Başlıkta yazan Unicorn gibi şeyi arıyorum. Aliexpress'te görüp aldığınız, memnun kaldığınız gizli cevherler varsa onları da paylaşın lütfen. Elektrikli de olur ama mekanik olması tercih. Görüntüdekini istemiyorum, bu her yerde bulunuyor ayrıca 0.5 N⋅metreden başlıyor. Edavatlardan pek anlamam ama cıvata sürekli kaçırıyormuş veya debriyajı sanırım bozuluyormuş, yani okuduğum kadarıyla sağlam değil. Daha sağlam, taşınabilir, hassas torklu ve tercihen yerli marka arıyorum elektronik aletlerde ve hassas tork gerektiren montajlarda kullanmak için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 17 Eylül 2024; 17:58:8 > |
1500 TL'yi fazla geçmeyecek 0.1-6 N⋅m ayarlanabilir torklu tornavida tavsiyesi
-
-
BU ufak tornavidalarda da torkmetre mi oluyormuş ??? Ne amaçla ?
-
Evet, Wera ve Wiha tornavidalarda var. Hassas elektronik alet montajında kullanılıyor. Soğutucu plaka, radyatör, sütunlar vb. ve server işlemcileri (Epyc ve Xeon gibi büyük işlemciler) montajı için gerekli çünkü sokete temasın tam olması ve eşit dağılması gerekiyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla sigorta, civata, kablo vs. montajlarında da bazı üreticiler sıkma torklarını belirtiyor ve dikkat etmek gerekiyor, ama ben elektrik işleri için almayacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 18 Eylül 2024; 21:4:46 > -
Alıntı
metni:ama ben elektrik işleri için almayacağım. Ne iş ?
Ayrıca videolu kullanım ve detaylı bilgiler de bekleriz...
-
Uzun arayışlar sonunda 2 tane ürün bulabildim ancak ikisi de Türkiye'de yok ve getirmesi çok pahalı. Ben daha çok hobi amaçlı (bilgisayar ve soğutucu montajı, dron ve uzaktan kumandalı araç tamiri) aldığım için çok kaliteli bir şey aramıyordum. Dükkanda kurulacak küçük mobilya, tezgah vs. montajı için de gerekli olabileceğini düşünüyorum. Bu elektrikli tornavidayla alakalı çok metih görünce aldım.
amazonWorx Wx242 4Volt/2.0Ah. Li-Ion Akıllı Tork Ayarlı Şarjlı Tornavida + 30 Adet Bits Uçhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B0D4MG8ZP4Diğer bulduğum ürün de tornavida ucuna takılan hex başlıklı kısıtlayıcı ve adaptörlerdi ama ayarlanabilen sadece SLOKY by PROCHI markasıyla satılıyor. Vergiler çok arttığı için mi yoksa gerçekten bulunmadığı için mi bilmiyorum ama Aliexpress bile getirmiyor. Sadece önceden ayarlanmışlar var ve hiç ekonomik değiller. Kaba elektronik göstergeli ayarlı tork adaptörlerini de pahalı buldum. Gereksiz bir kumar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 21 Eylül 2024; 18:33:37 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X