Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bi bilgisayar topladım kabloları anakarta taktım ama tuşuna basınca bilgisayar açılmıyor. Bu neden olabilir. Ön panel tuşları 24 pin güç kabloları fln takılı, güç kablosu da çalışıyor . Anlayamadım bi türlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet5432 -- 2 Şubat 2020; 18:17:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• işlemci güç kablosunu taktın mı? anakartta sol üstte olur
  • Evet taktım

• ahmet5432 A kullanıcısına yanıt
    sistemini yazarsan dah iyi olur işlemci anakart ram psu varsa ekran kartı. kesin hatalı bir bağlantı var
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Anakart MSI x370 gaming pro carbon
    İşlemci ryzen 5 1600
    Ram Corsair vengeance lpx 3000 MHz 8gb
    PSU fsp 600 60ahbc
    SSD Sandisk ssd plus 120
    Bilgisayar açılmıyor

Bilgisayar açılmıyor Bilgisayar açılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet5432 -- 3 Şubat 2020; 1:24:52 >

• 1. Rami 2. Slota takmayi dene
    2. Ekran kartin yok ryzen 1600 goruntu vermez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merdas kullanıcısına yanıt
    Rami 2. slota taktım hâlâ aynı
    ryzen 1600 görüntü vermez ne demek anlamadım ama. Ekran kartı gerekli mi bilgisayarı çalıştırmak için ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    12 ay önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
    resim iyi olmuş kasa kablolarını doğru taktığına emin misin yani açma tuşu reset tuşu hdd led ve artı eksi 2 kabloyu? ayrıca o ramler 3 adet mi yada 4 de son slottaki farklı mı? tam anlayamadım ama doğrusunu yazarsan ona göre yazayım öncelikle dediğim bağlantıları kontrol et kasa tuşlarının.

ekleme ekran kartın yokmuş olmaz çünkü ryzen 1600 ekrn kartın yoksa görüntü alamazsın artı ram 2 adeti dene A2 VE B2 SLOTA takıp yani 2 ve 4

yani böyle

Bilgisayar açılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Şubat 2020; 1:52:32 >

Ryzen 1600 islemci de dahili bir ekran karti yok o yuzden anakarta bir ekran karti takman lazim goruntu alabilmek için ama sistem hic baslatmiyorsa farklı bir sorun vardır

• merdas kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkürler . Ama sistem başlamıyor. Bunu halledeyim ekran kartı bulurum sonra

yukarıya yazdım sallamayacaksan söyle boşuna yazmayayım
    Ön panel tuşlarını kontrol ettim anakartın kullanma kılavuzuna bakarak . Ram de 1 adet var bu arada .ama açılmadı .

Bu arada söylemeyi unuttum guc tuşuna bir kez basınca anakart üstünde ez debug LED yanıp sönüyor , bu ne demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet5432 -- 3 Şubat 2020; 2:5:38 >
    Ekran kartını mi söylüyorsunuz ? Görmemişim onu .

he tamam ben boş ram slotlarını ram sanmışım dediğim gibi rami a 2 slotuna tak b2 olmaz 1 ram varsa o ledin yanması alt konuya göre psu sorunuymuş alt linkteki konudaki arkadaş psuyu değiştirince düzelmiş ekran kartının olmadığını sonradan görüp yazdım da kart yoksa görüntü gelmez zaten ama senin sorun başka gibi
    https://forum.donanimhaber.com/msi-anakart-cpu-hata-ledi-yaniyor-ez-debug-cpu-led-kirmizi-cozuldu--127794825

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Şubat 2020; 2:25:52 >

Yeni PSU alayım o zaman . Teşekkür ederim yardım ettiğiniz için

yani tüm bağlantılar doğruysa sorun psu görünüyor iyi bir psu al bütçen sağlamsa imzamdaki markayı tavsiye ederim 620w olanıda var daha ucuz
    www.hepsiburada.com
    Seasonic S12II-620 620W 80+ Bronze Power Supply Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/seasonic-s12ii-620-620w-80-bronze-power-supply-sea-s12ii-620-p-BD300643

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Şubat 2020; 2:35:11 >

• Fan guc kablolarini psu pinlerine yanlis takmis olabilirsin fan guc kablolarini cikar ve çalıştırmayı dene

• Occupatio kullanıcısına yanıt
    Fan kablolarını söküp denedim olmadı
    . Sonra tüm kabloları söküp taktım PSU dan gelen ama fan kablosunu takmadim bu sefer çalıştı . Gerçekten fan kablolari yuzundenmis teşekkür ederim yardım eden herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet5432 -- 3 Şubat 2020; 17:27:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet5432

Fan kablolarını söküp denedim olmadı
    . Sonra tüm kabloları söküp taktım PSU dan gelen ama fan kablosunu takmadim bu sefer çalıştı . Gerçekten fan kablolari yuzundenmis teşekkür ederim yardım eden herkese
    arkadaşa helal olsun güzel tespit etmiş de o fan kablosunu nasıl ters taktın ilginç çünkü ters taksan girmemesi lazım neyse sorun düzeldiyse geçmiş olsun

@Occupatio tebrik ederim güzel tahmin

• R1600 ile nasil goruntu aldi bu şahis

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.