Şimdi Ara

1979 senesinden kalma su faturasi ve kol gibi cezasi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iki gun once elime 1983 senesinde sattigimiz -satmisiz daha dogrusu ben yoktum o zamanlar- dukkandan kalma 1979 senesine ait 17 TL lik faturanin cezalariyla birlikte 1200 kusur liraya ulastigini, odemezsek evimize haciz gelecegini belirten bir mektup ulasti. Dukkan satildiktan sonra babamin uzerine olan su kapatilmis mi bimiyorum cunku henuz babama bisey soylemedim malumunuz seker tansiyon v.s. Internette biraz arastirdim ancak emsal teskil edecek bir hikayeye rastlamadim. Gelen evrak ekte. Var mi konuyla alakali tecrubesi bilgisi olan birisi? Nereye muracaat edilir ne yapilir? Cezayi hafifletmenin bir yolu ya da? Sular idaresi ozellestirildikten sonra bu tip vakalarin olmaya basladigini duydum ancak dedigim gibi mucadele vermis ve sonunda kazanmis birisine henuz rastlamadim. Yol gosteren birisi olursa cok memnun olurum gercekten cok makbule gecer.

Simdiden tesekkurler.
     1979 senesinden kalma su faturasi ve kol gibi cezasi

• Borç 1200 tl olunca mı haber vermek akıllarına gelmış?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka gibi bir ülkede yaşayoruz bu ne lan! demokratik kongo cumhiriyetinde bile olmaz boyle bişey yarıldım yahuuu!!! 3 olur hadi en fazla 10 yıl bu ne la 34 yıl

• quote:

Orijinalden alıntı: YOKEDİCİİİ

Borç 1200 tl olunca mı haber vermek akıllarına gelmış?

Bu lafi son 2 gundur epey duydum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: stingray1453

quote:

Orijinalden alıntı: YOKEDİCİİİ

Borç 1200 tl olunca mı haber vermek akıllarına gelmış?

Bu lafi son 2 gundur epey duydum :)

Alıntıları Göster
    Evrakın gerçekten İski'den mi geldiğini öğrenmek için İski'ye bir uğrayın derim. 1979 senesinden kalma bir borç nasıl bu kadar yıl bekletilmiş şaka gibi. İski'ye itirazda bulunabilirsiniz ama önce borcu ödeyip sonra itiraz etmek gerekiyor ne yazık ki. Hukuk servisine bir gidin derim. Bir yanlışlık da olabilir pekala.

• quote:

Orijinalden alıntı: sydney78

Evrakın gerçekten İski'den mi geldiğini öğrenmek için İski'ye bir uğrayın derim. 1979 senesinden kalma bir borç nasıl bu kadar yıl bekletilmiş şaka gibi. İski'ye itirazda bulunabilirsiniz ama önce borcu ödeyip sonra itiraz etmek gerekiyor ne yazık ki. Hukuk servisine bir gidin derim. Bir yanlışlık da olabilir pekala.

Alıntıları Göster
    http://www.hukuki.net/forumdisplay.php?23-Borclar-Hukuku

buraya da bir yazin bakalim . yardimci olan cikar mutlaka.

• Resmen geleceğe dönük yatırım yapmışlar size.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muhtemelen önce ödersin -ki hacize başvurmasınlar , sonra hakkını aramaya başlarsın

