Artık gümrük ve yurtdışı alışveriş konuları altında "abi kargo gümrüğe dahil mi, bunu alsam gümrüğe takılır mı?" gibi sorular göremeyeceğiz. Böylelikle hem 20 30 dolar alışverişlerle enflasyon yaratan hem de internet kirliliğine sebep olan hayinleri durdurmaya yönelik çalışmalar yapan hükümet, dünyada eşi benzeri olmayan bu dahiyane uygulamayla iki kuşu da vurup, sorunu kökünden çözdü!
Başlıkta yazan Unicorn gibi şeyi arıyorum. Aliexpress'te görüp aldığınız, memnun kaldığınız gizli cevherler varsa onları da paylaşın lütfen. Elektrikli de olur ama mekanik olması tercih.
Görüntüdekini istemiyorum, bu her yerde bulunuyor ayrıca 0.5 N⋅metreden başlıyor. Edavatlardan pek anlamam ama cıvata sürekli kaçırıyormuş veya debriyajı sanırım bozuluyormuş, yani okuduğum kadarıyla sağlam değil. Daha sağlam, taşınabilir, hassas torklu ve tercihen yerli marka arıyorum elektronik aletlerde ve hassas tork gerektiren montajlarda kullanmak için.
Nvidia, yıllardır vadettiği PhysX 5.0 sürümünü yayınladı ve yaklaşık 4 sene önce söz verdiği üzere 5.0 sürücü geliştirme kitini 4.0 gibi açık kaynak haline getirdi. Artık modası geçmiş ve 2016'dan sonra çıkmış hiçbir oyunda kullanılmayan, yerini işlemci ağırlıklı Havoc ve önbellek ve ekran kartı ağırlıklı Unreal Chaos gibi fizik motorlarına bırakan bir API olmasına rağmen iyi bir gelişme. Bu sayede Windows dışındaki işletim sistemli, Nvidia dışındaki ekran kartlı ve x86 tabanlı işlemcili vb. envai konfigürasyonlu sistemlerde PhysX uygulanan eski oyunları oynamak isteyenler, PhysX 5.0 sayesinde işlemleri PPU tekelinden çıkarıp işlemci tabanına kaydırabilecek, böylelikle ekran kartındaki performans kaybı minimalize edilebilecek. Oyunların muhafazası ve açık uygulama pratiğinin yaygınlaşması adına sevindirici bir haber — her ne kadar nVidia hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da ağır aksak davranmış olsa bile.
Düzeltme: detaylı linkler, link düzeltme.
Yazım yanlışı yok, kartın kutusunda "unknow" yazıyor, bir Çin profesyonelliği örneği. Çinli bir şirket olan GUNNIR'in Intel'den satış hakkını aldığı ilk Arc harici ekran kartının jelatinli fotoğrafını Twitter'da bir kullanıcı yayınlamış. GUNNIR hakkında Çin internetinde de pek bilgi bulamadım, sanıyorum ki farklı marka isimleri kullanan, daha büyük bir holdinge ait bir devre kartı partneri. 8 pinli kart, 75W PCI-E yoluyla direkt anakarttan elektrik çekerek çalışıyor. Yani haricen bir güç kaynağına bağlanmıyor. Kullanıcı kart için Çin'deki bir bilgisayar toplayıcısına 200$ USD ödediğini belirtmiş.
Tam boyutlu fotoğrafı görmek için alttaki görüntüye tıklayabilirsiniz.
