Şimdi Ara

1920*1080 filmler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Spider Man 2 bantlı versiyonu 10gb şuan benim arşivimde olan ve blu raylerde de bu versiyon var, bantsız versiyonu ise 4gb 1280.720 tam ekran olan. Arşivden sildim bunu ama gördüğünüz gibi alttan üstten blu ray de olmayan daha fazla detay var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pctechnic01 P kullanıcısına yanıt
    E tamam da 16:9 ekranda full olan filmler de var onlar nasil oluyor mesela? Sinema ekraninda alttan ustten bantli mi gözüküyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K0BE_24 kullanıcısına yanıt
    Sinema ekranındaki ölçek farklı yalnız.
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla 16:9 ekranda bir filmde siyah bantların çok olmaması için 1.85:1 ve daha düşük oranda çekilmesi lazım. Mesela Justice League filminin fragmanında az bir siyah nokta var ve filmin oranı bu. Ama Arrival filminde siyah bantlar oldukça fazla ve oran 2.35:1. O halde keşke bütün filmler 1.85:1 ile çekilse
  • çok merak ediyorum arkadaşlar niye bu kadar takılıyorsunuz sizler siyah bantlara ki eksik birşey yok ki sahnede çok istiyorsanız bulabilirseniz raw formattan sıkıştırlmış bulun oda filmi çeken kameranın en boy oranında olur yani

bazı insanlar bulup renderlayarak piyasa sürüyor malesef ki daha tonlamalar bile ayarlı olmaya bilir ki bahsedilen formatlar piyasaya çıkış formatlarıdır yanlış hatırlamıyorsam da

aslında bu videoda anlatılmakta
    https://www.youtube.com/watch?v=Iy-pltAcYIk&t=61s
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0BE_24

E tamam da 16:9 ekranda full olan filmler de var onlar nasil oluyor mesela? Sinema ekraninda alttan ustten bantli mi gözüküyor?

sayın arkadaşım bu resim sizin format alanlarının nasıl gösterildiğini anlamanız için  1920*1080 filmler

Ben zaten orijinal filme hiç dokunulmamış olması için remux sürüm indirmeye başladım ama onda siyah bantlar olduğunu gördüm. Aslında çok sorun değil ama yine de tam ekran izlemek daha zevkli
    Son mesajımda belirttiğim gibi bunu zaten anladım ama bazı filmler 1.85:1 çekilirken diğerleri neden 2.35:1 çekiliyor diye düşünmüştüm. Sanırım yönetmen daha sinematik olması için böyle bir yola başvuruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0BE_24 -- 5 Mart 2017; 19:45:27 >
  • K0BE_24 kullanıcısına yanıt
    Sinema filmlerinin en az %80 2.35:1 ölçekte çekiliyor.Standart açısından 2.35:1 kesinlikle en uygun olanıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 5 Mart 2017; 21:27:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin kendi fikri tam ekran film izleyene kadar ben de böyle düşünüyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0BE_24 -- 5 Mart 2017; 22:15:27 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.