benim evime gelen faturadaki abone no yanlış olduğu için aylarca yatırdığım paralar farklı abonenin borcunu kapatmış ve kendi evimin borcu kalmaya devam etti gelip elektriği kestiler , önce gözüken tüm fatura borçlarımı ödedim sonra sözleşmedenmi ne borcun varmış ekstra dediler onu ödedim böylece elektriği tekrar açtılar tabi açma kapama bedelinide ödedim , sonra geçmişte o gözüken borçları aslında bankadan ödediğime dair makbuzları götürdüm ve öğrendikki işte benim adıma ve adresime gelen fatura aslında farklı bi kişi ve adrese ait tamamen ayedaş çalışanlarının dallamalığı ben kalamıştaki bi abone nosunun faturalarını ödemiş durmuşum , sonra dilekçeyle bu ödediklerimi geri istedim , tüm ayedaş çalışanları haklısın paranı alırsın dilekçeni hazırla kafan rahat olsun dediler.sonuç ; açma kapama bedeli ve diğer abonenin nosuna ödediğim fatura tutarlarını geri alamadım , sadece o abonenin sözleşme borcunu geri ödediler ayrıca şöyle bi 10 kerede banka ve ayedaşa gitmişimdir onun masrafıda cabası

-hee biz tanıdık sokmak istemedik bakalım bu iş nasıl hallolucak dedik , öğrenciydik habire ayedaşa gidip gelioduk ilgilenioduk, zaten miktarda büyük değildi toplam 100 lira civarı girdi bize ama sonuçta normal bir vatandaşı ganırttılar gözgöre göre arasaydık sağı solu muhtemelen hallolucaktı ama aramadık adamlar 2 kez yazdığımız dilekçeyi kaybettiler nasıl oluyosa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 22 Mayıs 2013; 18:54:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

muhtemelen önce ödersin -ki hacize başvurmasınlar , sonra hakkını aramaya başlarsın

benim evime gelen faturadaki abone no yanlış olduğu için aylarca yatırdığım paralar farklı abonenin borcunu kapatmış ve kendi evimin borcu kalmaya devam etti gelip elektriği kestiler , önce gözüken tüm fatura borçlarımı ödedim sonra sözleşmedenmi ne borcun varmış ekstra dediler onu ödedim böylece elektriği tekrar açtılar tabi açma kapama bedelinide ödedim , sonra geçmişte o gözüken borçları aslında bankadan ödediğime dair makbuzları götürdüm ve öğrendikki işte benim adıma ve adresime gelen fatura aslında farklı bi kişi ve adrese ait tamamen ayedaş çalışanlarının dallamalığı ben kalamıştaki bi abone nosunun faturalarını ödemiş durmuşum , sonra dilekçeyle bu ödediklerimi geri istedim , tüm ayedaş çalışanları haklısın paranı alırsın dilekçeni hazırla kafan rahat olsun dediler.sonuç ; açma kapama bedeli ve diğer abonenin nosuna ödediğim fatura tutarlarını geri alamadım , sadece o abonenin sözleşme borcunu geri ödediler ayrıca şöyle bi 10 kerede banka ve ayedaşa gitmişimdir onun masrafıda cabası

-hee biz tanıdık sokmak istemedik bakalım bu iş nasıl hallolucak dedik , öğrenciydik habire ayedaşa gidip gelioduk ilgilenioduk, zaten miktarda büyük değildi toplam 100 lira civarı girdi bize ama sonuçta normal bir vatandaşı ganırttılar gözgöre göre arasaydık sağı solu muhtemelen hallolucaktı ama aramadık adamlar 2 kez yazdığımız dilekçeyi kaybettiler nasıl oluyosa
    benim de 93 yılından kalma 112 lira gelir vergisi borcu varmış. bugün faiziyle birlikte 390 lira gözüküyor, saçmalığa bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

muhtemelen önce ödersin -ki hacize başvurmasınlar , sonra hakkını aramaya başlarsın

geçmiş olsun

• dolandırıcılık olabilir bence bir sorgulayın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: heidinindedesi

dolandırıcılık olabilir bence bir sorgulayın derim
    Resim açılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıvaynşıtayger

Resim açılmıyor

Buyur dostum buraya da ekledim;

http://o1305.hizliresim.com/19/q/nc6w1.jpg
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Şıvaynşıtayger

Resim açılmıyor

Buyur dostum buraya da ekledim;

http://o1305.hizliresim.com/19/q/nc6w1.jpg

Alıntıları Göster
    Çüş . Kesin faiz yesin diye bilerek bekletmiştir kan emiciler.

