Şimdi Ara

Anakart Patlaması - Vatan Bilgisayar Tepkisi - Water 3.0 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde bi konu açmıştım. Water 3.0 Soğutma sistemini taktığımda anakartım malesef patlamış idi.

Patlama sebebini malesef çözemedim ve ertesi gün Vatan Bilgisayar'dan yeni bir anakart aldım.

Anakartı taktığımda pc çalışmadı. Kasa tuttuğum gibi Water 3.0 ve Anakartı aldığım Vatan Bilgisayar Astoria Şubesine götürdüm;

Sonra yaşananları anlatacağım belki ürünü alacak olanlara bi uyarı niteliğinde olur diye konuyu açıyorum.

Astoria şubesindeki Enes isimli bir arkadaşa teslim ettim kasayı. Kendisi işini iyi yapan biri şu dakkaya kadar aldığım hizmetlerde elinden geleni yaptı. İşiniz düşerse kesinlikle teslim edebilirsiniz. Kasanın içinde bulunmayan bir kaç kablo eksiğini elindeki kablolardan vererek tamamladı sağolsun.

Ben orada iken yeni aldığım anakartı denedi ve o anakartta yandı. Sonra kendilerinden bi anakart taktı o anakartda yandı (:

Sorunun WATER 3.0 dan kaynaklandığı anlaşıldı. Bütün ürünleri paketledi ve üreticilere gönderdi. Benim almış olduğun ürünlerin karşılığında hediye çeki verdi ve çeklerle aynı ürünleri aldık.

Bir kaç gün diğer şubelerden gelmesini bekledikden sonra bilgisayarımı tertemiz ve sapasağlam teslim aldım. Aynı ürünleri niye aldın diyebilirsiniz ama o an sadece pcnin çalışmasını düşünüyordum acelem vardı çünkü. Sistemi yükseltmek gibi bi derdim olsa anakartımı yakan ürünü tekrar almazdım.

Water 3.0 daki sorunun kronik bir durum olup olmadığını bilmiyorum. Bu konuda bi geri dönüş olmadı ama risk mevcut sonuçta kasadaki diğer donanımlarda zarar görebilirdi.

Sorun olarak kalan şey ise benim ilk anakartım?

Vatan Bilgisayardan aldığım ürün anakartımı patlattı ben bunun yüzünden 250 lira harcayarak bir anakart daha aldım. Sonra aldığım ilk üründe hata olduğu ortaya çıktı.

Tabii ben pc çalışdığı için pek tınlamadım ilk anakartı ama ordaki arkadaşların tavsiyesiyle şef ile görüştüm. Haklı olduğumu iletti.

2 gün içinde bana geri döndüler (bugün) eski anakrtımın ikinci el fiyatının 60-70 lira olduğunun ve karşılığında yüklü bir alışveriş yaptığımda bu miktarda indirim yapacaklarını bildirdiler.

Açıkçası parasında değilim, zaten yüklü miktarda alışveriş yapacak paramda yok. Ama yapılan şey doğrumudur.

Ve en önemlisi sizde olurda WATER 3.0 alırsınız ve aynı şeyle karşılaşırsanız diye bu konuyu açtım.

Kesinlikle Vatan Bilgisayarla alakalı bir sorunum olmadı bu süreçte, dediğim gibi çalışan arkadaşlar iyi insanlar (:

• Anakart modeli nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gigabyte ga-770ta-ud3
  • Hocam ne gibi bir sorun oldu ki, sıvı sızmasımı kısa devremi, kısa devre ise bu kesin water 3.0 soğutmadan mı kaynaklanıyor.

Bendede Corsair H110' var korkuttunuz şimdi beni alalı 8'ay oldu daha denemedim kutusunda duruyor, bilgisayarı teker teker toplamaya başladım umarım sorum olmaz.
  • Sanmıyorum sızma olduğunu Vatan'da bunu anlarlardı öyle birşey olsa.

Böyle bi sorunla daha önce karşılaşmadıklarını belirttiler özellikle sordum çünkü ben de gidip aynı ürünü tekrardan aldım. Belki kronik bi sorun ama açıkçası pek umursamadım (:
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 3600 için anakart sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.