Şimdi Ara

Ankara'da 4 mevsim lastik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
10.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    "Kazaya karışır iseniz, mevsime uygun lastik olmadığı için, kusur oranınız artıyor."demişsiniz. 4 mevsim lastiklerde nasıl bir değerlendirme yapılıyor? Sonuçta adı üstünde 4 mevsim lastik. Üzerinde hem yaz hem kış ibareleri var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Yaz lastiği hocam. Ben 4 mevsim lastikleri bir türlü sevemedim. Belkide psikolojik ancak ne yazın düzgün performans veriyor ne de yağmurda çamurda. Yaz ve Kış 2 side var ama azar azar var. O yüzden direk yaz lastiği kullanıyorum.
    7 yıldır Yaz lastiği kullanıyorum sıkıntı olmadı, çok gezmiyor, şehir dışına çıkmıyorum. Bu zamana kadar sorun yaşamadım inşallah ta yaşamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En doğrusu yazın yaz, kışın kış lastiği kullanmak.
  • Hocam olaya sırf kar odaklı bakmışsınız bende Ankara'da yaşıyorum. Kar bi kaç yıldır az yağdı doğrudur ama hava sıcaklığı sabahları 7 nin hep altında işe okulada sabah gidiliyor.Ogleden sonra tuzlanmis buzlanma kalmamis yolda butun lastikler gider 😅.Yani olay yaz lastiğinin hava soğuyunca gerçekten sertleşmesi, tutmaması ve performansının çok düşmesi.Ha kar yağması da bizim icin zevk haline geliyor orası ayrı. Kış lastiği gerekli , hayatını riske atma :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullanıyorum 4 mevsim Petlas PT-535 çok memnunum hiçbir riskini görmedim ,kışlık lastiklerimde yeniydi ona rağmen sök tak riskleri yüzünden 4 mevsime geçtim iyiki de geçtim.

Ayrıca kış lastiği güvenli olacaksa aynı janta sök tak yapılmayacak yoksa çok tehlikeli

Güvenliği düşünen birisi aynı janta hem yazlık hem kışlık takarak kendisinin ailesinin hayatını riske atmaz çünkü her sök takta lastiğin janta yapışan kısmı hem takarken hem sökerken zedeleniyor ,lastiğin en hassas yeri

Güvenli olacaksa ayrı jantlar da kullanılmalı

Ancak artık sert kışlar olmadığı gibi karayolları mükemmel çalışıyor yollar her daim temiz

4 mevsim lastikler de (-) derecelerde bile işini fazlasıyla görüyor

-13 lerde kullandım en ufak soğuktan sertleşme ses artışı olmadı

En ufak yol tutma kızaklama sorunu yaşamadım yağmurda karda soğukta sıcakta hiçbir güvensizlik yaşamadım

4 mevsim yeterli zaten öyle olmasa geliştirilmeye yeni versiyonları çıkmaya devam etmezdi

Ankaranın en bol yokuşlu , karın ilk düştüğü yerde kullanıyorum

• 5 yıldır kulanıyorum. İncek, Beytepe gibi kışın sert geçtiği noktalarda bile sorun yaşamadım.
  • Arkadaşlar konu eski biliyorum umarım bildirimi gören olur
    Zira bir iki gün içinde karar vereceğim
    Babamın Hyundai Tucson 4x4 aracı için
    Hankook kinergy 4s2 103xl 235/50/R19
    lastik almayı düşünüyoruz
    Bir iki lastikçi Ankara da 4 mevsim lastik önermiyoruz dedi
    Babam yılda 7-8 bin km yapar
    Hız yapmaz Max 120km/h
    Kışın 1 karış kar varsa aracı çıkartmaz
    Daha önceki araçta 1 set kışlık 1 set yazlık kullanıyordu
    Ben uzaktayım Nisan'da kışlığı değiştirmeden devam etmişti o yüzden 4 mevsim düşünüyorum
    Babamın kullanım tarzına uygun olacağını düşündüm
    Nokian ile yola çıkmıştım lakin Türkiyen çekilmiş bulamıyorum
    İncelediğim testlerde
    Michelin crossclimate 2 ve hankook kinergy 4s 2 ilk sıralarda hep Michelin %50 daha pahalı

Hankook bize uygun gibi
    Lakin bu lastikten 2 yıldan fazla kullanan oldu mu aranızda ? Ankara'da 4 mevsim lastik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• estamemuchoo E kullanıcısına yanıt

Sorunuzun cevabı bende yok ama alternatif olarak şunları önerebilirim.

