Şimdi Ara

Mühendislik için i7-14700HX mi Ryzen 7-8845HS mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. İki model arasında kaldım. Genel kullanımım oyun üzerine değil, işlemci gerektiren mühendislik programları üzerine olacak. Özellikle Simulink, AutoCad, Matlab gibi programlar kullanacağım.

(Linkler Cihaz TV'nin linkleri. Benim affiliate linklerim değil.)
    https://tinyurl.com/yw4t4j85  R7-8845hs HP Victus
     https://tinyurl.com/3t6khsbv i7-14700hx HP Victus

Ryzen 7 8845hs saydığım programlarda bir sıkıntı çıkarır mı? Yoksa direkt i7-14700HX alıp riske atmayayım mı?

• Hocam o kadar amd fanboy olarak cpu lazarını masaütünde domine etmesine rağmen intelin 13 14 nc nesilinde sorun olmasına rağmen mobil amd işlemci mi mobil intel işlemci mi sorusuna ben hala intel diyorum.

İyice araştırın aralarında performans uçurumu yok ama teknoloji farkı var.kullanımınıza göre seçim yapın.
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Son okuduğum hanerde 13/14 nesil mobil işlemcilerde sorun olmadığı yazıyordu.

• hangisine karar verdiniz acaba bende ikisi arasında kaldım 13 14.nesildeki sorunlar yüzünden

• Up aynı durumda ben de varım denk bir islemciyle durumu rest eden var mı.Aynı zama da AMD olanın erkanı 100 sgrb 7 ms böyle bir durumda var karar veremedim
  • photographyy P kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Intel olanı aldım. Ryzen ile kıyaslayamıyorum fakat benim önceliğim işlemciyi yoran işler olduğu için Intel aldım. Pil ömrü daha az olacaktır ama zaten genellikle masada prizde kullanacağım.

Zaten Ryzen de olsa bir iş bilgisayarı gibi pil performansı olmaz. Bende aynı zamanda iPad 9 olduğu için genellikle ders işlerini oradan halledeceğim.

Şu anlık yaptığım ilk test HandBrake'den 100 dakikalık 1080i DVR'ı renderladım. Yaklaşık 20 dakikada işlemi tamamladı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.