Şimdi Ara

19VDC-10A Adaptör piyasada bulamadım. Yerine kullanılabilecek bir çözüm...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle temel elektronikten ileri çok fazla bilgim yok.
    19VDC 9 yada 10 amper adaptöre iytihacım var. İnternette araştırdım ancak istediğim gibi bir adaptör bulamadım. Birkaç adaptör satan yere sordum ancak onlarda da 4-5A yukarısı yok.

Öğrenmek istediğim;
    1- PC güç kaynağından 19V çıkışı alabilmemiz mümkünmü?
    2- Önceki seçenek hayır ise 2 adet 5A adaptörü birbirine bağlayarak 10A elde edilebilirmi?
    3- Bunların ikisininde cevabı hayır ise piyasada benim istediğim türde adaptör bulabilme şansım varmı?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: senavi

Merhaba,
    19VDC 9 yada 10 amper adaptöre iytihacım var. İnternette araştırdım ancak istediğim gibi bir adaptör bulamadım. Birkaç adaptör satan yere sordum ancak onlarda da 4-5A yukarısı yok.

Öğrenmek istediğim;
    2- Önceki seçenek hayır ise 2 adet 5A adaptörü birbirine bağlayarak 10A elde edilebilirmi?
    3- Bunların ikisininde cevabı hayır ise piyasada benim istediğim türde adaptör bulabilme şansım varmı?

Teşekkürler.

iki adet 19 v 5 A adaptörü paralel bağlarsan 19 v 10 A adaptörün olur. 19 v 10 A adaptör bulamazsın zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

quote:

Merhaba,

Öğrenmek istediğim;

Teşekkürler.

iki adet 19 v 5 A adaptörü paralel bağlarsan 19 v 10 A adaptörün olur. 19 v 10 A adaptör bulamazsın zaten.
    @senavi

2 adaptörü paralel baglarken yüksek amperli schottky vb diyot(lar) kullanmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

@senavi

2 adaptörü paralel baglarken yüksek amperli schottky vb diyot(lar) kullanmalısın.

yani iki adaptoru alip kablolari birlestirmek yetmez. dogrumu?
  • mini-box.com/Y-PWR-Hot-Swap-Load-Sharing-Controller boyle de bir urun var. aciklamalrinda okudugum kadari ile ike ayni voltaj ataptoru birlestirip tek cikis yapiyormus.
    Bakabilirmisiniz?
  • quote:

Evet , diyot ile baglamak güvenlidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

quote:

Evet , diyot ile baglamak güvenlidir..

Alıntıları Göster
    Open frame yani açık tip smps güç kaynakları (led aydınlatma için çok satılıyor) bazı modellerde çıkış voltajının dar bir aralıkta ayarlanabilmesi mümkün. İsterseniz onları inceleyin. 24 Volt modellerinde 10 amper verebilenleri vardır. Led aydınlatma ürünleri satan sitelerde de var örnek güç kaynağı sitesi
    Burada resme bakarsanız terminallerin solunda ayar trimpotu görünüyor. Ayar sahası nedir bilmiyorum ama belki sizin limitler dahilinde ayarlanabiliyordur. Bir arar sorarsınız satan firmaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Open frame yani açık tip smps güç kaynakları (led aydınlatma için çok satılıyor) bazı modellerde çıkış voltajının dar bir aralıkta ayarlanabilmesi mümkün. İsterseniz onları inceleyin. 24 Volt modellerinde 10 amper verebilenleri vardır. Led aydınlatma ürünleri satan sitelerde de var örnek güç kaynağı sitesi
    Burada resme bakarsanız terminallerin solunda ayar trimpotu görünüyor. Ayar sahası nedir bilmiyorum ama belki sizin limitler dahilinde ayarlanabiliyordur. Bir arar sorarsınız satan firmaya.

adaptor bir anakart icin kullanilacak.
    bu tur ayarli bir adaptorun kullanimi uygun olurmu?

• quote:

quote:

adaptor bir anakart icin kullanilacak.
    bu tur ayarli bir adaptorun kullanimi uygun olurmu?

