Şimdi Ara

195/55/16 Lastik Tavsiyesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
19.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shifisitert

Bakı sen veya lastik alcak herkes. orjınal ebatınız mısal 205/55/16 olsun. Tabanda 195, 215 gibi oynayın bır tık ust alt.. Diger yanakta da oynayın bır tık ust alt yanı 55 yerıne 45 yada 65 alın.(50 ve 60 da olur musade var bunlara davlumbaza gore rotcuda ufak ayar cekebılır sıkıntı yok.) Her ıkısını beraber kombınasyon yapın takın jant ebatı degıstırmeden hiçbir sıkıntı olmaz. Jant ebatı degsısırse ona göre 215/45/17 olduk diyelim yıne oynayın bu ebatlar uzerinde maksımum dedıgım olcude 1 tık asagı yukarı bunlar hıcbır zararı yok. 4 lastık aynı ebatta lsun yeterlı. Tabı e200 mercedes vb on 2 arka 2 lastık farklı olan araclar haric. Kim ne derse dersın dınlemeyın cunku damın elınde lastık kalır onu kakalar, stokta vardır kakalar vs. Bu dedıgım 1 tık asagı yukarı oynayın en ufak dezavantajı olmaz ufak farkların. Ben kefılım yanı var dıyen varsa da aldırmayın. Neden? Cunku banada olmaz olmaz dedıler baktım kullandım bal gibi oldu hatta daha ıyı oldu param cebımde kaldı b sınıfı yerıne de a sınıfı lastık taktım belkı kaza yapmaktan kurtuldum

Katılıyorum. 215ten 205e düştük. Frenleri biraz zayıfladı aracın. Ayrıca performansta bir fark hissetmedim. Ellerinde kalan ebatları satmak için yırtınıyor bazıları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazılanların bir kısmını okudum ve cidden 205 lastik ile 195 arasındaki farkı takıcak ne var onu anlamadım.
    Standartı 205/55/16 olan lastiklerimi 225 yapmışlığım var, 205/65/16 olan aracıma 18 jant takıp 245/45/18 lastik takmışlığım var.
    Hani 205 ile 195 arasına bence hiç takılmamak bile gerek. 205 ten 225 e geçince açıkcası yakıtım 0.1 lt flan farketti yol tutuşum iyileşti, fren mesafem kısaldı.
    Ama kesinlikle sürtme vs 1 cm den imkansız yani ne bileyim çok çok zor bir ihtimal.
    Bugün gidip sıfır araç alsam üzerinden lastik ebatını yine değiştiririm çünkü yol tutuşunu seven bir insanım, bu kadar düşünmemek gerek 205 alın gitsin bence.
    Ayrıca dediğiniz gibi hiç bir zaman km ayarı flan yaptırmadım.
  • 205/50 r16 taktirin. Ayni capta devam edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: baki_oguz

Hocam benim lastikler maalesef çok yıprandı yapılan km den değil de yıl itibariyle.Mecburen alacağım :(

Benim lastikleri görsen şaşırırsın hocam. Her yeri çatlamış. 2012 model araba, orjinal lastikleri duruyor arkada daha. Her an arkayı atmaya müsait. Ön lastiklerinde ikinci el alıp takmışlar belli ki. Oda tel kırmış sanırım, arabayı sallıyor. En ufak su gördüğünde araba kayıyor. Bu şekilde kullanmak tehlikeli ama lastiğin tanesi 350-400'den aşağı değil. Bütçe yetmiyor. Mecburiyetten bir süre daha böyle yavaş yavaş kullanmaya devam. :/

• POTENZA06 kullanıcısına yanıt
    konu sahibi ,fiyat yüksek diye tavsiye istiyordu , 205x50x16 lastıkler de 195x55x16
    gibi yüksek fiyatlı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Aacınız Astra J ise 225/45/17 ebatlarında lstil bakabilirsiniz. Benim Astra'mında 215/50/17 idi. Orijinal ebatta Petlas'a tane başı 280 TL vermektense 225/45/17 ebadına geçip Good&Year Eagle F1 Asymmetric 3 almıştım aynı şekilde tanesi 280 liraya

Aracım Chevrolet Cruze WTCC Plus. Orijinal ebatları dışında almaktan biraz çekiniyorum açıkçası. Yakıt artar filan gibisinden. 45 yanak biraz daha inceliyor, konfor da düşüyor hâliyle biraz daha sanırım. Lastiklerde fiyat konusunu anlamıyorum. 225/45/17 daha geniş lastik. 215/50/17'den daha pahalı olması gerek miyor mu.

