Tahminime göre galiba bios fanı ve fan hızını görmüyor,nasıl tanıtılabilir?Bu şekilde bir zararı varmıdır? Benim PC'de bios speakerından sesler geliyor,dıt dıt şeklinde bundan kaynaklanabilir mi?Selamlar.
Dıt dıt şeklinde ses gelmesinin sebebi işlemci fanının dönmüyor olmasından kaynaklanıyor daha doğrusu sistem öyle gördüğü için dıt dıt uyarı veriyor.İşlemci fanının soketi belki başka bir fanın soketine takılmış olabilir yada hiç takılmamış olabilir.Kasanın içini açıp bir gözden geçirin
ay_erdi kardeşim cevabın için teşekkür ederim.Aynen dediğin gibi sistem görmüyor,biosta 0 gözüküyor.Soketleri değiştirdim.Bu sorun nasıl çözülebilir acaba onu bulamıyorum. Yani nasıl göstereceğiz siteme?
Önemli değil bildiğim konularda her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ;) Anakart üstünde bildiğin kadarıyla cpu fan power fan vs.fan çıkışları olur 3 pinli 4 pinli falan.İşlemci fanı 4 pinli olduğu için 4 pinli yuvaya tak ve 4 pinli yuvaya taktığın halde sistem dönmüyor olarak görüyorsa belki biostan cpu fan speed disabled vs.şekilde ayarlanmış olabilir.Açılış esnassında del tuşuna basarak yada anakartınız hangi tuş kombinasyonuyla biosa giriyorsa o tuşlar vasıtasıyla biosa girin.Sistem Health Management kısmıydı sanırsam burda cpu fan speed vs.detaylı olarak bir göz gezdirin disabled-ignore vs.şekilde ayarlıysa üstüne tıklayarak açıp sistemin görmesini sağlayabilirsiniz
ay_erdi şimdi biosa baktım bendeki award bios Sistem Health Management diye bulamadım Hardware monitör kısmında CPU Fan Speed var,başka yerde yok. Orada 0 RPM gözüküyor.Enter'ladığımda İgnore yazısı çıkıyor başka bir şey çıkmıyor.Acaba hızı sistemin görmesi için özel bir tuş kombinasyonu mu var ya da benim bilmediğim bir şey mi var.Bilginiz varsa şimdiden teşekkür ederim.
Bu başlığı bir hatırlayalım sonra sohbetimize devam edelim..
mesut kardeşim başlık benim başlığım o F1 hataları çözüldü şimdi,o bana göre farklı bir sorundu.Şimdi ki durum ses meselesi,fanı değiştirdikten sonra fanın dönüş hızı 0(sıfır)gözüküyordu biosta, ama şimdi biosta CPU fan Speed 0RPM'de gözükmüyor yani O hata da gitti. Ben dıt dıt seslerini CPU Fan Speed RPM olmasına bağlıyordum ama sesler devam ediyor. Ama sorunum şu ki dıt dıt sesleri devam ediyor. Belkide pc miadını doldurdu uzatmaya çalışıyoruz.Selamlar.