Arkadaşlar merhaba 13-14 inç arası hafif tercihen 1.5 kg ve altı bir laptop arıyorum, seçeneklerim arasında lenovo yoga serisi ve asus zenbook 14 var. Bütçem max 25k, asusun ekranın oled olması uzun kullanımda kafamda bir soru işareti oledlerin yanmasıyla alakalı bir kaç şey okudum, genellikle makale okuma, bilimsel grafikler (veri işleme) gibi işlemler için kullanacağım laptobu. Sizlerin önerileri nedir? Not: hayatım boyunca aldığım pcleri hep burada araştırıp sorarak aldım, bugüne kadar yardım etmiş herkese tekrar teşekkür ederim :) Arasında kaldığım ürünler; < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberlion -- 8 Ağustos 2023; 20:33:0 > |
Hafif Laptop Önerisi: En Hafif ve En İnce Modeller
Günümüzün hareketli yaşam tarzı, hafif ve taşınabilir bilgisayarlara olan ihtiyacı artırdı. Hafif bir laptop, hareket halindeyken çalışmanızı, öğrenmenizi ve eğlenmenizi kolaylaştırır. İşte en hafif laptop modelleri arasından seçim yapmanıza yardımcı olacak bir öneri listesi:
En Hafif Laptop Modelleri
- ASUS ZenBook 13 OLED (UX325): Sadece 1,19 kg ağırlığındaki bu ultra hafif laptop, 13,3 inç OLED ekranı ve 11. nesil Intel Core işlemcisi ile geliyor.
- Acer Swift 5 (SF514-55TA): 14,95 mm inceliğinde ve 1,2 kg ağırlığındaki Acer Swift 5, 14 inç IPS ekranı ve 11. nesil Intel Core i7 işlemcisi ile üstün performans sunar.
- LG Gram 14 (14Z90P): Sadece 999 gram ağırlığındaki LG Gram 14, 14 inç IPS ekranı ve 11. nesil Intel Core i5 işlemcisi ile ultra taşınabilirlik sağlar.
- MSI Prestige 14 Evo (A11M): 1,29 kg ağırlığındaki MSI Prestige 14 Evo, 14 inç IPS ekranı, 11. nesil Intel Core i7 işlemcisi ve uzun pil ömrü ile geliyor.
- Lenovo Yoga Slim 7 Carbon (14IAP7): Sadece 1,1 kg ağırlığındaki Lenovo Yoga Slim 7 Carbon, 14 inç OLED ekranı ve 11. nesil Intel Core i7 işlemcisi ile her yere götürebileceğiniz ince ve hafif bir seçenek sunar.
İnce Hafif Laptop Önerisi
Hafifliğin yanı sıra incelik de önemliyse, aşağıdaki modeller ince hafif laptop önerileri olarak öne çıkmaktadır:
- Apple MacBook Air (M2): 1,24 kg ağırlığındaki MacBook Air, 13,6 inç Liquid Retina ekranı ve Apple M2 çipi ile hem hafif hem de güçlü bir seçenektir.
- Huawei MateBook X Pro (2023): 1,26 kg ağırlığındaki Huawei MateBook X Pro, 14,2 inç OLED ekranı, 12. nesil Intel Core i7 işlemcisi ve şık tasarımı ile ince ve hafif laptop kategorisinde dikkat çekmektedir.
- Dell XPS 13 (9320): Sadece 1,2 kg ağırlığındaki Dell XPS 13, 13,4 inç InfinityEdge ekranı, 11. nesil Intel Core i7 işlemcisi ve uzun pil ömrü ile hem şık hem de hafif bir dizüstü bilgisayardır.
Bu hafif laptop önerileri arasından kullanım amacınıza ve bütçenize en uygun modeli seçerek hareket halindeyken verimli bir şekilde çalışabilir, öğrenebilir ve eğlenebilirsiniz.