Şimdi Ara

Ryzen 3600 1 saniyelik donma ve ses takılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ryzen 5 3600'ü Corsair H100i sıvı soğutucu ile kullanmaktayım. Sistemi toplayalı daha 1 hafta oldu. Ancak oyun oynarken 3-4 saatte mutlaka 1 kere ve 1 saniyeliğine olmak üzere anlık donma yaşıyorum. (seste beraberinde takılıyor) O esnada görev yöneticisinden baktığımda saniyelik %100 CPU kullandığını gördüm. Daha sonra tekrar normale %50-60 kullanıma düşüyor.

İşlemciye 5 dakika stres testi yaptığımda en fazla 63-69 derecelere çıktı o yüzden sıcaklıktan olduğunu düşünmüyorum. BIOS (7C02v35) ve ekran kartı driverlerım güncel. Sistemim sadece m2 SSD'de yüklü, HDD kullanmıyorum. (Anakart modelim m450 tomahawk max - Ekran kartım MSI 2060 Super Gaming X - Ramler corsair vengeance pro 16gb 3200mhz)

Forumlarda bazıları bios güncellemesinden olabilir demiş, daha stabil değilmiş ancak saçma geldi yani bu rahatsız edici bir sorun. Bazıları 3600 işlemcilerin kronik voltaj dengesizlik sorunu var diyor ama buna sebebiyet verir mi ki? 3600X işlemcisini kullanan bir arkadaşım da aynı sorunu yaşıyormuş çözüm bulamamış.

Bunun sebebi sizce nedir, ne yapmalıyım? (İstediğiniz testi yapabilirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukabay -- 24 Aralık 2019; 0:32:25 >

• Evet evet ben de intel kullanıyorum. I5 9600k ile bf5 multiplayer oynuyorum mesela. Arka planda hiçbir uygulama açık değil ama işlemci sabit %100 ve sürekli stutter veriyor oyun. Donma demeyelim yalnız o soğuktan oluyor sabahları özellikle. Sadece bol bol stutter veriyor işlemci. Kesin bu oyun problemli zaten yoksa İntel'in 1800 liraya aldığım işlemcisi AMD'nin 1200 liralık r5 3600 işlemcisinden daha kötü olacak hali yok ya. Değil mi 😊
    ÖNCE USB İLE SON BİOS SÜRÜMÜNE GÜNCELLENECEK SİSTEM BİOSUN İÇİNDEN

AMI BIOS
    Version
    7C02v35
    Release Date
    2019-11-11
    File Size
    14.5 MB

Description
    - Improved system boot up time
    - Improved PCI-E device compatibility.

https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK-MAX#down-bios

Sonra
    Msi da ramler 2 ve 4. slotta..

Sonra

Sonra

Cpu fanı iyi sıkılmışmı - Ssd veya Nvme bağlantı sıkıntısı varmı bunlarda gözden geçirilecek sonra .

Windows en güncel - Anakart sürücüleri en güncel- Ekran kartı sürücüleri- Ses kartı ve ethernet herneyse yada wifi en güncel sürücüler ile kurulacak oyun orjinal son sürüm olacak.

Gereksiz antivirüs programı kurulmayacak.

Böyle deneyeceksiniz Her bilgisayarda bunlar yapılır.

DİP NOT: KASALARA UYGUNA KAÇABİLMEK ADINA BAZEN 2 BAZEN 1 FAN TAKIP YADA ÖNE 3 FAN KOYUP GÖNDERİYOR SATICILAR KASALARINIZIN TÜM FAN SLOTLARININ DOLU OLDUĞUNA EMİN OLUN.

DİP NOT 2 : BUNA BENZER DURUMLAR RYZEN VEYA İNTEL SIKINTISINDAN ÇOK TOPLAMA BİLGİSAYAR SIKINTISIDIR TOPLAMA BİLGİSAYARDA BİRLİKTE ÇALIŞMA ŞEKİLLERİ HER KOŞUL ALTINDA YETERİNCE DENENMEMİŞ AMA GENEL UYUMLU PARÇALAR SEÇİLEREK OLUŞTURULUR TOPLANDIKTAN SONRA UFAK TEFEK BAZI AYARLARLA ZAMAN HARCAMASI GEREKEN SON KULLANICIDIR.