Alıntıları Göster
    Bu sürekli ayarlanabilir değil trimpotla hassas ayar yapılan bir adaptör. Benim de elimde foxconn anakart var 19 volt 200 watt güç kaynağı istiyor. İş yerinde varmış arge de yarın alacağım. Kullanan arkadaşlar 20 volta inebildiğini söylüyorlar ayarla (24 volt güç kaynağı 20-28 volt arası ayarlanabiliyor). Ben de aynı iş için kullanacağım. Standart kasaya da bir fan takviyesi ile konup gayet güzel kullanılır. Ama mümkünse 13-15 amperlik alın ki alet sürekli sınır gücünde çalışmak zorunda kalmasın.

• quote:

Bu sürekli ayarlanabilir değil trimpotla hassas ayar yapılan bir adaptör. Benim de elimde foxconn anakart var 19 volt 200 watt güç kaynağı istiyor. İş yerinde varmış arge de yarın alacağım. Kullanan arkadaşlar 20 volta inebildiğini söylüyorlar ayarla (24 volt güç kaynağı 20-28 volt arası ayarlanabiliyor). Ben de aynı iş için kullanacağım. Standart kasaya da bir fan takviyesi ile konup gayet güzel kullanılır. Ama mümkünse 13-15 amperlik alın ki alet sürekli sınır gücünde çalışmak zorunda kalmasın.

Alıntıları Göster
    Selamlar.
    http://www.dataservis.net/urun.php?id=RNA-HC10&U=RETRO_Hp_Compaq_180W_Oval_Uç_Notebook_Adaptör_RNAHC10
    http://www.dataservis.net/urun.php?id=RNA-TS08&U=RETRO_Liteon_19V_95A_180W_4_Pin_Notebook_Adaptör_RNATS08
    http://www.teknobiyotik.com/hhp-230w-akilli-adaptor.html
    http://www.meanwell.com/search/hlg-320h/default.htm
    http://www.meanwell.com/search/hlg-240h/default.htm
    http://www.meanwell.com/search/hlg-240/default.htm
    http://www.meanwell.com/search/ms-300/default.htm
    http://www.meanwell.com/search/gs220/default.htm

Linklerdeki adaptörler sanırım işinizi görecektir. Saygılar.

• Cevaplar için teşekkürler.
    Bugün karaköyde girmediğim yer kalmadı, hiçbirinde bulamadım. Bende bu durumda aynı ana kart serisinin normal psu ile çalışanını sipariş ettim. Tabiki adaptör ile çalışan çok daha iyi. Tabiki konu boşa gitmedi :) Bir sonraki kasada adaptörlü model toplayacağım.
    @Sozuak, sizdeki foxconn anakartın modeli nedir acaba ve türkiyede bulma şansımız varmı?
  • quote:

Cevaplar için teşekkürler.
    Bugün karaköyde girmediğim yer kalmadı, hiçbirinde bulamadım. Bende bu durumda aynı ana kart serisinin normal psu ile çalışanını sipariş ettim. Tabiki adaptör ile çalışan çok daha iyi. Tabiki konu boşa gitmedi :) Bir sonraki kasada adaptörlü model toplayacağım.
    @Sozuak, sizdeki foxconn anakartın modeli nedir acaba ve türkiyede bulma şansımız varmı?
    Foxconn 661fx7sb

Bunu araba bilgisayarı yapmayı planladığım zaman gg den birisinden sıfır olarak aldım. Kendisinde adetli olarak vardı o zamanlar ama sanırım bir seneyi geçti alalı. Ambalajında duruyor. Arka paneli yok ve kart farklı formatta (atx değil). İşinize yararsa başka bir kart ile değiştirebiliriz. Bendeki agp+pcı slot, onboard vga-sound-lan, 775 pin 400/533/800 fsb ve 2 adet ddr bellek yuvası var. 19 volt 200 watt adaptör girişli.ebot savant 775 combo model pc nin anakartı

• Bu aralar mini-itx ihtiyacim var. o sebeple sordum. ihtiyacimi yurt disindan giderdim ancak kargo dahil 250tl ye geliyor. sizdekini sormamin sebebi daha uygun fiyata bulabilme cabamdan dolayi.
  • quote:

Bu aralar mini-itx ihtiyacim var. o sebeple sordum. ihtiyacimi yurt disindan giderdim ancak kargo dahil 250tl ye geliyor. sizdekini sormamin sebebi daha uygun fiyata bulabilme cabamdan dolayi.
    Anladım. Ben de çeşitli kaynaklardan buluyorum ama devamlılığı yok maalesef. Özellikle bu tip bir karta ihtiyacınız varsa benim için öncelikli değil sadece boşa gitmesin diye tuttuğumdan teklifte bulundum.
    Ülkemizde hala çok uçuk fiyatlara satıyorlar, umarım uygun bulursunuz.
  • quote:

Anladım. Ben de çeşitli kaynaklardan buluyorum ama devamlılığı yok maalesef. Özellikle bu tip bir karta ihtiyacınız varsa benim için öncelikli değil sadece boşa gitmesin diye tuttuğumdan teklifte bulundum.
    Ülkemizde hala çok uçuk fiyatlara satıyorlar, umarım uygun bulursunuz.

