Şimdi Ara

Ankara'da 4 mevsim lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
10.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankarada son yıllarda eskisi gibi kışlar olmuyor. Yazlık-kışlık iki ayrı lastikle uğraşmak istemiyorum artık. Hem masraflı hem eziyetli. Kar-buz durumlarında ana yollara müdahale ediliyor zaten. Ara sokaklar riskli olabilir. O da senede birkaç gün. Ankarada 4 mevsim lastik görürmü. Kullanan varmı.

• Ankara'da, Nokian Weatherproof'u eşimin eski aracı Punto'da kullandık, aynı lastiği şirkette citroen c5'te, Kia Sportage'da kullandık, en yakın arkadaşımın citroen c4'ü için de goodyear vector4seasons gen-2 kullanıyor, hepsi sorunsuz. En güzeli de daz kış lastik değiştirme, lastikleri saklama, indir-çıkar derdi bitti.
    Üç senedir Nokian Weatherproof kullanıyorum. Kış aylarında kış lastiğinden neredeyse farkı yok. Karda buzda, eksi derecelerde denedim.İlk zamanlar yaz aylarında biraz yumuşak kalıyor. Yani kış lastiğine daha yakın bir yapısı var. Fakat zamanla sertleştikçe eğer aracı aşırı performanslı kullanmıyorsanız yaz aylarında da sorun çıkarmıyor.Kış lastiğinin yerini %90 yaz lastiğinin yerini %70 tutuyor diyebilirim kısaca. Ankara'da yaz lastiği ile kışın idare etmek mümkün olmadığı için, kış lastiği ve yaz lastiği olarak 2 set kullanmanın da bir sürü sıkıntısı olduğu için(saklama, değiştirme,km dolmadan lastiklerin bayatlaması vs) yine en ideali 4 mevsim lastikler.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Ankara'da 4 Mevsim Lastikler: Bilmeniz Gerekenler

Ankara'da 4 Mevsim Lastik Kullanılır mı?

Ankara'nın karasal iklimi dört mevsimi de belirgin şekilde yaşar. Kışları sert ve soğuk, yazları ise sıcak ve kuraktır. Bu nedenle, Ankara'da araç sahipleri genellikle karlı ve buzlu kış koşulları için kış lastikleri kullanırlar. Ancak 4 mevsim lastikler, yıl boyunca kullanılabilirlik açısından bir alternatif sunar.

4 Mevsim Lastiklerin Faydaları:

• Tüm Yıl Kullanılabilirlik: 4 mevsim lastikler, mevsimsel lastik değişimine gerek kalmadan yılın her döneminde kullanılabilir.
    • Maliyet Tasarrufu: Mevsimsel lastik değişimleri ilave maliyetlere neden olurken, 4 mevsim lastikler tek bir lastik setiyle tüm yıl boyunca kullanılarak tasarruf sağlar.
    • Kolaylık: Lastik değişimlerinin zaman alıcı doğasını ortadan kaldırarak pratiklik sağlar.

4 Mevsim Lastiklerin Sınırlamaları:

• Ekstrem Koşullarda Düşük Performans: 4 mevsim lastikler, aşırı kış veya yaz koşullarında özel kış veya yaz lastiklerine göre daha düşük performans gösterir.
    • Daha Az Dayanıklılık: 4 mevsim lastikler, hem yaz hem de kış koşullarına uyum sağlamak için tasarlandıkları için, her iki tür lastiğe göre de daha az dayanıklı olabilir.

Ankara'da 4 Mevsim Lastik Seçimi:

Ankara'da 4 mevsim lastik seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Sürüş Alışkanlıkları: Sık sık karlı veya buzlu koşullarda araç kullanıyorsan, özel kış lastikleri daha uygun olabilir.
    • Bütçe: 4 mevsim lastikler genellikle kış veya yaz lastiklerinden daha pahalıdır.
    • Tercih: Kolaylık ve maliyet tasarrufu senin için öncelikliyse, 4 mevsim lastikler iyi bir seçenek olabilir.

Sonuç olarak, Ankara'da 4 mevsim lastikler, yıl boyunca kullanılabilirlik, maliyet tasarrufu ve kolaylık sunar. Ancak, ekstrem hava koşullarında daha düşük performans gösterdiklerini ve daha az dayanıklı olabileceklerini unutmamalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ankara'da, Nokian Weatherproof'u eşimin eski aracı Punto'da kullandık, aynı lastiği şirkette citroen c5'te, Kia Sportage'da kullandık, en yakın arkadaşımın citroen c4'ü için de goodyear vector4seasons gen-2 kullanıyor, hepsi sorunsuz. En güzeli de daz kış lastik değiştirme, lastikleri saklama, indir-çıkar derdi bitti.
  • İlla kar yağışı olarak düşünmeyin, buzlanmasıda var. Eskisi gibi kış olmuyor doğru, ancak kış lastiğinin sizi kurtaracağı 1 an var. O anın ne zaman geleceği belli olmuyor. O an yüzünden kaza yapmış biri olarak yazıyorum. Ana arterler açıktı, üniversiteye dönüşünde açılmış tuzlanmış olmasını beklersiniz. Maalesef o tuzları kaza yaptıktan sonra benim arabamın üstüne attılar.

4 mevsim Michellin CC denedim. Kesinlikle kışın kış, yazın yaz lastiği kullanmak gerek.
  • Üç senedir Nokian Weatherproof kullanıyorum. Kış aylarında kış lastiğinden neredeyse farkı yok. Karda buzda, eksi derecelerde denedim.İlk zamanlar yaz aylarında biraz yumuşak kalıyor. Yani kış lastiğine daha yakın bir yapısı var. Fakat zamanla sertleştikçe eğer aracı aşırı performanslı kullanmıyorsanız yaz aylarında da sorun çıkarmıyor.Kış lastiğinin yerini %90 yaz lastiğinin yerini %70 tutuyor diyebilirim kısaca. Ankara'da yaz lastiği ile kışın idare etmek mümkün olmadığı için, kış lastiği ve yaz lastiği olarak 2 set kullanmanın da bir sürü sıkıntısı olduğu için(saklama, değiştirme,km dolmadan lastiklerin bayatlaması vs) yine en ideali 4 mevsim lastikler.
  • Galathian G kullanıcısına yanıt
    Weatherproof için yazın da kullanılabilen kış lastiği deniyor zaten. Yani yazın ve kışın size hissettirdikleri tam olması gerektiği gibi öyleyse. Nokian benim de favori markamdır ancak weatherproof için çok çabuk yıpranıp parçalanmaya başladığına dair çok fazla şikayet gördüm. Sizde böyle bir durum ortaya çıkmadımı.
  • Dikmen lokasyonunu haritadan çizmen lazım o zaman İşin düşerse yandın,sen sen ol tam kışlık ve tam yazlık lastiklerini al paşa paşa kullan.
  • Avante A kullanıcısına yanıt
    Çıktı. Yalnız sadece bir tanesinde çıktı. Diğer üçünde öyle bir durum yok. Parçalanma olanda ise kısmi parçalanma oldu. Datça'da yazlığımız var. Yanında araç park ettiğimiz gayet bozuk ve yokuş olan stabilize bir yol var. Aracı parktan çıkarıp düşük hızla birinci viteste gaza abanıp yokuşu almaya çalışırken kuvvetli patinaja düşürmüştüm geçen yaz. O sırada olduğunu sanıyorum. Genel bir parçalanma durumu olsaydı hem diğer üç lastikte de hem de parçalanan(bir karış kadar bölgenin dişlerinde) lastiğin tümünde görülürdü bu olay.