Kullanıcı aynı zamanda kodlama-çözümleme verimliliği, bilgi işlem hızları ve gecikme süreleri gibi birkaç tane performans test sonuçlarını paylaşmış. Bellek gecikme sürelerini test edip AMD'nin güçlü iş yükleri için ürettiği PRO serisinden GDDR6 bellekli w6600 kartıyla Microbenchmarks testinde karşılaştırıldığında Intel Arc kartında erişilebilen bellek alanı arttıkça, AMD'nin RDNA2 kartına kıyasla belleğe erişimde gecikme artışı gözlemleniyor. W6600, Arc gibi tek PCI-E girişli ve harici güç gerektirmeyen, fakat isteğe bağlı 6 pin konektör ile güç kaynağına takılıp 100W maksimum TDP değerinde enerji tüketebilen, donanımsal ray tracing destekli bir kart. İki kartın da fiyatı aşağı yukarı aynı oranda. Arc aynı zamanda donanımsal AV1 codec çözümleme yetisine sahip, ki Intel bunun sık sık pazarlama slaytlarında altını çiziyordu. Kartın hala alması gereken epey yol var gibi görünüyor eğer bilgi işlem kapasitelerine bakılırsa.
OLED ekran yanmasını görüntüden ayırt etmek mümkün müdür?
Merhaba, internette birkaç OLED ekranlı telefon ararken farkettim ki ekran yanması olduğunu açıkça söyleyen ilanlarda dahi bunu ayırt etmek mümkün değil. Kontrast ve renk değişimli OLED burn testlerini yapıp birebir kendi gözünüzle görebiliyorsunuz ama fotoğraftan seçilmiyor. Haliyle vereceğim meblağın telefonun hakkını yansıtmasını isterim. Bu koşullarda sadece satıcının sözüne güvenerek almak zorunda kalacağım ve bu da büyük risk, zira eğimli ekranlar telefonun kendisinden bile pahalılar. Ben de her yerden araştırıyorum cihazları, fakat yaşadığım şehri düz ettim yine de aradığım model, renk, temizlik ve kozmetikte cihazlar bulamadım. Aradığım cihazlar zümrüt yeşili S6 Edge, mercan mavisi S7 Edge ve herhangi bir renkte, mümkünse kutusu hiç açılmamış ve leylak moru S9 Plus. Yani bulması pek kolay değil bunları.
Şimdi merak ettiğim, satıcıdan renk değişimli test videosu açarak veya yüksek kontrastla telefon ekranının videosunu çekmesini istesem OLED yanığı belirgin olur mu? 2. el alanların tecrübelerini dinlemek isterim.
Silinebilir.
Alakasızdır.
Merhaba,
Çekilişle kazanılan, satış fiyatı 370€, Türkiye tahmini fiyatı 6500 TL olacak olan, sim kartı takılmayan (IMEI kaydı yapılması gerekmeyen) ve Türkiye'de henüz modeli bulunmayan bir taşınabilir elektronik cihazın, çekilişi kazanan Türkiyede'ki şahsa intikaline gümrükte vergi engeli çıkar mı? Kullanım ve katılım koşullarında konuyla ilgili bir ibare bulunmamasına binaen, çekilişi düzenleyen tarafın karşılaması talep edilebilir mi? Yoksa vergiyi, çekilişi kazanan şahıs mı ödemek mecburiyetindedir?
Çekilişi yapan taraf Avrupa Birliği ülkesinde ve çekiliş ürünü satan şirketin sponsorluğundadır. Herhangi bir dolap veya dolandırıcılık sözkonusu değil, birisi sormadan önce belirtmeliyim. Ülkemin manasız ve katmanlarca vergileri ve kanunlarından ötürü cayarlarsa yapılabilecek hiçbir şey yok gibi duruyor. Belki de yanılıyorumdur, fakat konuyla ilgili araştırma yaptığımda hiçbir bilgi göremedim.
Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Dizüstü bellek uygunluğu hakkında sorum var
|
Bu kulaklıkları ucuza nereden bulurum?
|
Özel Tüketim Vergisi haraç olabilir
|
Eskiden anakarta ekran kartı takılırdı. Şimdi anakartı ekran kartına takıyoruz. |
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.530
İkinci El Bölümü Mesajları: 27
Konularının görüntülenme sayısı: 26.399 (Bu ay: 534)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.266 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic