Şimdi Ara

!!!---2009 Yılında %100 Türk malı Otomobil..İstiyoruz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
10.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel türkiyemizin yer altı kaynaklarının işlenme vakti geldi geciyor. %100 türk üretimi olan otomotiv sanayii kurulmalı özel veya devlet eliyle... sadece otomobil değil motorsiklet te üretilmeli... çin malı motorlara 2000 ytl veren halkım bence 1000 ytl ye türk malı motora binebilir...
    Türkiyeme kendi otomobili nede yakısır... Üstüne düsülürse Alman otomotiv sanayiisine bile kısa sürede ulasılabilir bu benim fikrim tabi.
    bunun için internette örgütlenme olabilir bazı sitelerde olusturulacak gruplar ile kitlesel hale gelebiriz.
    bazı büyük türk sanayiicisinin şirket mail adreslerine bu konuda mail gönderebiliriz...bence etkili olur sabancı olsun koç olsun bunu yapabilcek güce sahip şirketlerdir onları bu sekilde tetikleyebilirz....saygılarımla
    bunun için neler yapabileceğimizi tartısalım ayrıca uygulamaya koyalımki lafta kalmasın..Günümüz dünyasında Türkiyemde Güneş Gibi Doğacak...
    Ayrıca milyarlarca dolar nakit avrupa otomotiv firmalarına gidiyor.Bu para ülkemizin öz sermayesi ve kaynaklarıyla üretilen otomobile verilse bu kadar nakit ülkemizde kalacaktır. Herkeze saygılar..Sevgiler..

• Bir ara Etox diye bir araba çıkmıştı.Sonu ne oldu,Ne kadar satıldı bilmiyorum.

!!!---2009 Yılında %100  Türk malı Otomobil..İstiyoruz..

!!!---2009 Yılında %100  Türk malı Otomobil..İstiyoruz..

Ayrıca bahsettiğiniz konu ile ilgili Sabancı ve Koç ailelerinin ve diğerlerinin sürdürdüğü politikadan bahsetmeme gerek yok sanırım...

• @magneetic
    85.000ytl ye satılıyordu..
    www.etox.com.tr
    i-MSCP internet - Multi Server Control Panel - Error 404
    http://www.etox.com.tr/index_tur.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: sNaP_21

@magneetic
    www.etox.com.tr

ilk önce araç 80hp'mi yoksa 125hp'mi buna karar vermeleri lazım.

• bildiğin megane 2 1.5 dci

quote:

Orjinalden alıntı: enoman

quote:

@magneetic
    www.etox.com.tr

• quote:

Orjinalden alıntı: individual

bildiğin megane 2 1.5 dci

quote:

quote:

@magneetic
    www.etox.com.tr

zaten araç %100 türk malı değil,motoru Fransa dan geliyormuş..
    ilerki yıllarda motor üretmeye başlıyacaklarmış..

• Bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim içimizdeki hissiyata tercüman olurken Türk insanına güveniyorum.Türk insanı da kendine güvensin.Başaramayacağımız iş yok bunada inanıyorum.Yeterki bu orkestranın bir şefini bulalım.
    Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • insanımızın elinden gelir en iyisini de yapar lakin mevcut yönetim anlayışı,yabancı baskıları vs..engeller...
  • Hiçbir risk,sıkıntı zorluk olmadan %25-30 kar oranlarıyla araç satan Koç,Sabancı,doğuş vs gibi firmalar sanmıyorum ki ellerini sıcak sudan soğuk suya koyup sıfırdan %100 Türk malı bir otomobil üretsinler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alkan1905

Güzel türkiyemizin yer altı kaynaklarının işlenme vakti geldi geciyor. %100 türk üretimi olan otomotiv sanayii kurulmalı özel veya devlet eliyle... sadece otomobil değil motorsiklet te üretilmeli... çin malı motorlara 2000 ytl veren halkım bence 1000 ytl ye türk malı motora binebilir...
    Türkiyeme kendi otomobili nede yakısır... Üstüne düsülürse Alman otomotiv sanayiisine bile kısa sürede ulasılabilir bu benim fikrim tabi.
    bunun için internette örgütlenme olabilir bazı sitelerde olusturulacak gruplar ile kitlesel hale gelebiriz.
    bazı büyük türk sanayiicisinin şirket mail adreslerine bu konuda mail gönderebiliriz...bence etkili olur sabancı olsun koç olsun bunu yapabilcek güce sahip şirketlerdir onları bu sekilde tetikleyebilirz....saygılarımla
    bunun için neler yapabileceğimizi tartısalım ayrıca uygulamaya koyalımki lafta kalmasın..Günümüz dünyasında Türkiyemde Güneş Gibi Doğacak...
    Ayrıca milyarlarca dolar nakit avrupa otomotiv firmalarına gidiyor.Bu para ülkemizin öz sermayesi ve kaynaklarıyla üretilen otomobile verilse bu kadar nakit ülkemizde kalacaktır. Herkeze saygılar..Sevgiler..

bugune kadar neden %100 yerli araç üretilmedi ya da üretilemedi?

girişimci mi yok,kimsenin aklına mı gelmedi yoksa çok mu zor?

hiçbiri.teknedeni biz türkiyede yaşıyoruz.halen işletmekte olduğum metal işleme şirketinden edindiğim tecreübelere dayanarak söylüyorum bu ülkede üretim yapmak evdeki malzemelerle mekik yapıp aya çıkmaktan daha zor.

yakıt dünyanın hatta kainatın en pahalı yakıtı.
    elektrik, benden 50 kat daha zengin amerikalıya satılan fiyatın 10 katı.
    suyun m3ü 3.5 lira.
    iletişimden sağlığa eğitimden üretime kadar her alanda %100ü geçen yatırımcıya illallah dedirtecek 250 çeşit vergi.
    satamadığın malın kdvsini ödemek zorunda kalman.
    dev şirketlerle aynı vergi oranını vermen ki bu dev şirketler yeri geliyo teşvik alabiliyor ya da yıl sonu ihracattan ödediği kdvyi geri alabiliyor.

hee arakanda iktidardakiler olacak ozman seni durduranın vay haline!

bu sebepten dolayı yıllarca kuruş kuruş kazandığımız milli gelirimiz başkalarının ürettiği ya da daha doğrusu üretemediği röno fiyat gibi araba firmalarını zengin etmeye gitti.

kısacası bu bürokrasiyle bu maliyeyle bu iktidarla bunlar gitse de yerine aynısı geleceğinden BU ZİHNİYETLE türkiye hep geriden gelmeye nalları toplamaya mahkumdur arkadaşalar.

• quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

Hiçbir risk,sıkıntı zorluk olmadan %25-30 kar oranlarıyla araç satan Koç,Sabancı,doğuş vs gibi firmalar sanmıyorum ki ellerini sıcak sudan soğuk suya koyup sıfırdan %100 Türk malı bir otomobil üretsinler.

aynen.zaten bu büyük gruplar istese çoktan adam gibi bir markamız olurdu.
  • markaların tek tek battığı düşünülürse şu durumda kimsenin böyle bir işe girişeceğini sanmıyorum....
    olsada direk çok eknomik ve güvenli araçlarla girmeleri lazım piyasaya....
  • çoğu oünlü otomobil üreticiside zaten motorunu kendisi yapmazki !!
    adamlar olsun güzel araba yapmışlar.
    böyle bir kupeye 80 beygirlik motor komik.
  • Flat Out 2 diye bi oyun var onu oynayın rahatlarsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: echomaniac

çoğu oünlü otomobil üreticiside zaten motorunu kendisi yapmazki !!
    adamlar olsun güzel araba yapmışlar.
    böyle bir kupeye 80 beygirlik motor komik.

