Şimdi Ara

1979 senesinden kalma su faturasi ve kol gibi cezasi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar teşekkür ederim ilginiz ve zahmetiniz için. İSKİ'ye gittim perşembe günü, kaçak kullanım ile ilgili bölüme gösterdim gelen kağıdı. Kayıtlardan baktı ve 2001 senesinde kaçak kullanımın tespit edildiğini ve bir tutanak tutulduğunu belirttiler. Arşivden tutanağı bulup getirdiler ve olayın aslı çıktı ortaya. 2001 Eylül'ünde Babamın üzerine olan mukavele iptal edilmiş. 2001 Aralık'ta da kaçak kullanım tespit edilmiş ve tutanakta dükkanın bir giyim mağazası olduğu, içeride iki kişinin çalıştığı, kiracının adı gibi bizimle ilgili olmayan bilgilerin yanında mal sahibi olarak Babamın adı yazılmış. Sanırım kiracı İSKİ çalışanına böyle söylemiş o anda. Başka türlü Babamın adı herhangi bir kayıtta geçmiyor. Kaldı ki dükkan satılmadan önce de Amca'mın üzerineymiş zaten ve tapuda hiç bir zaman mal sahibi olarak Babam gözükmemiş. Sırf tutanağa öyle yazıldı diye ceza bize geldi. Eğer 2001 senesinde dükkan sahibi olmadığımızı ispatlarsak cezadan muaf olacakmışız. Umarım önümüzdeki hafta tapudan dükkanın o senedeki sahibini belgeleyebileceğim bir evrak alabilirsem işlem tamam olacak ve ben kaybettiğim eşşeğimi tekrar bulacağım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: stingray1453

Arkadaslar merhaba,

iki gun once elime 1983 senesinde sattigimiz -satmisiz daha dogrusu ben yoktum o zamanlar- dukkandan kalma 1979 senesine ait 17 TL lik faturanin cezalariyla birlikte 1200 kusur liraya ulastigini, odemezsek evimize haciz gelecegini belirten bir mektup ulasti. Dukkan satildiktan sonra babamin uzerine olan su kapatilmis mi bimiyorum cunku henuz babama bisey soylemedim malumunuz seker tansiyon v.s. Internette biraz arastirdim ancak emsal teskil edecek bir hikayeye rastlamadim. Gelen evrak ekte. Var mi konuyla alakali tecrubesi bilgisi olan birisi? Nereye muracaat edilir ne yapilir? Cezayi hafifletmenin bir yolu ya da? Sular idaresi ozellestirildikten sonra bu tip vakalarin olmaya basladigini duydum ancak dedigim gibi mucadele vermis ve sonunda kazanmis birisine henuz rastlamadim. Yol gosteren birisi olursa cok memnun olurum gercekten cok makbule gecer.

Simdiden tesekkurler.
     1979 senesinden kalma su faturasi ve kol gibi cezasi

1979 senesinden kalma su faturasi ve kol gibi cezasi

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

muhtemelen önce ödersin -ki hacize başvurmasınlar , sonra hakkını aramaya başlarsın

benim evime gelen faturadaki abone no yanlış olduğu için aylarca yatırdığım paralar farklı abonenin borcunu kapatmış ve kendi evimin borcu kalmaya devam etti gelip elektriği kestiler , önce gözüken tüm fatura borçlarımı ödedim sonra sözleşmedenmi ne borcun varmış ekstra dediler onu ödedim böylece elektriği tekrar açtılar tabi açma kapama bedelinide ödedim , sonra geçmişte o gözüken borçları aslında bankadan ödediğime dair makbuzları götürdüm ve öğrendikki işte benim adıma ve adresime gelen fatura aslında farklı bi kişi ve adrese ait tamamen ayedaş çalışanlarının dallamalığı ben kalamıştaki bi abone nosunun faturalarını ödemiş durmuşum , sonra dilekçeyle bu ödediklerimi geri istedim , tüm ayedaş çalışanları haklısın paranı alırsın dilekçeni hazırla kafan rahat olsun dediler.sonuç ; açma kapama bedeli ve diğer abonenin nosuna ödediğim fatura tutarlarını geri alamadım , sadece o abonenin sözleşme borcunu geri ödediler ayrıca şöyle bi 10 kerede banka ve ayedaşa gitmişimdir onun masrafıda cabası

-hee biz tanıdık sokmak istemedik bakalım bu iş nasıl hallolucak dedik , öğrenciydik habire ayedaşa gidip gelioduk ilgilenioduk, zaten miktarda büyük değildi toplam 100 lira civarı girdi bize ama sonuçta normal bir vatandaşı ganırttılar gözgöre göre arasaydık sağı solu muhtemelen hallolucaktı ama aramadık adamlar 2 kez yazdığımız dilekçeyi kaybettiler nasıl oluyosa

Aman ha sakın ödemesin. Benzer bir durum da bizim başımızda var.2003 yılında pert olan arabanın mtv borcu gelsi 10 sene sonra. Avukat ödeyin haciz gelmesin sonra geri alırsınız dedi. Biz ödedik ama meğersem borç bizim değil deyip 1 hafta içinde itiraz etmemiz lazımmış.Eğer ödeyipde dava açarsan hakim sana "madem borç senin değil niye ödedin" dermiş.Konu uzun özet geçtim ama bizimde 1500 liradan fazla zararımız var o yüzden iyi bir avukata danışın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O kadaar sene sonra faiz bine bine 1000 küsur tl'ye ulaşmış. aslında iyi aradan kaç sene var yani
  • bizede bundan 3 yıl önce 89 senesinden kalma 10 kuruş vergi katlanarak 200 küsür tl ye çıkmıştı..Kredi kartı çekmeye gittiğimizde hem kartlar komple bloke olmuş hemde araca haciz konmuş olarak gözüküyordu..Şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz maalesef..
  • OHANNESBURG SAYIN SEYİRCİLER....
  • Devletimiz vatandaşı nasıl s*k*c*ğ*n* şaşırdı
  • i?e bak anasyny satayym bu ülke adamy kanser eder
  • Bir devletin nasil hirsiz olup vatandasini alenen soyabildiginin en bariz ornegidir.Yapacagin birsey yok,benzer bir olay bizim de basimiza geldi bir kac sene once.Gittik cezamizi odesik cunku yapabilecegimiz baska birsey yok.

Bizi bu duruma dusuren hirsizlari ailecek guzelce andik,kulaklarini bol bol cin cin cinlattik,haram olsun,cocuklarindan ciksin dedik.

Babaniz da hastaymis galiba,hic oyle haciz vs. gibi durumlarla karsi karsiya kalip evdekilerin de uzulmesine izin vermeyin.Hukuki islem baslatsaniz bile avukat parasiydi,dava parasiydi,harclar filan derken vatandasin umugu her sekilde sikiliyor zaten,bunlarla ugrasmaya degmez.Ver parayi,bas kufuru.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet soyuyor diyosunuzda bu bahsettiğiniz kurumlar özelleştirilmedi mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sizinki gene iyi bizim 90 lı yıllardan kalma 300 lira borcumuz vardı 20 yıl sonra 8 bin lira olarak geri geldi yani boşunuza hakkınızı aramayın biz savcılığa başvurduk hemde savcı tanıdığımızdı fakat yapabilecekleri hiçbirşey yok
    edit:savcılık yazmışım pardon noter olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardack -- 30 Haziran 2013; 23:50:08 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.