Şimdi Ara

şirkete ait ticari araç satacağım. yüzde 20 kdv'li fatura mı keseceğim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • l300 ü toparlayıp satacağım. 250-300 bin tl arası piyasası var. mesela 270bin tl ye satacağım diyelim. kdv'si 270binin içinde mi olacak yoksa + kdv li olarak mı satacağım? @sinoplu hocam sen anlarsın bu işten. %20 kdv aracın içinde olursa benden bayağı para kesilecek. +kdv li olursa da müşteriye araç pahalı gelecek aracı almayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 29 Ağustos 2023; 9:51:37 >

• Vergisi dahil o rakam hocam.

Yani KDV rakamın içerisinde.

• Aracın şirkete alınışı hangi oranda ise satışı da öyle olacaktır. %18 kdv ile alındıysa değişiklik gereği %20 kdv ile satacaksınız.

KDV'si satış fiyatının içinde mi dışında mı kısmı ise alıcıyla anlaşmanıza bağlı.

• Yani bu işler ozellikle 3 4 senedir şu şekilde oluyor;

Araci diyelim 400 bine sattin adama da diyorsun noterde 200 bin gosterelim diye

200 bini sirket hesabina atiyor geri kalani baska hesaba atiyor alici

Fakat arac modelli ise kasko degerinin %70 altina satis gosterdiginde incelemeye giriyor

Şimdi bilirkişiler gelir muhalefet yapar yok vergi kacirmaya girer yok soyle yok boyle

Arkadas bu ulkedeki %1000 enflasyonun cezasini arac satan mi cekecek 2 sene once sirkete 100 bin lira faturayla giren arac bugun hic degilse 700 800 bin lira ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında bu vergi kaçırmak olmuyor.

yani araç altınız 400 bine.

3 sene sonra satıyorsunuz 1.400 bine.

alım satımda 1.milyon gosteriyorsunuz 200 bin vergi.

1.4m satıs, 200 bin vergiyi çıkar 1.2m . Tebrikler bu ülkede aynı arabadan alamıyorsunuz.

yanı vergi hesabına enflasyon katılmadıgı için vatandaşı mahvediyorlar.

• Benim de şirket üstüne mali müşavirim %1 kdv gösterip fatura keseceksin demişti. Örnek araç 100'e satılacaksa 99,009 gösterlip %1 kdv li hal 100 olacak.

• müşteriye ne senin kdvnden, o senin sorunun. stopaj, ssk primlerini de ekle sat istersen. muhasebeleştirmek senin işin. yok ben temiz paraya kalacak olana bakarım dersen ilana +KDV dersinde kimse sallamaz arabada onu. ev, araba satarken +kdv diyene rastlamadım. adam toplam vereceği paraya bakar. senin ama benim kdv vermem gerek dediğine bakmaz. kdvni ekleyerek satarsın yada düşersin eline geçecek paradan. he adam pazarlık yaparsa kdv kesecem daha diye pazarlık payını kısarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mythology

Aracın şirkete alınışı hangi oranda ise satışı da öyle olacaktır. %18 kdv ile alındıysa değişiklik gereği %20 kdv ile satacaksınız.

KDV'si satış fiyatının içinde mi dışında mı kısmı ise alıcıyla anlaşmanıza bağlı.

Yanlış bilgi vermeyelim. En son şirket aracı sattığımda alırken %18 kdv ödediğim aracı. %1 idi kdvsi. 2. elde kdv farklı oluyor.

Arkadaşa tavsiyem muhasebecise sorsun. Oranlar değişmiş olabilir 2.el araçta

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • En doğru bilgiyi Mali Müşavirinden öğrenebilirsin dostum. KDV oranları değişti. Buradaki arkadaşlar belki istemeden yanlış yönlendirme yapabilirler.

• Arac alis satis ile ilgileniyorsaniz mecbur %20 kdv onun disinda %1 kdv ile satacaksiniz.

Aslinda cok bir onemi yok vergi acisindan. %20 kdv ile keserseniz kdv aciginiz olusur. Zaten gelir vergisiyle acigi kapatiyor devlet sen satarken. Bizim OTV dahil aldigimiz araci otvsiz satacagiz o otvnin tamamini gelir diye bize kitleyecekler zaten

Yani sen farurayi kestiginde devlet her turlu alacagini alir.

Ekleme: 300e verdiyseniz kdv dahil 300 olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 18 Eylül 2023; 20:25:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatura tutarı kasko değerinin %70'inden az olmamalı diye biliyorum. Siz yine mali müşavirinize danışın en güncel ve doğru bilgiyi onlardan öğrenirsiniz. Bu satış size yüksek kârlılık gösterecek malesef.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.