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Goodyear EGP için çok yüksek fiyat almışsınız. Geçen yıl aynı ebat tanesini 225TL'den taktırdık, hem de Alman malı olan seri.

Merhaba.Bayi bana goodyear efficient grip 195/55/16 için 375 tl,205/55/16 için 225 tl fiyat verdi.
  • 58emre588 5 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki araba üreticisi bu aracı üretirken neden 205/55/R16 lastikler ile piyasaya sürmüyor ?
  • baki_oguz B kullanıcısına yanıt
    hocam benim aracında lastikleri 205/55/16 , orjinali 195/55/16 fakat ara ölçü olduğu için 205 den daha pahalı ve hangi lastik bayisine gittiysem 195 yerine 205 tavsiye ettiler sebebiyse 195/55/16 ara ölçü olacağı için daha pahalı onun yerine 205 takalım yol tutuşu hem daha iyi olur hemde paran cebinde kalır dediler.. hakikaten nette araştırdığımda fiyatlar 195 in daha pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baki_oguz

quote:

Hocam 205 55 16 takılınca sürtmüyorsa 205 taktırın. Hem michelin falan olur 195liğin orta seviye lastik fiyatına.

Hocam 205/55/r16 ların fiyatlarını da sordum.Yalnız forumlardan okuduğum kadarıyla km hız sayacını ayarlatmak ta gerekiyormuş.Ayrıca aracın kullanma kitabında da farklı lastik ölçülerinde km sayacı ayarı gerekir yazıyor ve 205 lik lastik ölçüsü kullanılmıyor opel corsa 16" jant için.Yoksa dediğiniz gibi 205 lerin fiyatı çok daha ucuz.

Örneğin 205/55/16

Goodyear eg : 225 tl
    Hankook k425: 200 tl

Hocam gerek yok ona. Çünkü %1.77 etkiliyor. Yani 100 km hızla giderken 1.77 km eksik gösterecek. 2.5'a kadar sorun olmaz. Almeranın lastik ölçüleride 195 55 16. 205 55 16 var üzerinde. Lastikler değişecek yine 205 55 16 taktırıcaz. Almerada da kullanılmıyor 205 normalde. Ama sorun olmuyor. Lastikçiye sorun bi incelesin. 205 Sürtmezse hem geniş lastik daha iyi olur. Jant sorun çıkartmaz 10 mm genişleyince. Sorun olabilecek tek şey sürtme olur hocam.

Hocam sizin araca nasıl 205 55 16 takılabiliyor? Bende 195 60 15 var mesela ama teknik özelliklerde 185 60 15 yazıyor.

Orjinali 195 55 16. Kapı içinde tek ölçü yazıyor zaten teknalarda. 205 55 16 rahatlıkla oluyor hocam.

He tamam makyaj sonrası kasa. Bende Luxury var. Ondan şaşırdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• corsayı 7 yıldır kullanıyoruz..2 kere 195-55-16 lastik aldım..bu konuyu benden fazla arastıran corsacı varmıdır bilemiyorum..öncelikle yukarıdaki cevaplarda bilen bilmeyen yazmış birşeyler..öncelikle bilmelisinki corsanın ön takımları çok iyi değil ve amortisorler yol tutus için sert yapılmış..sert amortısoru yumusatman ıcınde yumusak hamurlu lastik alman lazım..buda michelin ve conti gibi pahalı lastik alman demek..205-55-16 almanı önermen bizim araçlara uyan bir lastik değil..195-55-16 ise ara bir değer oldugundan oldukça pahalı bir lastik..sana yazdıkların arasında 3 lastk öneririm.. ucuz yollu falken 914 u kullanabilirisn..conti cp5 yada michelin enery saver diğer alternatiflerin.. bulabilirsen contı cp2 de güzel lastiktir..yok bana bunlar pahalı dıyorsan 15 çıkma jant bulup 185-65-15 alırsan 1200 tl ye çıkarsın yukarıdaki 4 lastiğe eşdeğer bir ücret ödemiş olursun..yakıtında neredeyse 0,5lt azalır..bu arada ben her iki değişimdede conti cp5 almıştım..bizim araçlara uyan fazla lastikte yok..
    not: bridgeston ve lassayı önermem sert hamurlu oldugundan her tumsek geçisinde amortısormu patladı diye yolda durabilirsin.. ha bu arada bu lastiği Türkiyede çok az marka tercih ediyor.. corsa punto clio gibi 10 modeli geçmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 10 Nisan 2017; 10:34:4 >

• Aracım 2012 Model Kia Rio Sedan. 195 55 16 olan orijinal boyutlar yerine 205 55 16 kullanıyorum. Hem kışlık hem de yazlıklarım 205 55 16. 3 yılı aşkın süredir bu şekilde kullanıyorum. Bazılarının dediği gibi yakıt artışı veya performans düşüşü falan da kesinlikle yok. Hatta aldığım lastiğe göre yakıt tasarrufu sağlayabilirsin de. Frenlemede verdiği güven de cabası.

