Şimdi Ara

1999 yılına ait borç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay önce fark ettik. Odemek zorunda kaldı annem 600 tl civarı bir şey. Daha fazla katlanmasin diye ödedi ve sonrasında itiraz etti. Parayi da alabilmek için. İtiraza cevap geldi. Güya annem vekalet vermiş birine. Bu vekalet ile alınmış hat. Ama alınmadı. Parayi da ödemiş olduk. Bundan sonrası için nasıl bir yol izlemeliyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herhangi bir önerisi olan yok mu

• Hattın size ait olmadığına eminseniz evrakta sahtecilik nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunmanız lazım.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Peki tüketici hakları yönünden hocam?

• eğer annenin imzası varsa ve imzanın üzerinde borç varsa ödenen para geri verilmez diye biliyorum. Zaten böyle yaparak milyar liraları kaldırıyorlar. arkadaşım turkcell müşteri hizmetlerinde çalışıyor, 20 yıl önce hat açarak şu anki unuttukları borcu 1 trilyona gelmiş insanlar varmış. Telefonda bağıran çağıran ağlayan insanlar çokmuş.
  • Pek duymadım dediğiniz kadarını ama daha birike birike 600 tl olmuş bizimki. Ödemesek yıllarca ne kadar artar kim bilir.

• Hocam bu gibi ödemelerde şayet bu tutar takibe alınmadı ise 10 yıllık bir zaman aşımı vardır.

1999 yılında ise 2009'a kadar icra takibi olmazsa zaman aşımı olur. Mesela 2008'de icra takibi başlatıldı ise veya herhangi bir şekilde takip, yeni bir 10 yıllık zaman aşımı dönemi oluşur.

Eğer ödediyseniz artık elden bir şey gelmez. Savunmayı, zaten hakkımız olan alacaktı, zaman aşımı olmuş olsa da olmamış olsa da ödemek isteyip ödemişler gibi değerlendirirler.

Zaman aşımı olsa dahi ödenen alacak zaten hakları olduğundan - evrakta sahtecilik vs yoksa tabi - sonuçsuz kalır.

Evrakta sahtecilik varsa, yine başvurun. Ödeme noktasında yine bu faturayı kabul etmiş sayılma ihtimaliniz de var tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keşke ödemeseydiniz. 10 yıl boyunca tahsil edilmeyen borçlar zaman aşımına girer.

18-19 senedir evrak yollayıp tahsil etselermiş. Ben olsam mahkemeye verip alın alabiliyorsanız der telefonu kapatırdım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.