Dikmen falan sorun olmaz kışın. Birlik'te oturuyorum ben. Hoşdere'de annem oturuyor. GOP civarında(Mahatma Gandi Sk falan bilen bilir), Çankaya'da geziyorum hep. Ve kışın kar buz olan her günü dahil kullandım. Kış lastiğini aratacak en ufak bir durum yaşamadım. Kışın hiçbir sorununuz olmayacağı konusunda garanti verebilirim. Çünkü deneyimledim. Ama yazın çok sıcak havalarında, özellikle şehirdışı virajlı yollarda, ilk 3-5 bin km de beni tedirgin etmedi desem yalan olur.Ama 3-5 bin km kullandıktan sonra muhtemelen biraz daha sertleştiği için aynı tedirginlik hissini daha sonra yaşamadım.

Bu arada lastikler 27 bin km de şu an. Ve 20 bin km veya 2-3 sene daha gider gibi görünüyor. Bölgesel parçalanma olan lastik ön sol idi. Onu arkaya taktırdım.(Aracım önden çekişli olduğu için) Daha önce de 2 set halinde Nokian'ın yazlık ve kışlık lastiklerini ayrı ayrı kullanmıştım. O lastiklerden çok memnun kaldığım için weatherproofları aldım zaten. Süper lastik mi?(tam mevsimine uygun lastiklere kıyasla) Yaz için hayır, kış için evet diyebilirim.Bu arada kar buz vs çok olmuyor son yıllarda ama 7 derece altında şiddetli yağmur çok sık oluyor. O durumlarda da çok iyi iş görüyor bu lastik. Yine alack mıyım? 4 mevsim lastik olarak dha iyisi çıkmdığı ve Ankara'da yaşadığım sürece evet yine weatherproof alacağım. Çünkü yazlık kışlık iki ayrı setin maliyetiyle, derdiyle uğraşmak istemiyorum, iki setin hakkını verecek kdar km yapmıyorum ve Ankara'da kar yağmasa bile kış lastiği olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Bu sebeple benim durumumda en ideal çözüm weatherprooflar. Sizin de durumunuz benimkine benziyorsa tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6 yıldır kullanıyorum, 3 yıl toyo, 3 yıl weatherproof.

weatherproof kış lastiğinden farksız, yazın da bence performansı iyi, alt sınıf kumholardan, turanzalardan falan iyi yol tutuş-fren performansı var bence.

weatherproofun biraz hızlı yaprandığı doğru, önlerle arkalar arasında ciddi fark oluştu 3 yıl sonunda...

ikinci bir husus olarak genel olara 4 mevsim lastikler c segmenti üstüne önerilmiyor ve bence özellikle yazın ağır araçlarda frenlemede problem yaşatabilir zira yaz lastiğine göre çok yumuşaklar.
  • Insignia'da Michelin CC, C200 de Goodyear UG 8 ile Ankara'da kışın deneme yapmıştık.
    CC şartlar çok ağırlaşmadıkça gayet iyi iş görmüştü ancak aksi şartlarda arkadan çeker olmasına rağmen Goodyear'lı C200 daha rahat hareket ediyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Lastikleri 10 bin km de bir ön arka olarak yer değiştirirseniz eşit yıpranma sağlarsınız.
  • 6 Senedir kış lastiği falan almıyorum. Gerek yok çünkü . Keçiören tarafındayım. Sabahında tüm yolları belediye açmış oluyor. Gittiğim güzergahta sorun oluşturmuyor hiç.

Zaten sabah kalkıyorum evin ordaki yokuştan cıkabiliyorsam devam çıkamıyorsam geri çekiyorum park alanına. Zaten arkadan itiş olunca iş dahada zor oluyor. Ama dediğim gibi 6 yıldır arabayı kar yağdı ve çıkartmadım dediğim gün olmadı.

He yaptığımız doğru mu değil. Ancak dediğim gibi yollar çok açık oluyor. Öyle üst düzey bir lastikte kullanmıyorum kormoran lastikleri.

