblık remux sürümünü indirdim, remux sürümlerde orjinal bluray görüntüden hiçbir kayıp olmaz sadece gereksiz dil dosylaları falan atılır, daha önce indirdiğim full ekran iken bu seferkinde siyah bantlar olduğunu gördüm ve hayal kırıklığına uğradım, açıkcası 47 ekan tvde 10 gblık 1080p filmler arasında bu boyut farkına değecek görüntü kalitesi farkı yok, full ekran da olmadığına göre boşu boşuna indirmiş oldum. Televizyonda izlediğim diziler full ekran iken sinema filmleri niye full ekran olamıyor anlamış değilim.
  • @MARVEL

@K0BE_24

arkadaşlar öncelikle şundan emin olun film satışa tek bir dosya halinde çıkar bu da yönetmen nasıl bir format isterse öyle olur .

sizin dediğiniz olay size panlama olayıdır tv yayınları 16:9 formatına geçtiler haliyle aldıkları filmleri ekrana sığdırmaları gerekir yani bir yerler gidecek sonuçta filmi tv yayınında izlerken kayıplı olabilir ki hoş artık bazılarında 2:35 izliyorsun sizin tabirle altta üstte bantla

birde video ekliyorum

https://www.youtube.com/watch?v=oQ0a0eAPT7s

https://www.youtube.com/watch?v=oQ0a0eAPT7s

birinci videodaki monitöre sahip olursanız bluray filmleri isteğiniz görüntüde izlersiniiz. 1920*1080 filmler

1920*1080 filmler 1920*1080 filmler 1920*1080 filmler

• tamamen olayı anlamanız içindir . iyi günler :D
    Youtube'daki fragmanlarda da oluyor bu siyah bantlar, 21:9 monitörde izlersek olur mu yine?

Bir de benim anlamadığım, dizilerde niye yok bu bantlar da filmlerde var? Yönetmenler niye çoğunluğun kullandığı 16:9 formatına uygun çekmiyorlar ki bu filmleri diziler gibi?
    Ben bahsettiğim 2 görüntüyüde aynı monitörde denedim zaten. Tv yayınında kayıp oluyor tabii ama yanlardan oluyor, alttan üstten fazla görüntü oluyor. Ben detayları karşılaştırdım görüntüyü açmıyorlar siyah bandı kaldırıyorlar ve daha fazla şey gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MARVEL

Ben bahsettiğim 2 görüntüyüde aynı monitörde denedim zaten. Tv yayınında kayıp oluyor tabii ama yanlardan oluyor, alttan üstten fazla görüntü oluyor. Ben detayları karşılaştırdım görüntüyü açmıyorlar siyah bandı kaldırıyorlar ve daha fazla şey gözüküyor.

bana caps atarsanız bende size ne olduğunuz yazarım ki verdiğim örneği incelememişsin dostum tekrar söylüyorum film satışa sunulduktan sonra hiç bir şey yapılmaz eni boyu acsept ratiosu neyse odur. sen ekranın verebildiği kadar orandan film izlersin . bunu sana anlatabilmem için de arkadaşım bana caps atki neyi nasıl gördüğünü bileyim bende. zira dediğin gibi birşey yok arkadaşım . filmin asıl boyutunu .ben sana şimdi aynı video üzerinde capslar koyacağım hepside aynı monitörde olacak ok . 1920*1080 filmler 1920*1080 filmler 1920*1080 filmler

resim bir orjinal boyut (2:35:1)
    resim iki 4:3 boyut
    resim üç 16:9 boyut
    motiör boyutum ise 16:9 güncel tv paneli

• gördüğün gibi ekstradan sahne eklemesi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0BE_24

Youtube'daki fragmanlarda da oluyor bu siyah bantlar, 21:9 monitörde izlersek olur mu yine?

Bir de benim anlamadığım, dizilerde niye yok bu bantlar da filmlerde var? Yönetmenler niye çoğunluğun kullandığı 16:9 formatına uygun çekmiyorlar ki bu filmleri diziler gibi?

16:9 formatından sinema perdesi gördünmü hiç ? filmler sinema perdesi amaç alınarak çekilir o da yönetmen hangi oranı seviyorsa o olur . eee perdelerde genelde 2:35:1 oluyor . 2:35 alırsan monitör o bantlar olmaz olsada belki 1 cm anca olur . illa ben bantsız izlemek istiyorum dersen imax yada 16:9 formatlı filmleri bulursun bir filimde tek boyutta piyasa sürüldüğünü düşünürsek siyah bantları seveceksin :D
    Aradım buldum yazın bir başka konuda paylaştığım karşılaştırmalar.

1920*1080 filmler

1920*1080 filmler

1920*1080 filmler

1920*1080 filmler

Mesajın linki;https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=119589737

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.