Şimdi Ara

19VDC-10A Adaptör piyasada bulamadım. Yerine kullanılabilecek bir çözüm... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence 9 volt adaptörle uğraşmayın 19V laptop docking station adaptörleri olabilir veya 18V 10A tek parça adaptör yeterli olabilir.

Boyut farkı tasarım ve üretim farkından olabiliyor, yüksek teknoloji mallar çok küçük boyuta iniyor
  • Herkese teşekkürler,
    Adaptör konusunda şu anda elimde birçok seçenek oldu bu konu sayesinde, bir taraftan da internetten faklı adaptörlere bakıyorum.
    http://www.notebookdepo.com/urun/dell-inspiron-9200-19-5v-7-7a-150w-adaptor.aspx bu linktedi adaptör ince olması ile bana çok iyi geldi ancak yanlış bilmiyorsam AC akım üretiyor.
    Bu adaptörün ürettiği AC akımı DC akıma çevirme şansım nedir.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Laptop adaptörleri dc çıkış verir 7,7 amper maksimum güçtür yeter derseniz kullanabilirsiniz. Ama sürekli maksimumda çalışmanın sakıncaları olur önce cihazınızın sürekli çalışma akımını öğrenin ondan sonra alın. İlk açılış anında fazla akım çekildiğinde adaptör nasıl davranır denemek lazım. İşinizi görmezse elinizde kalır.
    Selamlar.

Daha oncede belirttiğim gibi bu adaptor bir anakart icin kullanılacak. Su anda elimde intel'in bu anakart ile kullanılabilecek donanım listesine dair ortalama güç degerleri var. Bu listeye göre 145w güç gerekiyor ki bu güç işlemcinin %95 oranında kullanımı sırasında kullanılıyor. Sanırım ilk başlangıçta yani bilgisayar açılana kadar bu miktarda bir güç çekilmeyecek adaptorden. Bir taraftanda kasada 60w lik bir dahili adaptor var. Bu adaptorüde fan vs. İcin kullanacağımdan adaptore sanırım 120-130w arası bir güç binecek.
    Bu durum söylediklerinize göre uygun, değilmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Açılış sırasında harddisk, cd-dvd okuyucu ve/veya yazıcılar yüksek akım çekerler. Cd-dvd yazılırken maksimum güç kullanılır bu gücü verebiliyorsa sorun çıkmaz. Dahili adaptörünüz kaç volt fanlar zaten fazla bir yük oluşturmaz. Linkini verdiğim adaptörün 19-20 volta kadar inip inemediğini öğrenin iniyorsa daha uygun olur. Soğutma açısından da laptop adaptöründen iyidir.
    Selamlar.

Cevabınızı beklemeden notebookdepo olarak verdigim adresteki adaptorü aldım. Dahili güç kaynağı 60w. DVD-rom yok.
    Aldığım adaptor ile deneyecegim mecburen.
    Yalnız bu adaptor dc cikislidir değilmi. Çünkü bu sorunun cevabını aldığım yerde tam olarak söyleyemedi. Siz dc dediniz ancak, dell'in sitesinde de ac adaptor yazmasi kafami karistirdi. Yanlış anlamayın bu adaptor ile ilgili o kadar farklı bilgi veriyorki tahmin edemezsiniz. Üreticisi bile ne oldugunu bilmiyor Bunun bir sekilde testini nasıl yapabilirmiyim veya siz diyorsanizki dc dir sizin sozunuze itimat edeceğim. Sonrasında da anakarta bağlayıp test edeceğim.

• Bu adaptorun benim açan buyuk bir avantajı oldu. Şöyleki anakartin üzerinde ikili girisle beraber birde yuvarlak adaptor girişi var. Aldığım adaptorun girişide ölçü olarak uyuyor ancak henüz takip denemedim.
    Adaptor olayını hallettik gibi ama sizden bir bilgi daha rica ediyorum. Bu adaptorü sisteme bağlayıp calistirdiktan sonra sistemin ne kadar güç çektiğini test etmek istiyorum. İnternette gördüğüm bir alet vardı. Kablonun etrafına gecen bir halka sayesinde kablodan gecen akım bulunabiliyordu. Böyle bir alet varsa bunu giriş icin kullanılan kabloda kullanıp sistemin ne kadar güç çekeceğini bulabilirim sanırım.
    Böyle bir alet varsa ismi nedir acaba.
  • Piyasada 50 TL civarında prize takılıp üzerindeki prize bağlı sistemin gücünü ölçen aletler var. Onlardan alıp ucuza işinizi halledebilirsiniz. güç tüketiminizin sade bir sistemde yaklaşık 100-150 watt arası olacağını tahmin ediyorum. Size başlarda bahsettiğim anakart, celeron işlemci ile 6-8 amper arası tüketim ölçmüştüm diyte hatırlıyorum. Tabi boşta işletim sistemi daha kurulu değil idi. (Anakart, işlemci bellek, disk )
  • Sistemi aldığım adaptor ile kurdum. Tek yaşadığım problem (problemden ziyade bir yanlış anlama) adaptorun çok buyuk olması. Aldığım yerin sitesindeki resimler temsili resimlermiş. Haliyle resimde dell'in ince bı adaptoru var. Sistem şu anda çalışıyor. Herhangi bir sorun yok. Henüz ölçüm icin bir cihaz alamadım, ölçü icin arada bir adaptorun isinip isinmadigina bakıyorum. Henüz bir ısınmada yok adaptorde. Bu gün birazdaha sistemde ağır isler yapmaya çalışacağım. Dosya sıkıştırma işlemciyi 100% çalıştırıyor. Yada benchmark araçlarını denerim.
    Bu büyüklük olayının lafı gecmisken tekrar sormak istiyorum. Temsili resim dell'in orjinal adaptoru idi. İnce ve küçük bir adaptor. Benim aldığım ise onun iki buçuk katı kadar bişey. Üretim yöntemleri yada kullanılan parçalar bu güçteki bir adaptoru o derece ufaltabilrmi?
  • Çok küçük demek aşırı yoğun olması demek bu da ısınmayla beraber arıza riskini arttırır. Bazen büyük demek iyi demek.
  • Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim.
    Affınıza sığınarak son bir sorum olacak.
    Adaptörü söktüm. diyeceksiniz ki niye söküyorsun adaptörü. Sökmemin sebebi kullandığım kasanın içerisine sığdırabilmek.
    Bunun için bakıyorum ancak sormak istediğim, adaptörün plastik dış kalıbı haricinde içerisinde metal bir dış yüzey var. Aluminyum gibi. Elimdeki kontrol kelemi ile baktığımda bu metalin bir bölümünde elektrik yokken diğer bir bölümünde elektrik var. Bu normalmidir?
    Bu arada adaptör şu anda açık vaziyette çalışıyor, yani bilgisayar açık.
  • Önceki soruyu biraz eceleci sordum. Adaptör büyük olduğundan kasanın içine sığdıramadım, geri toplayıp dışardan çalıştırmaya devam edeceğim.
    Kasanın içine yerleştirebilseydim adaptör için bir fan düşünüyordum.
    Ayrıca bu dell'in orjinal adaptörü kafama takılmış durumda. Bulabilirsem orjinalinden almayı planlıyorum. Sanırım onu kasaya yerleştirebilirim.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.