Not: Kış lastikleri takalım takmayanları uyaralım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 19 Temmuz 2019; 9:50:1 >
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Tüm yıl yaz lastiğimi kullanıyorsunuz yoksa 4 mevsimmi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avante A kullanıcısına yanıt
    Yaz lastiği hocam. Ben 4 mevsim lastikleri bir türlü sevemedim. Belkide psikolojik ancak ne yazın düzgün performans veriyor ne de yağmurda çamurda. Yaz ve Kış 2 side var ama azar azar var. O yüzden direk yaz lastiği kullanıyorum.
  • Bazı bölgelerde gündüz 10-15 derece gece 2-5 derece olan yerler var. Böyle yerlerde 4mevsim kullanmak mantıklı olur. Ama istanbul gibi gece gündüz farkı çok olmayan yerlerde sök tak daha verimli geliyor bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'nın diğer bölgelerine göre Çankaya tarafı daha soğuk olur daha çok kar yağmur yağar .

Galathian hocanın dediği gibiyse 4 mevsim çok rahat kullanılır.

Bende alacağım heralde yaz kış yaz kış lastik değiştir yoruldum ayrıca bijonlarıda sök tak sök tak eskittiler.
  • Evet sağlıklı olan kışın kış lastiği kullanmak ama yarattığı maddi ve manevi külfetinden dolayı insanlar kışlık yerine 4 mevsim kullanıldığında ortaya çıkabilecek riski göze alıyor. 4 mevsim kullanıpta ciddi bir tutuş şikayeti olan da pek yok gibi. Lastik olarak da genelde weatherproof kullanılıyor belliki. Nokian benimde almayı düşündüğüm bir lastik ancak belli ki ciddi bir parçalanma sorunu var. Ayrıca testlerde kuru zeminde frenlemesi aşırı derecede zayıf görünüyor. 10 üzerinden 2. Buda beni weatherprooftan uzaklaştırıyor. Epeydir 4 mevsim araştırıyorum. Bu aralar fiyat performans olarak falken 4 mevsim lastiği dikkatimi çekiyor. Pek bilinen bir marka değil ama az da olsa yorumları fena değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir hafta önce 195/60R15 FALKEN EURO ALL SEASON AS210 aldım. 2007 yılından beri yazlık ve kışlık olarak 2 set kullanıyordum. Ankara da kışın yaz lastiği problem, kar olmasa bile sert ve soğuk hava oluyor. Yaz lastiği ile fren ve dik yokuşta kalkışda problem oluyor. Kışlık şart ama yağış eskisi kadar olmadığı için ben de bu sefer 4 mevsim aldım. Lastikler kış lastiğine çok yakın kar M+S işaretleri olan bir lastik. Karda da çok rahat gideceğine eminim. Yıllar önce daha ağır kışlarda kış lastikleri henüz üretilmemişken yaz lastiklerini 4 mevsim kullanıyorduk, bunlarla daha rahat kullanırız. Falken Türkiye de üretiliyor ilk fark ettiğim yumuşak ve sessiz bir lastik olması.
  • 4 mevsim lastik olmazzz!!!
  • Trafik polisiyim.
    Karşılaştığım trafik kazalarında yazın kış lastiği takan araçlar ile bayağı karşılaştım.
    Fren mesafesi %50 den fazla artıyor.
    Lastik yola zift dökmüş gibi iz bırakıyor ama araç çok uzun mesafede duruyor.
    Ayrıca ölümlü yaralamalı kazaya karışır iseniz, mevsime uygun lastik olmadığı için, kusur oranınız artıyor.
    Yaz ayında yağmura rast gelirseniz, yol tutuşu çok az oluyor (kaza yapan sürücü beyanı)
    Yaz sıcağında kullanıldığı için bir dahaki kış ayına kadar sertleştiği için yol tutuşu düşüyor, yaz sıcağında dişlerinin aşınacağı ise kesin
    Yazın yaz lastiği kışın kış lastiği
    Yazın terlik, kışın bot

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.