Şimdi Ara

Lenovo bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar açılmıyor lenovo yazısında kalıyor yardım edebilecek var mı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lenovo Bilgisayar Açılmıyor Sorunu ve Çözümleri

Lenovo bilgisayarların açılmama sorunları, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorunla karşı karşıyaysanız, aşağıdaki adımları izleyerek çözüm bulabilirsiniz:

1. Güç Kaynağını Kontrol Et

• Bilgisayarın prize takılı olduğundan ve güç kablosunun hasarsız olduğundan emin ol.
    • Farklı bir prize takmayı ve farklı bir güç kablosu kullanmayı dene.

2. Pil ve Adaptörü İncele

• Bilgisayarınız taşınabilirse, pili çıkar ve yalnızca adaptörle çalıştırmayı dene.
    • Adaptörün hasarlı olup olmadığını kontrol et ve gerekirse yenisiyle değiştir.

3. Donanım Bileşenlerini Kontrol Et

• RAM modüllerini ve sabit sürücüyü çıkarıp tekrar takmayı dene.
    • Ekran kartı, ses kartı gibi diğer donanım bileşenlerinin gevşek olmadığından emin ol.

4. BIOS Ayarlarını Sıfırla

• Bilgisayarını kapat ve güç kablosunu çıkar.
    • CMOS pilini bul ve çıkar. Birkaç dakika bekledikten sonra pili yeniden tak ve bilgisayarını başlatmayı dene.

5. Sistem Geri Yükleme Gerçekleştir

• Bilgisayarın açılırsa, sistem geri yükleme işlemi gerçekleştirebilirsin. Bu, bilgisayarını daha önceki bir zamana geri döndürür ve soruna neden olan yazılım sorunlarını giderebilir.

6. Fabrika Ayarlarına Sıfırla

• Diğer tüm adımlar işe yaramazsa, bilgisayarını fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsin. Bu, tüm verilerini sileceğini unutma, bu nedenle bu işlemi yapmadan önce verilerini yedekle.

Yukarıdaki adımları izleyerek genellikle "Lenovo bilgisayar açılmıyor" sorununu çözebilirsin. Ancak, sorun devam ediyorsa, bir teknik servis uzmanına başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekranda yazı uyarı hiçbir şey çıkmıyor mu ne yaptıktan sonra oldu böyle
  • panter20 kullanıcısına yanıt
    Lenovo yazısı ve f2 ile f12 ibaresi ama ikiside calışmıyor

1 2 gün önce yine böyle oldu şarza taktım bir süre sonra açıldı ama bu sabah şarzı yine bitti yine acılmadı sabahtan beri şarzda ve acılmıyor
  • bataryayı çıkartıp fişte değilken açma tuşuna birkaç kere basılı tutarak elektriği al ve batarya takmadan fişte çalıştırmayı dene. lenovo y510pde işe yaramıştı bende daha önce.
    Bu işlemi birkaç sefer denememe rağmen sorun halen aynı bi faydası dokunmadı
    Acaba virüs kaynaklı bir problem olabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mâuro

Bu işlemi birkaç sefer denememe rağmen sorun halen aynı bi faydası dokunmadı

Benim tavsiyem farklı olacak,

Muhtemelen diz üstü bilgisayarının Hard Diski bozulmuş yada sorunludur.

Yeni yada 2. el bir HDD alarak format atıp denemeleisin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor
    11 ay önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Acaba virüs kaynaklı bir problem olabilir mi
    virüs olduğunu düşünmüyorum. biosa giremiyor musunuz hiçbir şekilde belki başka bir tuşa basmak gerekiyordur modeline göre.
    Evet biosa da girilmiyor ama az önce bilgisayarı 10 dk dinlenmeye bıraktım bi iki sefer daha açmayı denedim açıldı bu bu sorunun başıma 3. Gelişi bu 3. Sefer başıma gelen en uzun açılmama süresiydi acaba bir daha bu sorunun başıma gelmemesi için ne gibi tavsiyeleriniz var. Bilgisayarın bir daha açılamayacağından korkuyorum
  • quote:

Evet biosa da girilmiyor ama az önce bilgisayarı 10 dk dinlenmeye bıraktım bi iki sefer daha açmayı denedim açıldı bu bu sorunun başıma 3. Gelişi bu 3. Sefer başıma gelen en uzun açılmama süresiydi acaba bir daha bu sorunun başıma gelmemesi için ne gibi tavsiyeleriniz var. Bilgisayarın bir daha açılamayacağından korkuyorum
    hocam problem anakart gibi duruyor malesef önemli verileri yedekleyin her an herşey olabilir. ek olarak şu düşünebilir bu 3 kere olduğunda ortak olarak ne yaptınız belki burdan bir sonuç çıkabilir.
    3 kere olduğunda da hiç bir şey yapmadık kendi kendine düzeldi asıl sorun şu kendi kendine düzelme sorunundaki süre artışı
    Bir de bu sorunlarda ortak olarak sorun olmadan önce pilin bittiğini ve şarzını fullememize rağmen bu sorunu bir süre çekmemiz pilin bitmemesi acaba bir anlam ifade ediyor mu yoksa denk mi geldi pil bittkten sonra bataryayı çıkarsam bile şarzda yine çalışmadı bunu size daha öncede belirtmiştim

Ayriyetten bi sorun daha var şimdi anlatacağım sorun başıma 2 kez geldi bilgisayar kapanmıypr normal başlat menüsünden kapat tuşuna basınca kapıtılıyor ekranında takılı kalıyor hatta şarzını bir keresinde bitme sebebi bu idi akşam kapttığımı sandığım laptop'un sabaha kadar açık kalması bilgisayarın kapaması için güç tuşunu kullanmak gerekiyor. sorun gerçektende garip bilgisayar değişik bir bilgisayar açmaya çalıssam açılmıyor kapatmaya çalışsam kapanmıyor

• Sorun başıma bunca süre sonra tam düzelmiş derken yine geldi up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.