Şimdi Ara

Ankara - Antalya/Lara Yol Güzergahı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
11.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Antalya Laraya gideceğim daha önce hiç gitmedim antalyaya yol güzergahı olarak nereyi önerirsiniz. Google maps üç farklı yol sunuyor. En rahat en güzrl yol hangisi sizce ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ankara'dan Antalya/Lara'ya seyahat etmeyi planlıyorsanız, aşağıdaki yol tavsiyelerini dikkate alarak yolculuğunuzu daha verimli ve keyifli hale getirebilirsiniz:

• Ankara - Antalya/Lara Yol Tavsiyesi 2023: En güncel yol koşulları ve trafik bilgileri için resmi kaynaklara başvurun.

• Ankara - Antalya Yol Tarifi: Ankara'dan Antalya/Lara'ya giden en kısa ve en iyi yol, D300 otoyolunu takip etmektir.

• Ankara - Antalya En İyi Yol: D300 otoyolu, iyi durumda ve geniş şeritlere sahip, hızlı ve güvenli bir yoldur.

• Ankara - Antalya Yolu Nasıl: Ankara'dan Antalya/Lara'ya yaklaşık 530 km uzaklıktadır ve ortalama 7-8 saat sürer.

• Ankara - Antalya Yol Güzergahı: Yolculuğunuz sırasında Konya, Akşehir ve Isparta gibi önemli şehirlerden geçeceksiniz.

• Ankara - Side Yol Tavsiyesi: Side'a gitmek için D400 otoyolunu takip edebilir ve Manavgat'tan Side'a dönebilirsiniz.

Yolculuğunuz boyunca mola vermek ve dinlenmek için yol kenarında birçok benzin istasyonu ve dinlenme tesisi bulunmaktadır. Ayrıca, trafik sıkışıklığına maruz kalmamak için hafta sonları ve tatil günlerinden kaçınmanızı öneririz.

Güvenli ve keyifli bir yolculuk geçirmenizi dileriz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ankara-Afyon-Burdur-Antalya yolu iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 18 Ağustos 2022; 20:28:41 >
  • Konya yolunda hgs var, uzun bir yol haritada da göreceğin üzere düz denebilir. Hız sınırı yüksek, yol görece boş ve rahat. Ama Konya’dan Antalya’ya geliş yolu Burdur Afyon güzergahına göre iyi değil. Ayrıca yolculuk süresi uzuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 18 Ağustos 2022; 20:28:12 >
  • sürücü ben değildim ama 3 sene önce ısparta üzerindeki yoldan gitmiştik, olumsuz bir durumla karşılaşmadık yolda, rahat geçmişti.
  • Isparta yolu tek şerit gidiş gelişli. Afyon üzerinden gelmek daha rahat ve mantıklı. Konya tarafından gelirsen Manavgat tarafında yine tek şerit (rampalarda 2 çıkış 1 inişli) oluyor. Hep bölünmüş yoldan rahat rahat gideyim dersen Afyon'u tercih et.

• Haritada gösterilen mavi yolu hiç önermem. Dağ yolları hep.

Ankara -> Afyon -> Burdur -> Antalya. En rahat yol bu.

Biraz manzaralı derseniz Ankara -> Afyon -> Isparta -> Antalya yolunu da tercih edebilrsiniz. Isparta - Antalya arası duble değil.

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Ne manzarası?
  • burdur uzerinden iyidir

• mavi hat eğirdir gölüne kadar iyi ancak eğirdir gölünden sonra önce tarla yolu sonra tek şeritli dağ yoluna sokuyor, dağ yolu oldukça dik, karşıdan traktör gelse geçecek yer yok. o kısıma girmeyin (kovada gölü ve milli parkı tarafı )

• Daha iki gün önce Side den döndüm. Tatil için gitmiştim. Ben de Ankara’da ikamet ediyorum. Ve navigasyon neredeyse aynı üç opsiyonu vermişti. Şahsen alttakini yani paralı yol dahil olanı seçtim. Zira 80-100 km de olsa radar derdi olmadan yok beldeye girdin çıktın yok hız tüzüğü sıkıntısı olmadan gitmek iyi geliyor.

Ama tabi yukarda da söylemişler Konya kısmı tehlike. 82 de ve yer yer 70 de Eds var. Ortalama hız alıyor hatta bölge bölge. Dikkat etmek lazım
  • Mavi yol doğası güzel ama diğerinden 70-80 km daha kısa olmasına rağmen varış süreleri hemen hemen aynı.Buradan anlarsınız tercih etmeyin bence.En iyisi sıkıcı Afyon-Burdur yolu.