Alıntıları Göster
    Hala ihtiyaç varsa 18V 10A kaynaklar var, yeri de karaköy menevşe han no:54/187

Model CYS 18000

http://www.yildirimadaptor.com/sites/

• Su anlik ihtiyac yok ancak ileride olacak. Bu anakartin ozelliklerinde 19V oldugu yaziyor. 18V kullanimi sikinti yasatirmi?
  • quote:

Su anlik ihtiyac yok ancak ileride olacak. Bu anakartin ozelliklerinde 19V oldugu yaziyor. 18V kullanimi sikinti yasatirmi?
    Olmaz hatta 20 volt ta sorun olmaz.
  • Merhaba, kendi konumu hortlatiyorum ilk defa.
    Konumuz yine adaptor. Beklediğim anakarti 35 gün sonra alabildim ama adamlar normal pay ile çalışan değil üst model olan adaptorle çalışanı göndermişler. Bir 35 gün daha bekleyemeyecegimden elimdekini kullanmam lazım. Yukarıdaki linklerde dataservisin sitesindeki adaptor çok buyuk. Yıldırım adaptor ile görüştüm, ikİ adaptoru seri olarak baglayabilecegimi söylediler ama yinede kesin konuşmadılar. Seri bağlantıda iki 9v adaptor ile 18v alabiliyormusum. Bu konuda yardım istiyorum. Bu bilgi dogrumudur ve doğru ise seri bağlantıyı tam olarak nasıl yapabilirim.
    Teşekkürler.
  • quote:

Merhaba, kendi konumu hortlatiyorum ilk defa.
    Konumuz yine adaptor. Beklediğim anakarti 35 gün sonra alabildim ama adamlar normal pay ile çalışan değil üst model olan adaptorle çalışanı göndermişler. Bir 35 gün daha bekleyemeyecegimden elimdekini kullanmam lazım. Yukarıdaki linklerde dataservisin sitesindeki adaptor çok buyuk. Yıldırım adaptor ile görüştüm, ikİ adaptoru seri olarak baglayabilecegimi söylediler ama yinede kesin konuşmadılar. Seri bağlantıda iki 9v adaptor ile 18v alabiliyormusum. Bu konuda yardım istiyorum. Bu bilgi dogrumudur ve doğru ise seri bağlantıyı tam olarak nasıl yapabilirim.
    Teşekkürler.

Bir adaptörün + sını diğerinin - sine bağlayıp 18V elde edilebilir

Fakat bence koruma amaçlı her bir adaptör çıkışına bir paralel ters diyotta koymalısınız biri kapalı kaldığında diğerine ters gerilim gelmesin. Ama İçinde zaten varsa gerek yok.

aşağıdaki şekilde:

+uç o-----ı<ı-----o -uç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 6 Ocak 2012; 15:04:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

Merhaba, kendi konumu hortlatiyorum ilk defa.
    Teşekkürler.

Bir adaptörün + sını diğerinin - sine bağlayıp 18V elde edilebilir

Fakat bence koruma amaçlı her bir adaptör çıkışına bir paralel ters diyotta koymalısınız biri kapalı kaldığında diğerine ters gerilim gelmesin. Ama İçinde zaten varsa gerek yok.

aşağıdaki şekilde:

+uç o-----ı<ı-----o -uç

Teşekkürler, peki piyasada ufak boyutlu 9v 10A adaptor bulabilirmiyim.
    Ayrıca sormak istediğim bir konu var. Pc güç kaynaklarını hepimiz biliyoruz. Metal çerçeveyi sökdugumuzde geriye çok'da buyuk olmayan bir parça kalıyor ve bu güç kaynağından 300w güç alabiliyoruz. Diğer taraftan 180w güç alabileceğim bir adaptor asırı derecede buyuk.
    Aradaki fark nedir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.