Şimdi Ara

Çekilişten 500 bin TL'lik Porsche kazandı ama almak için kredi çekecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
26.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çekilişten 500 bin TL'lik Porsche kazandı ama almak için kredi çekecek!
    Bir dondurma firmasının çekilişinde 500 bin lira değerinde lüks otomobil kazanan talihli bisiklet tamircisi otomobilin vergisi için kredi çekecek.

Ordu’da yaşayan ve bisiklet tamirciliği yapan üniversite mezunu Engin Yiğenoğlu’na bir dondurma firmasının çekilişinde 500 bin lira değerinde lüks otomobil çıktı. Talihli vatandaş otomobilin vergisini ödeyebilmek için yakınları aracılığı ile bankadan kredi çekeceğini söyledi.

Türkiye’de bir dondurma firması tarafından iki kişiye verilecek olan lüks otomobillerden birinin sahibi, yapılan çekiliş sonucuna göreÜnye’de yaşayan Engin Yiğenoğluoldu. Açık Öğretim Fakültesi’nden 4 yıllık İktisat Bölümü mezunu olan ve iş bulamadığı için ağabeyine ait bisiklet satışı ve tamiri yapılan işyerinde çalışan Yiğenoğlu, yaklaşık 500 binlira değerindeki otomobili kazandığını öğrenince büyük sevinç yaşadı. Yediği dondurmanın çubuğunda yazan şifreyi internet üzerinden kampanya sayfasına yazarak çekilişe katıldığını belirten Yiğenoğlu, "3 yıldır bu kampanyaya katılıyordum. Bu yıl da şansımı denedim. Kampanya sonucu 16 Eylül’de açıklandığında çok şaşırdım" dedi.

Kendisinden istenen belgeleri toplayıp firmaya gönderdiğini belirten Yiğenoğlu, "Firmadan gelecek haberi bekliyorum. Benim öğrendiğim bilgi otomobilin değeri yüksek olduğu için yüksek miktarda da bir vergisi var. Bunu karşılayacak durumum yok. Yakınlarım kanalıyla bankadan kredi alıp bu parayı ödemeyi planlıyoruz. Otomobili aldığımda ise değeri miktarında satmak istiyorum. Değeri verilmezse kendim alacağım" diye konuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifon -- 21 Eylül 2017; 18:36:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çekilişten 500 Bin TL'lik Porsche Kazandın, Ama Almak İçin Kredi Çekeceksin! İşte Bilmen Gerekenler

Çekilişle değerli bir araba kazanmak heyecan verici bir deneyim olsa da, bunun mali yükümlülükleri de beraberinde getirebileceğini unutmamak önemlidir. Özellikle 500 bin TL'lik bir Porsche kazanma ihtimali, ciddi finansal kararlar vermeni gerektirebilir.

Çekilişten Çıkan Arabayı Satmak

Çekilişten kazandığın arabayı satmayı düşünebilirsin. Bu genellikle, ödemelerini karşılamak için gerekli parayı elde etmenin en hızlı ve en kolay yoludur. Ancak, çekilişten çıkan arabalar genellikle piyasa değerinden daha düşük bir fiyata satılır.

Çekilişten çıkan arabayı satmak için bir galeriye başvurabilirsin. Galeriler, bu tür araçların alım satımında uzmanlaşmıştır ve hızlı ve sorunsuz bir işlem sağlayabilirler. Ancak, galeriler genellikle arabanın piyasa değerinin altındaki bir fiyat teklif ederler.

Magnum Çekilişinde Porsche Kazanan Kişi Yaklaşık Ne Kadar Vergi Ödeyecek?

Çekilişle kazandığın arabanın değerinin %20'sine denk gelen bir Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemen gerekir. 500 bin TL değerindeki bir Porsche için bu, yaklaşık 100 bin TL vergi anlamına gelir.

Çekilişte Çıkan Araba Satılabilir mi?

Evet, çekilişte kazandığın arabayı satabilirsin. Ancak, bu işlemin bazı yasal ve vergisel yükümlülükleri olduğunu unutmamak gerekir. Aracı satmadan önce ÖTV'yi ödemiş olman ve aracın tescil işlemlerini tamamlamış olman gerekir.

Çekilişten araba kazanman heyecan verici bir olay olsa da, bu durumun mali sorumluluklarını da beraberinde getirdiğini unutmamak önemlidir. Arabayı satmayı veya kredi çekmeyi düşünüyorsan, bilinçli kararlar vermek için gerekli tüm bilgileri edinmek çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu gibi durumlarda büyük galeriler ile iletişime geçsen zaten onlar vergisini ödeyecektir. Aracı da biraz zararına satarsın ama sonuçta satarsın.
  • Ya habercilerde bir aptallık var, ya da adamda. Bahsi geçen araç Porsche Cayman, motor hacmi 1950 cc filan. Çekiliş koşullarında ötv ve kdv hariç diğer vergiler talihliye aittir diye yazıyordu. Tescil masrafları ve mtv en fazla 3-4 bin lira tutar. Bence bu aracı arayan biri gelsin alsın diye ayak yapıyorlar.

• mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    Bedelsiz olarak elde ettiğin belli bir değer üzerinde olan her mal varlığı için (miras, çekilişten bir ödül) %10 intikal vergisi ödenmesi gerekir.
  • mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    %10 kdv ötv harici vergi diye okumuştum bir yerde yazmışlardı ne vergisi hatırlamıyorum 50.000tl vergi çıkıyor diyelim kredi ile ödemesi 75.000 fln olsun. Krediye ek masrafı koysak dahada artar, sigorta kaskosu bunu koyacak bir garaj lazım biraz masraflı lüks araç satışı yapan galeriler fırsata çevirip ölü fiyat veriyor diyede söylenmişti...
    Edit: İntikal vergisiymiş yukarda yazmışlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 21 Eylül 2017; 18:46:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Front-Back

Bedelsiz olarak elde ettiğin belli bir değer üzerinde olan her mal varlığı için (miras, çekilişten bir ödül) %10 intikal vergisi ödenmesi gerekir.

Onun icindemi odemek gerekiyor?Sadece motor hacmi icin oder diye biliyordum ben.

Adam cekilisine katildigina pisman olmus.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değeri verilmezse kendi kullanacakmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Motor hacmine göre ötv,kdv,mtv falan ödenmez, bu tür kazanılan ödüllerde. Araç 500 bin tl ise 50 bin tl intikal vergisi + 2-3 bin tl de üzerine almak için plaka noter masrafı vs. falan ödenir.

Aracın ruhsatı çıkması için trafik sigortasını yaptırmak zorundadır. Sattıktan sonra iptal edip, parasının bi kısmını iade alacak olsa da ilk başta cebinden çıkacaktır.

Aracı kazanan arkadaşın cebinden max 60 bin tl çıkarak, aracı üzerine alabilir. Tabi bu işlemleri bir galeri ile anlaşıp, aracın değeri 500 bin tl ise örnek veriyorum vergisini vs. herşeyini sen öde ben sana aracı 350'ye bırakayım diyebilir. Bunu yapan çok yer var.
  • 3-5 eksiğine ver galeriye gitsin. Arabayı alsa yürütebilecek sanki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Harbiden bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

• yahu bunu alıp zaten binmeyecektir diye tahmin ediyorum satacağı galericiyle anlaşıp sözleşme yapsın intikal vergisini adına ödesinler aracı teslim alıp galeriye devretsin alsın parasını baksın işine
  • Viral reklam kokuyor buram buram.

Bu tarz çekilişlerin hiç birine inanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pipoti

Viral reklam kokuyor buram buram.

Bu tarz çekilişlerin hiç birine inanmıyorum.

Bizzat tanıdığım bir öğretmene avm çekilişinden Lexus çıktı, vergi ne ödedi mi bilmiyorum ama hayırlı olsun dedim kendisine.

Ülkede her alanda yaşanan vasatlık ve çomarlık medyada 10 misli daha fazla, artık haber ne izlemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Front-Back

Motor hacmine göre ötv,kdv,mtv falan ödenmez, bu tür kazanılan ödüllerde. Araç 500 bin tl ise 50 bin tl intikal vergisi + 2-3 bin tl de üzerine almak için plaka noter masrafı vs. falan ödenir.

Aracın ruhsatı çıkması için trafik sigortasını yaptırmak zorundadır. Sattıktan sonra iptal edip, parasının bi kısmını iade alacak olsa da ilk başta cebinden çıkacaktır.

Aracı kazanan arkadaşın cebinden max 60 bin tl çıkarak, aracı üzerine alabilir. Tabi bu işlemleri bir galeri ile anlaşıp, aracın değeri 500 bin tl ise örnek veriyorum vergisini vs. herşeyini sen öde ben sana aracı 350'ye bırakayım diyebilir. Bunu yapan çok yer var.

Sadece o olsa. Bir yakınımın arkadaşına bundan da lüks bişey çıkmıştı adını hatırlayamadığım. Bir hafta için satana kadar kasko yaptıracak, yapmıyorlar. Sanırım bir çulsuza böyle bir aracı kaskolamayı risk görüyorlar. Otoparklar kabul etmiyor. Güç bela kasko yapıp bir galeriye parketmiş de satmış.

• Porsche Cayman Fiyatı Ne Kadar?
    Çekilişte hediye edilecek olan 2017 model Porsche Cayman aracının piyasa değeri 132.008,37 Euro‘dur. (528.033 TL-1 Euro = 4 TL)

Kazanmam Durumunda Ne Kadar Vergi Öderim?
    Çekilişlerden kazandığınız hediyenin piyasa değeri yasalarda belirtilen muafiyetin üzerinde ise vergi ödersiniz. Muafiyet sınırı 2017 yılı için 4.068 TL’dir. Vergi oranı ise %10’dur. Ödemeniz gereken vergi kazandığınız hediyenin piyasa değerinden, o yıla ait muafiyet miktarının çıkarılması ile hesaplanır. Bu arabayı kazanmanız durumunda 52.396 lira vergi borcunuz oluşur. KDV ve ÖTV firma tarafından karşılanır.
  • Dondurma reklamı yapmayayım da marka bu

Çekilişten 500 bin TL'lik Porsche kazandı ama almak için kredi çekecek!
  • Ben de kaç senedir katılıyorum ama

• Bir kere ruffles cips çekilişinden oyun kazanmıştım. Need for speed payback kazanmıştım ama oyunu alamadım çünkü şifre yazan naylon poşeti kaybetmiştim. Yani çıkıyor bu şeyler ama işte şansın varsa, hemen hemen her çekilişe katılıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.