Herkes 8400f ya da 8700f alma diyor, biliyorum. İlk çıktığı zamanda duyurulduğu fiyatlarla ölü doğmuştu. Ancak son zamandaki fiyatları göz önüne alarak yorumunuzu merak ediyorum. İnternette 8700f ile ilgili çok fazla inceleme videosu yok. 8700f - tray olarak incehesap tarafından 6300 tlye satılıyor. Satıcı diğerlerine nazaran daha güvenilir olması bir artı. Genel olarak tray işlemcilere çok güvenemiyorum. 7500f - tray olarak en uygun fiyatı an itibariyle 5900 tlye satılıyor. Satıcı elmacık Aralarında 400 tl fark var. 8700f artıları - daha yüksek frekans hızı, 1 yıl daha güncel, 7500f 6-12 bu 8-16, 7500f 5nm iken bu 4nm 7500f artıları - PCIe hat sayısı daha fazla (belki ilerde bir faydası olur?), ve herkesin malumu L3 önbellek 2x daha fazla, 32mb. Sadece oyun olarak düşünüldüğünde 7500f biraz daha iyi performans gösteriyor ama her oyunda L3 önbellek farkının görüyor muyuz? Genel olarak düşünüldüğünde 400 tl fazla verip 8700f almak bana daha mantıklı olmaz mı? |
8700F vs 7500F Tercihleri
-
-
Olmaz. L3 önbellek herşeyi baltaliyor zaten. Oyun icin iyi değil. Ryzen 7600 alabilirsiniz. 8000 serisi oyunculara çok uygun değil. Şuan oyun icin en iyi işlemcinin 7800x3d olmasının sebebi ön belleginin yuksek olması
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemciyi oyun ve günlük kullanım için düşünüyorsanız 7500F daha iyi bir seçenek olur. Çoğu oyunlar çekirdek sayısından ve frekans hızından daha çok ön bellek miktarına bakıyor.
5800x3d / 7800x3d ikiside 8 çekirdek ama ön bellek miktarları yüksek olduğundan ötürü diğer 8/10 /12 /14/16 çekirdekli işlemcilerden daha iyi performans veriyorlar oyunlarda. Çoklu çekirdek performansına bakan işlerle uğraşmayacaksanız veya çoklu çekirdek isteyen oyunlarla işiniz yoksa, kısacası çok çekirdeğe ihtiyaç yok.
İşlemcinin kaç çekirdek ve frekansının kaç olduğu biraz da güçlü ekran kartı için önemli. 7500F veya 7600 ün yeteceği bir ekran kartı varsa elde sorun yok fazlasına.
-
modart pc'nin testinde 8400f stabil fps vermiyordu cs go'da. bir 180 bir 280 vereceğine stabil 220 versin çok daha iyi. İnsanlar oyun deneyimini baltalayan şeylerden biri fps'in dalgalanması
-
8700F'in L3 önbelleği 16 mb, 7500F'te 32 mb.
Hatta 7500F alın, yetersiz geldiği zaman satıp yerine 7800X3D ya da 9000 işlemcilerden işinize geleni alırsınız.
8000 işlemcilere bulaşmayın, değmez.
-
Evet o %1 ve %0,1 dediğimiz fps değerleri aslında çok önemli. Minimum değerler ne kadar stabil olursa, deneyim de o kadar iyi oluyor. Özellikle cs go gibi bir fps oyununda.
-
Evet öyle malesef. Birde kendi fikrimce amd 8000 serisini niye çıkardı masaüstüne? 9000 serisine daha iyi odaklanıp daha iyi bir performans koyabilirdi 9000 serisinde. Görünen o ki 9600x ve 9700x te sadece tdp değerini ısınmayı düşerebilmiş. Gerçi oda bir şey ama kullanıcı asıl performansa bakıyor. Ödediği paranın hakkını alabilmek için.
Daha sonraki çıkacak işlemcilerle, x3d işlemcilerle falan ancak bir şeyler yakalayabilir belki amd. Yoksa şu an boş bana göre 9000 serisi. Birde fiyatları bir önceki seriye göre çok havada yüksek yani...
Bunlar bnm kendi düşüncelerim herkes katılmak zorunda değil tabi.
-
L3 cache eksikligi ozellikle kalabalik sahnelerde rekabetci fps oyunlari basta olmak uzere ciddi fark yaratiyor. Atiyorum valorantta side beklerken 600-700fps alirsin 2-3 oyuncu gelir fight atacagin sira fpsin 200lere iner sen de niye fps bu kadar dustu diye kafayi yersin hocam. 8700F anlamsiz bir islemci, 7500F'ten devam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X