• aman dikkat bey şehir yolundan sonra gps bir dağ yoluna sokuyor kestirme diye. ben böyle yol görmedim. everest gibi mubarek. bir tarafı uçurum. çok dar ve çok dik.ayrıca kestirme demesine rağmen çok daha uzun sürüyor çünkü hız yapmanız çok zor. birde akşama kalırsanız sakın ama sakın girmeyin derim.

• Isparta-Antalya arası karacaören barajı boyunca giden ve ormanlık bir yol. Çevrenin manzarası güzel.

Burdur-Antalya arası ise daha sıkıcı.

• 25 gün kadar önce Eskişehir'den Antalya-Belek'e gittim.

Giderken Burdur yolundan gelirken Isparta yolundan geldim.

Kesinlikle ve kesinlikle Burdur yolu çok çok daha iyi.

Bölünmüş karayolu tertemiz mis.

Isparta yolu öyle değil.

Bölünmemiş yol. Tırnanma şeridinden tam yardırıyorsun orta şeritten gidiyorsun sağdaki kamyonu yada 60-70 le giden dayıları sollayacaksın ana bir bakmışsın karşı şeritten adam rampa iniyor senin olan yanı tırmanan araca ait olan orta şeritten yardırmış geliyor.

Daha tırmanma şeridinin kime ait olduğunu bilmiyor andavalla.

Adamla kafa kafaya girecektim neredeyse arabadaki çoluk çocuk acayip tırsmıştı.

Yıllardır giderim Antalya'ya. Hala tırmanma şeridinin ne olduğunu öğrenememiş tipler var.

Burdur yolu en güzeli abicim cillop.

Ha sen dersenki ben göl kenarında suyun dibinde kahvaltı yapacam Isparta'dan git tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 22 Ağustos 2022; 14:42:49 >

• Bu güzergahta en kullanışlı ve güvenli yol Afyon-Burdur-Antalya yoludur.

Maps'in önerdiği yollara gelirsek en kısa olarak gösterdiği yol en kötüsü, Isparta ve Konya üzeri alternatifler ise bir nebze daha iyidir ama bu üç yol da uzun çift yönlü etaplara sahip.

Burdur yolu varken özel bir sebep yoksa ben diğerlerini kullanmam.

• Afyon - Burdur - Bucak üzerinden geliyorsunuz. Antalya merkeze girmeden organize sanayinin üzerinden geçen çevreyoluna Isparta Antalya Karayolunun bölünmüş kısmına geliyorsunuz.
  • Canınızı seviyorsanız bu kadar gerizekalının trafikte olduğu ülkede, dönüş yolunu Isparta üzerinden yapmazsınız. Yukarda bir arkadaş daha yazmış zaten
  • Ankara sivas kayseri konya alanya lara
  • Afyon-burdur yolu son zamanda nasıl bilmiyorum ama konya - akseki yolu geçen hafta çok kalabalıktı.

Yol akışı zaman zaman duruyordu ve dakikalarca bekliyorduk, inanın nedenini bilmiyorum. bana da tuhaf geldi

Yol 3 şerit, yani yokuşlarda 2 şerit gidiş, bir şerit geliş şeklinde

Her sene olan maganda gurbetçi trafiği bu sene de vardı. yukarda anlattığım gibi 3 şeritli yolda, iki şeritteki aracı sollamış, yokuş aşağı benim şeridime sellektör atan pek çok gurbetçiye denk geldim. Sanırım 3 şerit mantığını beyinleri almıyor

Ama bu sene daha da ilginci, Irak plakalı pek çok lüks arabaya denk geldim. Savaştan kaçan gariban mülteci kardeşlerimiz, yollarda son sürat yardırıyorlardı. Adamlar vites değiştirmeyi de bilmiyor, düşük viteste bağırta bağırta gidiyorlar (petrol zengini olmadan kalma bir alışkanlık sanırım)

Bu sebeplerden dönüşte Alanya-Taşkent-Konya yolundan geldim. O yolda da haddinden fazla çalışma ve yönlendirme hatası vardı.

• ehliyeti olanların cogu trafik kurallarini bilmiyorlar ki tirmanma seridini bilsinler bunlara tirmanisin iniş tarafina koca koca puntolarla iniste orta seridi kullanma diye yazacan bir kısmı uyar belki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.