Şimdi Ara

1e1 Haber: Geri Döndü! 10 Şubat/02 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
3
Favori
41.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mistikkafa1

quote:

Orijinalden alıntı: PrinceGoku

hayırlı olsun ilk yorum benden

Lan olum - rekoru kırdın

-1300'leri alanlar oldu burada. O birşey değil.
  • Güzel olmuş.Tv sektörüne girseniz daha güzel olucak:)
  • Çok güzel bir program olmuş , sıkılmadan izledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: ultra_storm

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Metro 2033 grafik olarak iyi bir oyun olabilir ancak VGA'ları bilinçli olarak kastıran ve optimize özürlü olduğu için VGA testinde kullanılmasını yanlış buluyorum.

Evet çok optimizasyon özürlü bir oyun gtx 580'le yer yer 14 fpsyi gördüm.

Bendeki 580, Lightning olduğu halde kasım kasım kasılıyordu kart. Bahsettiğiniz ani FPS düşmeleri bir yana, oyunun kimi bölümlerinde anlamsız takılmalar oluyordu. Bir oyun VGA'ları zorluyorsa, ekran kartı testinde kullanılabileceği anlamına mı geliyor Allah aşkına? Böyle olmaması gerek ancak durum malesef şu anda böyle algı da bu yönde. Halbuki hiçkimse şunu söylemiyor: Bu oyun, kartları ve donanımı bilerek zorlayacak şekilde yazılmış. Bu sebeple test için kullanılması söz konusu olamaz.

Aynı durum BF3 için de geçerli ancak onda kantarın topuzu daha iyi ayarlandığı için nisbeten anlaşılması zor oluyor. Hiçkimse o oyunda COD MW serisinde olduğu gibi 100-200 FPS görmeyi beklemiyordu ancak aynı kartla 20-30 FPS almayı da beklemiyordu. Yeni grafik teknolojisiyle birlikte kalite artmakta ve bununla da birlike tabii ki FPS düüşü olacaktır. Makul bir oranla bunu hadi diyelim ki yarı yarıya olsun. Ben MW2'de bütün ayarlar açık iken 1600x900 çözünürlükte 560ti kartım ile asgari 170 FPS, ortalama ise 220 FPS alıyordum. Kapalı ve karanlık kimi noktalarda 420'yi bile gördüğüm oluyordu. Aynı kartların BF3'te 30-40 FPS ortalamasında kalmasını kim makul görebilir. Gören beri gelsin hele. Hele kimi ani FPS çakılmalarında 10'un altına düştüğünü söyleyenler bile var. Detaylar bir tarafa, esas maksat ise millete ekran kartı ve diğer donanımların yenilerini aldırmak. Daha düne kadar 8GB belleği ne yapacaksınız diye sorulurken, bugün BF3 için önerilen bellek miktarı haline geldi.

Crysis 1 de ilk çıktığında kasıyordu ancak gelen iki güncelleme ile bu sorun giderilmiş ve oyun yağ gibi olmuştu. İstenince oluyormuş demek ki?
    Black Ops'ta bu sorun çok daha ileri seviyedeydi. Çünkü onda az önce isimlerini verdiğim oyunların grafikleriyle kıyaslanamayacak kadar geri derecede bir grafik olduğu halde sistemleri kasıyordu. Bu oyunun adam olması için de onlarca güncelleme geldi ve oyun ancak aylar sonra dügünce çalışmaya başladı vs. vs.

Bu durum bilinçli yapılıyor ve kullanıcılar yediği sürece devam ediliyor. Black Ops'ta yenmeyince optimize edildi. Crysis 1 yeni bir oyun olduğundan, tutulması için mecbur kalındı bu güncellemeye. Ancak Metro 2033 ve BF3'te yenildiği için bu kasmalar giderilmedi ve aynen devam denildi. Bu oyunlar için milyonlarca kullanıcıdan kimisi binlerce liraya yeni PC topladı, kimisi de Allah bilir kaç tane parçasını yenilemek zorunda hissetti kendini. Dönen dolabın ve tuzağın büyüklüğünü varın siz hesap edin.

Ayrıca dx 9'la dx 11 arasında nerdeyse fark göremedim metro 2033'de millete balon çıktı dx 10 heleki dx 11 diyoruz laf anlatamıyoruz.Metro 2033'de dış mekanda karlı mekanda yerderki dokular berbattı çok kusuru vardı grafiklerin.Crysis 1 çok kastırıyordu ama normaldi crysis 1 kadar bu nesilde grafiği muhteşem bir oyun göremedim daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultra_storm -- 11 Şubat 2012; 13:04:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tokay

Teknoloji iyice her tarafımıza giricekKarnım ağrıdı gülmekten... :)

Bana southpark centipad bölümünü hatırlattı :D
  • Mesut Çevik;Gerçi annemin bile farm ville oynadığını düşünürsek doğal bişe yani. :D
  • Ben ilk olarak buradan 2 hocamızada teşekkür ediyorum çok güzel bir sunum olmuş 36 dakikanın 36 sınıda izledim harika haberler vardı teknoloji gündemindeki her konuya değinmişler çok teşşekür ederiz.. Başarılar.:)
  • Metro Last Light keşke ertelenmeseydii. 2012 nin en çok beklediğim oyunlarından birisi. Çok kötü oldu :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: PrinceGoku

Tebrikler kim ne derse desin apple'in eksi rekorunu kırmak üzeresin.
  • Vay Mesut abicim benim Notbook koymuş masaya :))
  • İphone 4 ile buradaki videolar izlenmiyor mu?
  • Koptumya Şurda Baglayın Firma otomasyona bağlamış ÇAT ÇAT telefon çıkarıyo.
  • ultra_storm
    rekor un linkini verebilirmisniz :D çok merak ettim şimdi :D
  • Beyler Mesut Reyiz falan ne ya inci sözlük değil burası
  • ALINTI
    PrinceGoku

10.02.2012 18:36:52
    -193

"PrinceGoku" Kardeş.Sanırım sitede bir rekora sahipsiniz...
    Bunu ciddi söylüyorum.
  • Erdinç abi, nedense ''teknoloji her tarafımıza girecek'' lafına çok güldüm :DD
  • jeneriğini bile özlemişim :D
  • işte bu sizi çok özledik hele şükür beee... :)
  • Hiç sıkılmadan izledim.Gerçekten harika :)
  • Cidden güzeldi hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.