Şimdi Ara

Ramlerdeki 1T 2T muhabbeti tam olarak nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesela ben şu an ramlerimi 2 3 3 5 1T çalıştırıyorum 440 mhz..(2.65v) Bu en sondaki 1T Yi 2T yapsak çok fark eder mi performans düşüşü?BU neyi ifade edio tam olarak..Ramlerim twinmoss 2x512 chiplerin ustunde mtech yazio.....Ramleri 480 mhz yapiyorum fsb yi 290 boleni 166 yapiyorum açar açmaz reset atiyor(windows açılınca) voltaj kar etmio..Daha nasıl yuksek fsb lere çıkarım? yardımlarınızı bekliyoruum.......

• 1T de remler daha performansli olur. 1T overclock ve performans icin, 2T stabilite icin..
  • bunu biliyorum fakat yani şimdi ben 440 mhz 1T stabil zaten 460 mhz 2T yapsam değer mi?(Bu haliyle 1T den iyi mi olur kotu mu? )
  • onun hesabini o sekilde net olarak alamazsin ama örnegin 1T 230 ( DDR 460) aldigin performansi 2T de ayni timinler ile 250 (DDR500) de anca yakalarsin.. ama net bir rakam degil bu ornek verdim. sisoft sandra memory bandwidth testi ile olcebilirsin.
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

onun hesabini o sekilde net olarak alamazsin ama örnegin 1T 230 ( DDR 460) aldigin performansi 2T de ayni timinler ile 250 (DDR500) de anca yakalarsin.. ama net bir rakam degil bu ornek verdim. sisoft sandra memory bandwidth testi ile olcebilirsin.
  • peki bu 1t nin süper pi deki farkı ne kadar oluyor?ramler dual olduğu zaman süper pi de kaç sn gider?
  • super pi için ramlerin dual olup olmaması önemli değil. Bellek frekansı da çok önemli sayımaz. o yüzden bellek frekansını timingleri maksimum değerde düşürebilmek için kullanabilirsin. yani frekansı düşürcen. Deneyip kendin de farkı görebilirsin. Ama bu sadece super pi için. Yoğun bilgi trafiğinde ancak dual band önem kazanıyor. Timingler zamanlamayı düşürüyor dual band ise veriyolunu genişletiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilberan -- 14 Ekim 2005, 11:48:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilberan

super pi için ramlerin dual olup olmaması önemli değil. Bellek frekansı da çok önemli sayımaz. o yüzden bellek frekansını timingleri maksimum değerde düşürebilmek için kullanabilirsin. yani frekansı düşürcen. Deneyip kendin de farkı görebilirsin. Ama bu sadece super pi için. Yoğun bilgi trafiğinde ancak dual band önem kazanıyor. Timingler zamanlamayı düşürüyor dual band ise veriyolunu genişletiyor.

yanlis biliyorsun super pi de remlerin dual olmasi sonucu etkiler. bildigin gibi dual mod da cift kanal calisir. yani islemciye giden veriler cift kanaldan akar. ama single mod da tek kanal calisir. dolayisiyle sonucu etkiler. tabiki timinglerde etkiler. bunun estlerini zamaninda cok yaptik. super pi de sonucu etkileyen birinci oncelikli islemcinin yuksek frekansidir. ikinci palana remlerin bellek frekansi ve timingleridir. kisaca ddr 500 bellek frekansi ile aldigin sonucu ddr 400 bellek frekansi ile alamazsin ( timingler ayni olmasi kosuluyla.) ancak ddr 600 3-4-4-8 timingleri ile aldigin sonucu ddr540-550 2-2-2-5 de yakalarsin. buda ayri bir olay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 14 Ekim 2005, 12:40:56 >

• hem de öyle bi farkediyor kiiiii..
  • Kanlı canlı bir örnek vereyim.Fazla söze gerek yok....

1T

2T

• quote:

Orjinalden alıntı: CanDostum

Kanlı canlı bir örnek vereyim.Fazla söze gerek yok....

Elin değmişken bi de frekansı değiştirsen ve single band yapsan da görsek sonucu ne kadar fark edio.
  • Tam aciklayici olmus. olay bundan ibaret
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: CanDostum

Kanlı canlı bir örnek vereyim.Fazla söze gerek yok....

Elin değmişken bi de frekansı değiştirsen ve single band yapsan da görsek sonucu ne kadar fark edio.

O kadar yormayın yaw...:) şu an uzay montaj değil,bir süreliğine kasa içine girdim,,

Daha ne olsun 1T de zamanlamalar,2T den kötü dikkat ederseniz,özellikle 1T nin önemini vurgulamak için 2T de zamanlamaları 2-2-2-5 yapmama rağmen 1T deki 2.5-3-3-6 ya yetişemiyor.

Bu çok soruluyor,ben de arşivden çıkarıp veriyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

quote:

super pi için ramlerin dual olup olmaması önemli değil. Bellek frekansı da çok önemli sayımaz. o yüzden bellek frekansını timingleri maksimum değerde düşürebilmek için kullanabilirsin. yani frekansı düşürcen. Deneyip kendin de farkı görebilirsin. Ama bu sadece super pi için. Yoğun bilgi trafiğinde ancak dual band önem kazanıyor. Timingler zamanlamayı düşürüyor dual band ise veriyolunu genişletiyor.

yanlis biliyorsun super pi de remlerin dual olmasi sonucu etkiler. bildigin gibi dual mod da cift kanal calisir. yani islemciye giden veriler cift kanaldan akar. ama single mod da tek kanal calisir. dolayisiyle sonucu etkiler. tabiki timinglerde etkiler. bunun estlerini zamaninda cok yaptik. super pi de sonucu etkileyen birinci oncelikli islemcinin yuksek frekansidir. ikinci palana remlerin bellek frekansi ve timingleridir. kisaca ddr 500 bellek frekansi ile aldigin sonucu ddr 400 bellek frekansi ile alamazsin ( timingler ayni olmasi kosuluyla.) ancak ddr 600 3-4-4-8 timingleri ile aldigin sonucu ddr540-550 2-2-2-5 de yakalarsin. buda ayri bir olay...

dostum verdiğin bilgiler için saol...ancak dual yapamıyorum neden olmuyor???

• ram slotlarınanasıl takıldıı da önemli. iki çift ram i yan yana bitişik değil karşılıklı takacan.
  • BEN gigabyte anakart kullanıyorum

ctrl+F1 ile advance menüye giriyorum
    ancak orda

1T yada 2T diye ayarlanabilecek hiçbiryer bulamadım...
    tüm biosu gezdim...
    son versiyorunu yükledim...

nasıl yapabileceğimi bilen var mı???
  • quote:

ram slotlarınanasıl takıldıı da önemli. iki çift ram i yan yana bitişik değil karşılıklı takacan.

nasıl yani o zaman dual bozulmazmı biraz açıklarmısın
  • quote:

ram slotlarınanasıl takıldıı da önemli. iki çift ram i yan yana bitişik değil karşılıklı takacan.

pardon soruyu düzelteyim nasıl yapılıyor desem !!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

quote:

nasıl yani o zaman dual bozulmazmı biraz açıklarmısın

nie bosulsun yaw. single band çalışır o kadar. ben de öle oluo. hiç duymadım bozulduunu.
  • everestte test ettim bende 430 mhz 2 3 3 6 1T ile 460 mhz 2 3 3 6 2T .. everestte okuma performası 6200 lerde gene pek değişmedi ı fakat yazma ve bellek gecikmesi özellikle bellek yazma baya bir düştü.. Fakat CADT ramlerim 2T de, çıkamadağım fsblere çıkmamı sağladı....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.