Tavsiyelerim;
    1. Goodyear EfficientGrip Performance 205 55 16 V Yakıt tasarrufu B / Islak zeminde tutunma A / Sessizlik 68dB
    2. Continental ContiPremiumContact5 205 55 16 V Yakıt tasarrufu B / Islak zeminde tutunma A / Sessizlik 72dB
    3. Michelin Primacy 3 205 55 16 V Yakıt tasarrufu B / Islak zeminde tutunma B / Sessizlik 69dB

Bana göre Goodyear > Michelin > Continental. Yalnız Goodyear 4 kanallı modelleri daha etkili. Bu yaz 3 kanala düşürdüler lastikleri onlardan çok emin değilim. Bendekiler 4 kanallı.

4 tekerim de Goodyear idi. Ağustos ayında yaşadığım kazadan dolayı 2 tekeri değiştirmek zorunda kaldım. Continental aldım. Contiler Goodyear'a göre biraz sesli. Diğer özellikleri birbirine yakın gibi. Michelin için "çabuk bitiyor" yorumları yapılıyor. Goodyearlar 35.000km'yi devirdi hala diri duruyor.

Piyasada kullanılan Clio, Rio, Fiorino gibi araçlara bakacak olursan çoğu 195 yerine 205 kullanıyor. Lastik çapın %2,5 büyüyor sadece bu ölçülerle. Fiyat olarak 160-180TL arasında bulabilirsin 205 55 16 lastikleri. Contileri 225TL'den almıştım ama karşı tarafın sigortası karşıladığından çok araştırmadan almıştım.

• Ebat hesaplmak için aşağıda ki siteyi kullanabilirsiniz.

https://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25
  • Fiyatına göre düşünürsek Hankook fp de en iyi gözüküyor. Çok km yapsaydınız Michelin tavsiye ederdim. Gerçekten tüm ebatlarda uzun ömür konusunda hep lider marka. Conti performans olarak çok iyi ama fiyatı biraz fazla. Hankook performans olarak da iyi fiyat olarak da makul yani ıslakta, frende, yol tutuşta hiçbir zaafı olmayan hatta sürüş dinamikleri iyi bir lastik.
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam buna benzer bir iki sitede bende bakmıştım 195/55/16 ve 205/55/16 nın karşılaştırmasına çap olarak 11 mm fark ve %1.77 fark çıkmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkula

Fiyatına göre düşünürsek Hankook fp de en iyi gözüküyor. Çok km yapsaydınız Michelin tavsiye ederdim. Gerçekten tüm ebatlarda uzun ömür konusunda hep lider marka. Conti performans olarak çok iyi ama fiyatı biraz fazla. Hankook performans olarak da iyi fiyat olarak da makul yani ıslakta, frende, yol tutuşta hiçbir zaafı olmayan hatta sürüş dinamikleri iyi bir lastik.

Hocam kusura bakmayın farklı dusuncemı belırtmek ısterım. Şirken araclarımızda michelin kullandık energy saver plustı sanırsam. Omur konusunda contınental premıum 5 ı 100 bın km cıvarı kullandım yanı michelinden %20 cıvarı daha fazla yol yaptım aşınma benzerdi ancak hamur nedenıyle cpc5 te yol tutusu ıslak ve kuruda hiçbirzaman risk yaratmadı. o nedenle cpc5 i cok begendım. Hankookt vp3 keza uzun omurlu ve uygun fıyatlı avantajlı. Esas olarak su an yenı cıkan cpc 6 modeli birçok sitede omrunun cpc5e gore %25 civarı uzatıldıgını soyluyorlar ısrarla. Nitekim konfor ve omur acısından cıgır actıgını soyleyebılırım. Fiyatını bilmiyorum ama su durumda acık ara cpc 6 modelı one gectı dıyebılırım eger ısrarla verilen bilgiler dogru oldugu takdirde. Zatena rtık gunumuz modellerını kıyaslayamıyorum cok az farkla birbirlerine yakınlar yol tutus ve fren mesafesı konusunda. Bu nedenle a sınıfı bir lastik secmeli ve ömru uzun, fiyatı uygun, saglam olan lastik one cıkacaktır. Saglamlıktan kasıt ornegın xl ozellıkte bır lastık gibi yanak kısmı guclendirilmiş kaldırım vb surtmelere dayanıklı lastik terih etmek gerekli diye dusunuyorum. Su lastık bu lastik iyidir tabıkı kesın net bılgı vermem dogru olmaz sadece tecrubelerımı paylasabılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: darkangelevo