DELL-HP - APPLE GİBİ HAZIR SİSTEMLERDE BU SORUNLAR DAHA AZ OLUR AMA OLMAZ DEĞİL UNUTMAYIN TOPLAMA BİLGİSAYARDA MARKA FARKETMEKSİZİN AZ VEYA ÇOK AYAR YAPMANIZ GEREKİR HERZAMAN.
    Şu MogoLKhan denilen marka takıntılı donanım cahilini alıntı yapıp trollu beslemeyin. Bazı markalar çok daha fazla sattığı için doğal olarak onlarda sorun yaşayan insanların daha cok olmasını anlayabilecek IQ'a sahip değil. Ayrıca model farketmeksizin internette mevcut donanımlarıyla sorun yaşayanların %90'ı kendi donanım bilgisinin eksikliğinden kaynaklanıyor.

Ryzen 3000 serisinin voltajlarını AMD belirler, aynı AGESA'ya sahip farklı marka anakartlar aynı voltajı verir, AGESA 1004 AMD tarafından 1.5V'a kadar vermesi için tasarlanmıştır. Konuyu açanın yaşadığı sorunun voltajla filanda ilgisi yok, trolluk yapacam diye konuyu saptırıyor.
  • sıvı soğutma ile o işlemci 63-69 dereceye cıkması acıkcası kafamı kurcaladı stok soğutucular o değerlerde amd nin
  • Cpu stock frekansdamı kullanıyorsunuz o.c varmı ? Unstabil o.c durumlarında yaşanabilen bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O esnada görev yöneticisinden baktığımda saniyelik %100 GPU kullandığını gördüm. Daha sonra tekrar normale %50-60 kullanıma düşüyor.

gpu derken cpu yerine yanlış mı yazdınız?

her takılma işlemci yüzünden olmaz ya da donanımdan olmaz yazılımdan da olur.işlemciden olsa 3 4 saatte bir değil 10 20 saniyeye bir takılır.ryzen2'nin kronik sorunuysa voltaj sorunuysa bizde niye olmuyor 5 ay oldu ben alalı.
  • Msi B450 var arkadaşta herşey olabilir ejderhanın gücü adına.

• bende de msi var ama anakart biraz daha iyi. drop, donma kesinlikle yok. doğru frekans ve doğru voltaj ile akıyor sistem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    B450 Tomahawk Max ile r5 3600 ve r7 3700x işlemcili 3 4 arkadaşa sistem kurduk. R5 3600 kullanan arkadaşım stok fan ile oyunlarda 60 70 derece arasında sorunsuz kullaniyor. Nedir bu MSI anakart sorunluymuş imaları? Bir dayanağınız var mı? Varsa biz de öğrenelim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Msi B450 var arkadaşta herşey olabilir ejderhanın gücü adına.
    ona buna camur atmayı cok seviyonuz dımı b450m mortar var bendede tık yok kesintisiz 2 hafta acık kaldıgı oluyo pc nin
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin bu Msi anakart vs Sapphire düşmanlığınızın sebebi nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