• quote:

Orijinalden alıntı: KoşYoksaDüşersin

dolandırıcılık olabilir bence bir sorgulayın derim

İSKİ nin sitesinden sorgulattım, orada da borç gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

benim de 93 yılından kalma 112 lira gelir vergisi borcu varmış. bugün faiziyle birlikte 390 lira gözüküyor, saçmalığa bak.

sen 93 doğumlu değil miydin yazdıklarından öyle sanmıştık da

nicke bak yoruma bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasha1233

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

Yani aslında şöyle bir durum var. Gecikme faizi olarak gelen evrakta 189 TL gözüküyor, web sitesinde 32 TL. Geriye kalan tutarın büyük kısmı (evrakta 940 TL, sitede 1000 küsür TL) 'Tahakkuk dışı kullanım' diye bir başlığın altında. Rakamların tutarsız olması kafa karıştırıyor ancak iki türlü de cezanın kayda değer kısmı tahakkuk dışı kullanımdan kaynaklanıyor. Sular idaresindeki bayan cezanın 1991 senesınde kesildiğini söyledi. Yani biz dükkanı sattıktan sonra. Diyeceğim ki peder bey dükkanı sattı suyu kapattırmadı. Dükkanı alan adamlar suyu kullanıp kullanıp ödeme yapmadılar. E ödenmemiş borç olarak çıkmaz mıydı karşımıza? Neden tahakkuk dışı kullanım olsun ki?

Tabii bunu gidip kime anlatacağız? Anlatırken evimize haciz gelecek mi? Süreç ne kadar sürecek? Hakkımızı aramamız ne kadara mal olacak hepsi muamma. Gidip adamlara 1128 TL'yi bayılacaz gibi gözüküyor.

• quote:

quote:

Yani aslında şöyle bir durum var. Gecikme faizi olarak gelen evrakta 189 TL gözüküyor, web sitesinde 32 TL. Geriye kalan tutarın büyük kısmı (evrakta 940 TL, sitede 1000 küsür TL) 'Tahakkuk dışı kullanım' diye bir başlığın altında. Rakamların tutarsız olması kafa karıştırıyor ancak iki türlü de cezanın kayda değer kısmı tahakkuk dışı kullanımdan kaynaklanıyor. Sular idaresindeki bayan cezanın 1991 senesınde kesildiğini söyledi. Yani biz dükkanı sattıktan sonra. Diyeceğim ki peder bey dükkanı sattı suyu kapattırmadı. Dükkanı alan adamlar suyu kullanıp kullanıp ödeme yapmadılar. E ödenmemiş borç olarak çıkmaz mıydı karşımıza? Neden tahakkuk dışı kullanım olsun ki?

Tabii bunu gidip kime anlatacağız? Anlatırken evimize haciz gelecek mi? Süreç ne kadar sürecek? Hakkımızı aramamız ne kadara mal olacak hepsi muamma. Gidip adamlara 1128 TL'yi bayılacaz gibi gözüküyor.

Ne diyeyim kolay gelsin , ama isterseniz bir avukata felan götürün bir fikir danışırsınız en azından. Ben maksimum 2 aylık fatura felan görmüştüm 1991 den kalma fatura fazla saçma geldi bana . Gerçi bunlar birbirini savunur gene suçlu vatandaş çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: l053r

quote:

quote:

Ne diyeyim kolay gelsin , ama isterseniz bir avukata felan götürün bir fikir danışırsınız en azından. Ben maksimum 2 aylık fatura felan görmüştüm 1991 den kalma fatura fazla saçma geldi bana . Gerçi bunlar birbirini savunur gene suçlu vatandaş çıkar.

Alıntıları Göster
    düz koyaydın da okumak için boynumu ağrıtmasaydım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.