Aracım 2012 Model Kia Rio Sedan. 195 55 16 olan orijinal boyutlar yerine 205 55 16 kullanıyorum. Hem kışlık hem de yazlıklarım 205 55 16. 3 yılı aşkın süredir bu şekilde kullanıyorum. Bazılarının dediği gibi yakıt artışı veya performans düşüşü falan da kesinlikle yok. Hatta aldığım lastiğe göre yakıt tasarrufu sağlayabilirsin de. Frenlemede verdiği güven de cabası.

Tavsiyelerim;
    1. Goodyear EfficientGrip Performance 205 55 16 V Yakıt tasarrufu B / Islak zeminde tutunma A / Sessizlik 68dB
    2. Continental ContiPremiumContact5 205 55 16 V Yakıt tasarrufu B / Islak zeminde tutunma A / Sessizlik 72dB
    3. Michelin Primacy 3 205 55 16 V Yakıt tasarrufu B / Islak zeminde tutunma B / Sessizlik 69dB

Bana göre Goodyear > Michelin > Continental. Yalnız Goodyear 4 kanallı modelleri daha etkili. Bu yaz 3 kanala düşürdüler lastikleri onlardan çok emin değilim. Bendekiler 4 kanallı.

4 tekerim de Goodyear idi. Ağustos ayında yaşadığım kazadan dolayı 2 tekeri değiştirmek zorunda kaldım. Continental aldım. Contiler Goodyear'a göre biraz sesli. Diğer özellikleri birbirine yakın gibi. Michelin için "çabuk bitiyor" yorumları yapılıyor. Goodyearlar 35.000km'yi devirdi hala diri duruyor.

Piyasada kullanılan Clio, Rio, Fiorino gibi araçlara bakacak olursan çoğu 195 yerine 205 kullanıyor. Lastik çapın %2,5 büyüyor sadece bu ölçülerle. Fiyat olarak 160-180TL arasında bulabilirsin 205 55 16 lastikleri. Contileri 225TL'den almıştım ama karşı tarafın sigortası karşıladığından çok araştırmadan almıştım.

sende buyuk olasılıkla 1,5 yada 1,6 dizel vardı..o motoru etkılemıyor ama 1,3 mj etkiliyor..

• reko kullanıcısına yanıt
    1.4lt benzin lpg ve hiç etkilemiyor. Hatta araç rahatladı 205e geçince. 195lik lastikler çok sertti. Hemen ABS devreye giriyordu. Hiç güven vermiyordu. 205e kaliteli bir modelle geçince sanki araç değiştirmiş gibi oldum. Araç yumuşadı yakıt tüketimi azaldı ses kesildi ve yağmurlu yolda kazık frenle hiç abs devreye girmeden durabilmek anlatılmaz yaşanır.

• baki_oguz B kullanıcısına yanıt
    Her aracın belirli bir maliyeti var ve belirli bir kullanım amacı var, o dönemde o araca o lastik uygun görülmüş, mesela bir aracın fabrika çıkışlı aynı jant ölçüsünde olupta farklı lastiklerde fabrikasyon 205 ve 215 olanı gördüm, fabrika tamamen o an onlar için en uyguna sağlayabildikleri ve ürettiği aracın ihtiyacını karşılayan ürüne yönelir.
    Yada bir aracın full diye tabir edilen dolu versiyonunu alınca daha büyük jant ve lastik ile geliyor zaten araç için sıkıntı olucak olsa kimse böyle bir şeyde yapmaz, hani 1 cm konuşuluyor bu konuda kimse çıkıpta 195 ten 205 e geçtim araç ölüyor bitiyor gitmiyor yada 100 le girdiğim viraja 120 yle giriyorum diyemez sonuçta 1 cm 195 ve 205 yani.
  • 2010 Corsa'da 3 yıl, 45.000KM'dir Petlas PT515 kullanıyorum. Sağlam, ıslak zeminde yol tutuşu çok iyi. Kuru zeminde de aynı.

Değişim yapınca yine aynısından alacağım. Tavsiye ederim. Geçen sormustum 180 lira tanesi. 3 yıl önce 165 liradan almıştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.