Artık gümrük ve yurtdışı alışveriş konuları altında "abi kargo gümrüğe dahil mi, bunu alsam gümrüğe takılır mı?" gibi sorular göremeyeceğiz. Böylelikle hem 20 30 dolar alışverişlerle enflasyon yaratan hem de internet kirliliğine sebep olan hayinleri durdurmaya yönelik çalışmalar yapan hükümet, dünyada eşi benzeri olmayan bu dahiyane uygulamayla iki kuşu da vurup, sorunu kökünden çözdü! www.ntv.com.tr Yurt dışından alışverişe yeni düzenleme: Kargo ücreti de fiyata eklenecek https://www.ntv.com.tr/ntvpara/yurt-disindan-alisverise-yeni-duzenleme-kargo-ucreti-de-fiyata-eklenecek,wDR0n7Zj_k6U3oB6QL59Gw< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 27 Kasım 2024; 16:1:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Gümrük ücreti hesaplamasına artık mal değeri ile beraber kargo ücreti de katılacak.
-
-
Ah elliki yedirttiniz memleketi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hayır doğal afet olur, global bir kriz olur, o zaman böyle özgürlük kısıtlamaları ve adaletsiz uygulamalara halk bir yere kadar tahammül edilebilir fakat son 15 yıldır yaşadıklarımızın hepsi bu iktidarın iş bilmez, beceriksiz, plansız, vizyonsuz, liyakatsiz kadroları ve bilim ve mantık dışı hayat görüşleri yüzünden kaynaklanıyor.
Kabahat %100 kendilerinde ama "bizden değil" diyerek kendi seçmenini çok güzel kandırıyorlar.
Din kuralları ile ekonomi yönetmeye kalkıp ülkeyi perişan etmek, başkanlık sistemiyle parlamenter demokratik sistemi işlemez hale getirmek, yasama yürütme ve yargının bağımsızlığını yok etmek, denge ve kontrol sistemini bozmak, oy uğruna dinci cemaatleri devletin içine sokmak, seküler eğitim sistemini bozmak, anayasayı çiğneyip adaletsizliği meşrulaştırmak, cehaleti ve kanunsuzluğu ödüllendirmek... Bunlar hangi ülkede olsa o ülkenin batması normaldir.
Yanlış trene binip doğru yere gidemeyiz.
Bu halk son 20 yıldır yanlış trende...
Bir an önce doğru seçimi yapmalı ve bu çukurdan çıkmalıyız.
-
Resmen kasa bomboş diye nereden ne uyduracaklarını şaşırdılar. Açıkça kanunsuz işler yapmaktanda çekinmiyorlar. vallahi yazık bu ülkeye.
-
ben böyle vergiyi ödemem almam da nasılsa yurtdışında çifte vatandaşlık var istediğimi alır getiririm zırnık vergi koklattırmam yedirmem paramı bu soygun düzenine herkes karşı çıkmaılıdr
-
devletin parası yetmediği için değil bu düzenine devam etmek istiyorlar
Bakanlık otoparka el koydu... Saatler içinde rekor zam yaptı
www.sozcu.com.trBakanlık otoparka el koydu... Saatler içinde rekor zam yaptı - Sözcü Gazetesihttps://www.sozcu.com.tr/bakanlik-otoparka-el-koydu-saatler-icinde-rekor-zam-yapti-p108185Belediyelere karşı SGK adımı: Bütçeden aldıkları pay kesilecek
www.sozcu.com.trBelediyelere karşı SGK adımı: Bütçeden aldıkları pay kesilecek - Sözcü Gazetesihttps://www.sozcu.com.tr/belediyelerin-butceden-aldiklari-pay-kesilecek-p108166nerden baksan hep almak hep almak mahsus olmuş ne verdiklerine konuşan yok yurtdışl telefon harcına 45,000 yurtdışı çıkış pulu 750 tl yurtdışından ithal etmek 30 euro geçmemek kaydıyla kısıtlıyor bağlıyor seni resmen birileri neden sormuyor hele muhalefet neden sesini çıkartmıyor bu toplanan paraları ne yapıyorsunuz diyen yok
-
Tayyip kendisi itiraf etmişti zaten belediyeleri "topal ördek yapıcaz" diye. Ve öyle de yaptılar.
Haksızlık yapacağını, adaletsiz davranacağını hiç utanmadan sıkılmadan söyleyebiliyor. Ve bu "güya müslüman" taban seçmen de bu kafaya oy veriyor.
Sonra niye ülkede istikrar kalmadı diyorlar... Çünkü düzgün insan kalmadı. Bütün eğitimli, nitelikli, kalifiye insanlar adaletsizlikten, cehaletten kaçıp daha düzgün yönetilen ülkelere göç etti. Onların yerine de zır cahil arap mülteciler geldi. Yönetim kadrosunda bile kalifiye insan yok. Bakkal dükkanı işletemeyecek insanları önemli makamlara atıyorlar, sonuç hüsran oluyor. Faiz-enflasyon bağıntısından haberi olmayan, NAS ile, gözündeki ışıltıyla ekonomi yönetenlere bu ülkeyi emanet etti bu halk ve 1.5 TL'ye aldığı doları şimdi 34.5 TL'ye alıyor... Üstelik ülkenin 80 yılda kurduğu tüm kurumları 20 yılda satıp paraya çevirdikleri ve vatandaştan (özellikle kendi seçmeni olmayan orta sınıftan) fahiş vergi topluyor olmalarına rağmen başarılı olamıyorlar çünkü zihniyetleri, düşünme şekileri temelden yanlış.
Uzakta olsam beter olsunlar derim ama aynı gemideyiz malesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 27 Kasım 2024; 17:49:46 >
-
Pankartlar hazırlanacak. Hangi grup başlatırsa başlatsın her protesto eylemine katılım yapılacak.
AKP tepkisizlikten cesaret alıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yerli ve milli ürünlerimiz var onlara bakın elin gavurundan ürün almakta neymiş...
-
kargodamı vergiye dahil edilecek
-
sokakta uzatılan mikrofona onlara karşı birşey söylerseniz içeri aldırıyorlar, pankartlı guruplu bir eylemde örgüt üyeliğinden yargılatırlar. maalesef tüm herşeyin yetkisini bunlara verdiler
-
Ülkeyi cehenneme çevirip üstümüze kapıyı kilitliyorlar.
-
Siz dua edin de kargosu bedava olan bir ürünün de kargo ücretine bakıp kafalarına göre kargo parası icat etmesinler. Malum size hediye gelen bir şey olduğu halde, ülkeden yabancı para çıkışı olmadığı hâlde gümrük vergisi saplayan bir hükümetin devletinde yaşıyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Malesef hediye gibi bir istisna yok ve hiç olmadı. Hediye gelen malın değeri de ülkeye katılıyor ve bireysel gönderi-getiri olarak işleniyor. Muafiyet sadece kitaplarda sözkonusu. Gelinen nokta üzücü gerçekten; Türkiye'de tam muadili olmayan o kadar hobi ve el sanatları mamul ve markaları var ki, kalem kalem sayabilirim bile. Bunları alamayan insan ne yapacak? Küçük işletmeler de tıkanacak, tekil üretim azalacak ve banttan seri üretimlerle ürün gamı ve kalitesi düşecek, ala(maya)n mutsuz, ürete(meye)n mutsuz olacak. Hazine yöneticileri nereye varmak istiyorlar? Tüketimi tıkayarak enflasyonun önüne geçilebilir mi? Nas ekonomisine, faiz karşıtlığına, döviz ve altındaki sıkılaştırılmış kontrollere ve af getirilen yüzlerce vergi cezalı holdinglerin ve konsorsiyumların ülkenin faydasına olacağına inanan insanlar bunu da hoş karşılayacaktır eminim. Zira kendilerine ucu dokunan bir mevzu değil; onlar yurtdışından alışveriş yap(a)mıyordu zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Biliyorum hocam. Şahsen bunu yaşamasam da YT'daki içerik üreticilerinin çok fazla yaşadığını öğrenmiştim. Firmalardan hediye geliyor, herhangi bir ücret ödemesi vs yok gümrükte takılıyor. Mesela bir anime karakteri figürü ya da bir video oyununun özel kutulu sürümü işte içinde poster moster, maket filan. Bunun için sana gümrük beledi çıkarıyorlar.
Bu evzular için ne desek boş. Ben pek çok defa hatta bazen destanlar yazdım, eleştirilerin dibine dibine vurdum ama değişen bir şey olmadı. Burada biz bize konuşuyoruz. Oy verenlerin kör, bencil ve cahilce zihniyeti değişmediği sürece bu iktidar kırbacı vurmaya devam eder. Biz 2018'den beri yüksek enflasyondan, krizden bahsediyorduk. Bu cahil kitle kriz olduğunu 5-6 sene sonra anca fark edebildi, ya da biliyorlardı ama işleri öyle geldi. Ne zamanki kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz oldular o zaman sesleri çıkmaya, ağlamaya başladılar. Yoksa sana bana olan olmuş, pahalılık başkalarını vurmuş, fakirleşme olmuş vs umurlarında değil. Hakkkı yenen meslek grupları varken hakkını arayanlara karşı püsküren nefret kusan bir halkız. Adam benim maaşım neden bu kadar düşük, işçi haklarım neden yerlerde diye düşüneceğine hakkını savunmak için protesto yapan, grev yapan, hak arayan insanlara püskürüyor. Ortalama refah seviyesinin artmasını isteyeceğine herkesin kendisi gibi açlık sınırında eşitlenmesini istiyor. Diyorum da bu cahillik ve bencillikle biz bir yol alamayız.
Yaz yaz bitmez de suya yazıyoruz, duvara konuşuyoruz hocam.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ah elliki yedirttiniz memleketi
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X