B450 Tomahawk Max ile r5 3600 ve r7 3700x işlemcili 3 4 arkadaşa sistem kurduk. R5 3600 kullanan arkadaşım stok fan ile oyunlarda 60 70 derece arasında sorunsuz kullaniyor. Nedir bu MSI anakart sorunluymuş imaları? Bir dayanağınız var mı? Varsa biz de öğrenelim.
    msı zamanında naptıysa bunlara yada alacak paraları yok camur anca
  • Oyun oynarken gpu kullanimi zaten %100 degil mi ya da 96 97 falan olmasi lazim. Normale dönüyor %50 60a demiş arkadaş. Gpu kullanimi normali %50 60 midir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IVBACK kullanıcısına yanıt
    Millete sorun yaşatıyorlar yukarıda biri ne demiş ben o voltajo ayarladım bu voltaji ayarladim sorunsuz kullandım diyor dengeli modda autoda herşeyi kullansa başına neler geleceğini biliyor ama çaktırmıyor. Aynı olay Sapphire içinde geçerli bu firmanın kalite kontrol mekanizması yok bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Millete sorun yaşatıyorlar yukarıda biri ne demiş ben o voltajo ayarladım bu voltaji ayarladim sorunsuz kullandım diyor dengeli modda autoda herşeyi kullansa başına neler geleceğini biliyor ama çaktırmıyor. Aynı olay Sapphire içinde geçerli bu firmanın kalite kontrol mekanizması yok bence.
    evet ryzen her yeni neslinde bazı sorunlar yaşatıyor ama yinede iyi ürünler olduğu gerçeğini değiştirmiyor. msi anakartlar sabıkalı gibi gözüksede orta seviyede en iyi başarım msi lar ile sağlanıyor. ben ryzen sistemi overclock yapar ve ince ayarını yapar o şekilde kullanırım. otomatik şekilde de bıraksam sistemin kullanımına ve vaad ettiği performansı almama engel olmuyor. özellikle 1.0.0.4 bioslar ile voltaj ısınma durumları epey düzeldi.

bence hatalı biri varsa msi değil amd dir. belkide msi amd nin yaptığı hata ve kötü yapılandırmaları çözmek adına bir miktar fazla voltaj veriyordur.

siz stok fanla ryzen 5 3600 kullandınız mı?

ısınıyor evet ama performans yada stabilite sorunu yaşatmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ÖNCE USB İLE SON BİOS SÜRÜMÜNE GÜNCELLENECEK SİSTEM BİOSUN İÇİNDEN

AMI BIOS
    Version
    7C02v35
    Release Date
    2019-11-11
    File Size
    14.5 MB

Description
    - Improved system boot up time
    - Improved PCI-E device compatibility.

www.msi.com
    Support For B450 TOMAHAWK MAX | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK-MAX#down-bios

Sonra
    Msi da ramler 2 ve 4. slotta..

Sonra

Sonra

Cpu fanı iyi sıkılmışmı - Ssd veya Nvme bağlantı sıkıntısı varmı bunlarda gözden geçirilecek sonra .

Windows en güncel - Anakart sürücüleri en güncel- Ekran kartı sürücüleri- Ses kartı ve ethernet herneyse yada wifi en güncel sürücüler ile kurulacak oyun orjinal son sürüm olacak.

Gereksiz antivirüs programı kurulmayacak.

Böyle deneyeceksiniz Her bilgisayarda bunlar yapılır.

DİP NOT: KASALARA UYGUNA KAÇABİLMEK ADINA BAZEN 2 BAZEN 1 FAN TAKIP YADA ÖNE 3 FAN KOYUP GÖNDERİYOR SATICILAR KASALARINIZIN TÜM FAN SLOTLARININ DOLU OLDUĞUNA EMİN OLUN.

DİP NOT 2 : BUNA BENZER DURUMLAR RYZEN VEYA İNTEL SIKINTISINDAN ÇOK TOPLAMA BİLGİSAYAR SIKINTISIDIR TOPLAMA BİLGİSAYARDA BİRLİKTE ÇALIŞMA ŞEKİLLERİ HER KOŞUL ALTINDA YETERİNCE DENENMEMİŞ AMA GENEL UYUMLU PARÇALAR SEÇİLEREK OLUŞTURULUR TOPLANDIKTAN SONRA UFAK TEFEK BAZI AYARLARLA ZAMAN HARCAMASI GEREKEN SON KULLANICIDIR.

DELL-HP - APPLE GİBİ HAZIR SİSTEMLERDE BU SORUNLAR DAHA AZ OLUR AMA OLMAZ DEĞİL UNUTMAYIN TOPLAMA BİLGİSAYARDA MARKA FARKETMEKSİZİN AZ VEYA ÇOK AYAR YAPMANIZ GEREKİR HERZAMAN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 12 Aralık 2019; 19:44:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Oyun oynarken gpu kullanimi zaten %100 degil mi ya da 96 97 falan olmasi lazim. Normale dönüyor %50 60a demiş arkadaş. Gpu kullanimi normali %50 60 midir?
    Oyuna göre değişkenlik gösterir. Ağır bir oyunda 97 98 lerde gezerken basit oyunlarda daha düşük seyreder bu durum.

• Şu MogoLKhan denilen marka takıntılı donanım cahilini alıntı yapıp trollu beslemeyin. Bazı markalar çok daha fazla sattığı için doğal olarak onlarda sorun yaşayan insanların daha cok olmasını anlayabilecek IQ'a sahip değil. Ayrıca model farketmeksizin internette mevcut donanımlarıyla sorun yaşayanların %90'ı kendi donanım bilgisinin eksikliğinden kaynaklanıyor.

Ryzen 3000 serisinin voltajlarını AMD belirler, aynı AGESA'ya sahip farklı marka anakartlar aynı voltajı verir, AGESA 1004 AMD tarafından 1.5V'a kadar vermesi için tasarlanmıştır. Konuyu açanın yaşadığı sorunun voltajla filanda ilgisi yok, trolluk yapacam diye konuyu saptırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Aralık 2019; 19:28:15 >
  • Aynı sorun bendede var sistemim Asus b450 pro anakart Amd ryzen 3600 corsair vegance 3000 mhz ram uzun aralıklarla örnek youtube da müzik dinlerken seste anlık bozulma droplanma oluyor.Bence sorun işlemci kaynaklı bütün sürücüler güncel işletim sistemi win 1909 x64 yinede ani ses bozulmaları ara ara oluyor.Sistemde overclick yok amd boost kapalı ramlerde xmp açik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydoktor -- 12 Aralık 2019; 22:58:54 >
  • Bu tarz sorunları yaşayanlar kendi anakart marka modeline göre bir önceki mesajımda paylaştıklarımı yaptıktan sonra.

1-AMD Chipset Drivers 1.11.22.0454
    https://www.amd.com/en/support/kb/faq/download-incomplete

2- Realtek High Definition Audio (HDA) R2.8x (8816.1) WHQL
    www.station-drivers.com
    Realtek High Definition Audio (HDA) R2.8x (8816.1) WHQL
    https://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=4187&lang=en

3- All in One Runtimes (seçin java falan gereksizse kurmayın dx ve vcredistleri kurun)
    https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/all-in-one-runtimes/

4- Gereksiz virüs programı kurmasınlar açılışa yüklenen gereksiz taskbar kısa yolarını başlangıç ayarlarından kaldırsınlar.

5- Advanced SystemCare 13 Free (DERİN EN İYİLEME + TURBO HIZLANDIRICI GAME MODUNDA AÇIK BAŞLANGIÇTA ve PROGRAM SERVİS MODUNDA YÜKLENİCEK)+ Programın iletileri kapatılacak.

www.iobit.com
    IObit Advanced SystemCare Free – Deep PC Clean Software & Best Registry Cleaner
    https://www.iobit.com/en/advancedsystemcarefree.php

Bunları yapsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 12 Aralık 2019; 23:16:20 >

• Bende ryzen 5 1600 var ilk çıktığı zaman b350 anakart ile aldım aynı sorunu bende yaşıyorum ben daha çok ramlerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ramler bios default edince 2133mhz de çalışıyor anlık takılma ve ses bozulması o zaman olmuyor tabi uzun süre test etmedim.
  • bazı arkadaşlar ram demiş ama corsair ile de sorun yaşanmaz ki bilmiyorum ama bana daha çok voltaj ya da bios sorunu gibi geldi.xmp açık ise bi de onu kapatmayı dene

bir de müzikler youtube dan mı çalıyorsun yoksa ssd üzerinden mi ? ssd böyle bir problem yapabilir mi diye düşündüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 13 Aralık 2019; 0:19:32 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.