Arkadaşlar nedir bu 1T/2T memor timing? 1T ve 2T olmak üzere iki secenek var. Ve 1T ye getidiğimde hem gecikme süresinde 48ns den 40ns ye kadar düşüş oldu, hemde bellek okuma ve bellek yazmada da oldukca artış oldu. nasıl o/c yapılcaına dair yaptığım hiçbir araştırmada bu ayarlarla ilgili bişeyler yazılmamış oysa baya bir arttıyor performansı. Ayrıca bellek hızının doru değerini bulursanız tamamen stabil. Acaba bi sakıncası varmıdır?
Yokmu bi cvbi olan arkadaşlar?
1 T de kalsın hocam o ayar hatta o/c yapmıcaksan ve ddr440 ları gecmiceksen o ayarları sırasıyla 2.5-6-3-3-10-14-3-2-1t yap ozaman dahada iyi olur mümkün oldugunca 1t/2t yi 1t de tutmaya calış
tamam denerim faydası var zararı yok yanı saol.
1t/2t memory timing. command rate olarak geçer. komut oranı gibi bir türkçe karşılığı var. komut ile komutun saklanacağı chipin seçimi arasındaki gecikmeyi ifade eder. genellikle 2 parça ramler 1t olarak sorunsuz çalışır. 4 parça ramleri 1t'de çalışırtırmak zordur. ramleri 1t'de çalıştırabiliyorsan yani bir takılma falan yoksa bırak 1t olarak kalsın. aynı gecikme zamanlarında bile command rate2in performansa etkisi vardır unutma. legionhardware'in bir incelemesinde görüp şaşırmıştım bende. grafikleri ekliyorum. incelemenin tamamı ise buradahttp://www.legionhardware.com/document.php?id=549&p=0
gördüğün üzere command rate'in 1t veya 2t olması ram benchmarklarında gözle görülür şekilde hissediliyor. ama oyunlarda ben bir farkı yok çünkü. oyunlar büyük oranda ekran kartına bağlıdır.
Resimlerdeki testlerde herşey açıkca görünüyor zaten. Verdiğin bilgiler için saol. bende sorunsuz çalışıyor 1T de ama şu 2 parça ramden ne kasteddıgını anlamadım.