85 milyarlık ne var?
    madem türk alfabemizde olmayan bir harfin model atında ne işi var?
    içini bile megane yapmışlar(yani biraz değiştirmemeişler)

insanları kandırmaktır bu....
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orjinalden alıntı: Alkan1905

Güzel türkiyemizin yer altı kaynaklarının işlenme vakti geldi geciyor. %100 türk üretimi olan otomotiv sanayii kurulmalı özel veya devlet eliyle... sadece otomobil değil motorsiklet te üretilmeli... çin malı motorlara 2000 ytl veren halkım bence 1000 ytl ye türk malı motora binebilir...

bugune kadar neden %100 yerli araç üretilmedi ya da üretilemedi?

girişimci mi yok,kimsenin aklına mı gelmedi yoksa çok mu zor?

hiçbiri.teknedeni biz türkiyede yaşıyoruz.halen işletmekte olduğum metal işleme şirketinden edindiğim tecreübelere dayanarak söylüyorum bu ülkede üretim yapmak evdeki malzemelerle mekik yapıp aya çıkmaktan daha zor.

yakıt dünyanın hatta kainatın en pahalı yakıtı.
    elektrik, benden 50 kat daha zengin amerikalıya satılan fiyatın 10 katı.
    suyun m3ü 3.5 lira.
    iletişimden sağlığa eğitimden üretime kadar her alanda %100ü geçen yatırımcıya illallah dedirtecek 250 çeşit vergi.
    satamadığın malın kdvsini ödemek zorunda kalman.
    dev şirketlerle aynı vergi oranını vermen ki bu dev şirketler yeri geliyo teşvik alabiliyor ya da yıl sonu ihracattan ödediği kdvyi geri alabiliyor.

hee arakanda iktidardakiler olacak ozman seni durduranın vay haline!

bu sebepten dolayı yıllarca kuruş kuruş kazandığımız milli gelirimiz başkalarının ürettiği ya da daha doğrusu üretemediği röno fiyat gibi araba firmalarını zengin etmeye gitti.

kısacası bu bürokrasiyle bu maliyeyle bu iktidarla bunlar gitse de yerine aynısı geleceğinden BU ZİHNİYETLE türkiye hep geriden gelmeye nalları toplamaya mahkumdur arkadaşalar.

+1 Şu saatten sonrada artık gerekte yok. Pozitif olarak bakarsak araba değil ama başka büyük şirketlerimiz var yurt dışına ihracat yapan. Mesela Ferrari bile sübap yapan Supsan var. Bu türü firmaların sayısı artarsa ülke için iyi olur. İlla araba üretmeye gerek yok. Ama yukarda da yazıldığı gibi vergilendirme sistemi çok kötü. Vergi kaçırmadan, illegal şekilde yolunu bulmadan yüksek şekilde kar etmek mümkün değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: individual

bildiğin megane 2 1.5 dci

quote:

quote:

@magneetic
    www.etox.com.tr

Teknik özellklerde 80hp,araç tanıtımında 125hp.diyor,o yüzden dedim.

• bence biz bu treni kacirdik yani adamlar artik bu iste bayagi ilerledi onlarin yaptiklarina erisebilmemiz uzun zaman alir gibi geliyor ha olmaz diye bisey yok istersek hersey yapabileceyimize inaniyorum ama taninmasi pazarlanmasi felan bayagi uzun zaman alir gibi geliyor sonucta adamlar artik bu isin kaymagini yediler ve markalasma surecini coktan atlattilar endustiri devrimine tam ayak uyduramadik bari ulke olarak teknolji cagina yonelelim biseyler yapalim yazilimda bir numara olalim nanoteknoljik urunlerde geride kalmayalim kendi islemcilerimizi ureelim v.b diye dusunuyorum

not:bu arada birisi cikipta ben su arabayi uretiyorum tamamen yerli mali ve Turk muhendislerinin urettigi nebiligim en azindan avrupada uretilen arabalarin ayarinda dereseden hic fena olmaz hic olmassa paramis Turkiye de kalir
  • "225 ve 300hp dizel araçlar için fiyat çalışması devam etmektedir." dio yaw, napıyo bunlar böle
  • forumda arama yapmalısın sorularının cevabı mevcut daha önce benzer konular açıldı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.