Kleber dört mevsim lastik ( Michelin alt markası CC ye yakın performansı var fiyat daha uygun)

Bridgestone dört mevsim lastik ( testlerde gayet başarılı )

• nightbringer kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim 🙏🙏

• 4 yıl önce başlığı ben açmıştım. Birçok yorum okudum, lastik testlerini inceledim sonuçta falken as210 da karar kıldım. 4 yıldır 50 bin km'dir kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Dişlerinde ciddi bir aşınma, hamurunda sertleşme yada tutunmada ciddi bir zayıflama yok ama dişlerinde ufak kopmalar farkettim. Zaten 4 yıl 4 mevsim bir lastik için iyi bir süre. Kışı çıkarıp yaza doğru yeni bir takım almayı düşünüyorum. Aynı lastiği tekrar alabilirim. Hankook'u bilmem, belki daha iyidir ama ben falkenden memnun kaldım. Islak zeminde frenleme muazzam. Hafif karda tutuşu yeterli. Buzda her lastik gibi bu da kayıyor. Yaz şartlarında da herhangi bir sorun yaşatmadı. Sessiz sayılır, yakıt tüketiminde de ciddi bir olumsuz etki yaratmıyor. Varsa merak ettiğiniz farklı bir konu yardımcı olmaya çalışayım.

• Avante A kullanıcısına yanıt

Bu yorum cidden cok faydali oldu.bende aracima ayni lastikten almayi dusunuyordum.kullanicisindan boyle yorum okuyuncada kafamda soru isareti kalmadi.Ankara'da 4 mevsim lastik Ankara'da 4 mevsim lastik 

• estamemuchoo E kullanıcısına yanıt

Eskişehirde yaşıyorum, 4 mevsim lastikleri ailede yaklaşık 5-6 senedir kullanıyoruz. Fazlasıyla memnunuz.

Puntoda 2017 yılında nokian kullandık, 1 sene içinde dişlerinde kopma/parçalanma yaşadık memnun kalmadık.

Kendi Bravo aracımda petlas pt555(şu an pt565 olarak satışta sanırım) kullandım 3 seneye yakın. Fazlasıyla memnun kaldım. Ben 2 sezon kış, 2 sezon yaz kullansam yeter düşüncesiyle aldım ama satarken hala performans anlamında kaybı yoktu, varsa da hissedilir derecede değildi. Hatta aracı sattığım arkadaş şu an satıyor ve hala aynı lastikler var.

Babamın 5008 aracında falken as210 kullandı 2 sene kadar, aracı satarken lastikler hala ilk günkü gibiydi. Kopma parçalanma vs yoktu. Hatta kardeşimin aracında da falken as210 aldık o da memnundu ama 1 sene içinde satıldı araç.

Yaza girerken kendi aracım için 4 mevsim bakarken falken as210 niyetlendim ancak üretimi durmuş, eski tarihli vardı. Hatta sanırım yurtdışında falken as220 tanıtıldı ama TR ye geldi mi bilmiyorum.

Bende araştırmalar sonucu hankook 4s2 aldım. Testlerde vs çok başarılıydı, fazla kullanıcı yorumu bulamasam da bunda karar kılıp aldım. şu ana kadar memnunum.

Yorum yapacak olursam petlas biraz daha sert hamurlu falken e göre. Falken daha yumuşak ve konforlu. Hankook da falkene yakın bir durumda gibi. Ama hankook a yorum yapmak için daha erken, 3-4 aydır kullanıyorum.

Genel olarak hepsi için, ne kullandığınızı bilirseniz muhteşem bir olay 4 mevsim lastik. Aslında yazında kullanılabilen kış lastiği olarak düşünmek daha mantıklı. Kışın kış lastiğine yakın performansı varken, yazın idare eder modunda. "Tabiki yazın yaz kışın kış lastiği tartışılmaz şekilde daha iyi ve güvenlidir." Ama lastik saklama derdi, değişim derdi vs düşününce kişisel tercihim 4 mevsim oluyor. Uzun yolda sabit 140-150 gittiğim, anlık olarak 200e yaklaştığım da oldu. Aşırı agresif kullanmam aşırı yumuşak da kullanmam. Özetle benim için Eskişehir gibi bi şehirde biçilmiş kaftan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san_jose -- 18 Ekim 2023; 9:2:34 >

• san_jose kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim gayet açıklayıcı 🙏🙏

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.