Şimdi Ara

en iyi en sorunsuz benzinli motoru hondanın ürettiği doğrumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
17.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japon arabalarının sorunsuz olduğu iddia edilir, bende bu görüşe katılanlardanım ama hondanın 1.6 motorunun başka markaların 1.8 motorundan daha iyi olduğu, otomatik viteste hondanın 1. numara olduğu gibi görüşleride çok duydum, en sorunsuz motor üreten hondamıdır? yalnız marka fanatikliği yapmadan yazarsak çok iyi olur

• Hondanın 1.6 motorunun başka markaların 1,8'nden daha iyi olduğu tamamen saçmalıktır.Neye göre iyi ? Motorları aynı klasmanda karşılaştırmak lazım. Ama honda motor konusunda çok iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 3 Ocak 2012; 18:44:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andan44

Hondanın 1.6 motorunun başka markaların 1,8'nden daha iyi olduğu tamamen saçmalıktır.Neye göre iyi ? Ama honda motor konusunda çok iyidir.

aynı beygir aynı torka sahip 1.6 honda , 1.8 başka bir aracı tokatlar gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: loopus_

quote:

Hondanın 1.6 motorunun başka markaların 1,8'nden daha iyi olduğu tamamen saçmalıktır.Neye göre iyi ? Ama honda motor konusunda çok iyidir.

Alıntıları Göster
    sadece sorunsuluk olarak bakarsanız handanın 1.6 ların yanında, 1.6 mpı hitler motor da sorunsuzluk konusunda çok başarılı. fakat işin içine verim, emisyon, performans gibi değerler girince atmosferik 1.6 larda rakipsiz.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Doğrudur. Honda motor konusunda duayendir. Gerçekten güzel ve sorunsuz motor yapıyorlar. Ama başka markanın 1.8 inden iyidir diye bir olay olamaz. Mesela bir GDI motoru keşfeden Mitsubishinin 1.8 motorundan iyidir hondanın 1.6 sı denemez. Hatta profesyonel yarışçılara göre (Bu dediğim haberi 2000 li yılların başında okumuştum) dünyanın en sorunsuz motorunu Mitsubishi üretir-di. Şimdiki durum nedir bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: S0KRATES

sadece sorunsuluk olarak bakarsanız handanın 1.6 ların yanında, 1.6 mpı hitler motor da sorunsuzluk konusunda çok başarılı. fakat işin içine verim, emisyon, performans gibi değerler girince atmosferik 1.6 larda rakipsiz.

Alıntıları Göster
    peugeot 1.6 vti 120 hp 160 nm oldukça sağlam toyota 1.6 132 liklerde gayet iyi --honda 1.6 125 hp -- vw 1.6 102 sorunsuz çalışır
    zaten birçok 1.6 atmosferik araba yağına suyuna filtrelerıne dikkat ettinmı uzun yıllar sorun çıkarmaz ama bakıcan değer vericen ılla arabana ıyı bakmak için mercedes veya bmw almayı beklemıcen (özellıkle mercedesciler bu konuda çok titiz ) tabı kullanıcıdan kullanıcıyada farkeder acemı bırı motorun omrunu yer.

• quote:

quote:

Tokatlama meselesinin sadece motorla olmadığını bir türlü anlatamadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losangelos

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Atmosferik dedin mi Toyota

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 3 Ocak 2012; 19:02:52 >

• Renault 1.6 16v leri unutmamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

quote:

Olay sadece tokatlama değil tabiki, bazı markaların belli modellerinde kullanılan motorların övüldüğünü çok duyuyoruz, hitler motoru gibi ama söz hondaya gelidiğinde jazzıda accorduda motor anlamında çok övgü alıyor, yada sıfır araba ne alayım dediğinde honda al periyodik bakım dısında servise gitmezsin diyende çok duydum hatta ileri gidip yukarda yazdığım şekilde yorumlar bile duyduğum oldu, ister istemez insan honda bi başka diye düşünmeden edemiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Olay sadece tokatlama değil tabiki, bazı markaların belli modellerinde kullanılan motorların övüldüğünü çok duyuyoruz, hitler motoru gibi ama söz hondaya gelidiğinde jazzıda accorduda motor anlamında çok övgü alıyor, yada sıfır araba ne alayım dediğinde honda al periyodik bakım dısında servise gitmezsin diyende çok duydum hatta ileri gidip yukarda yazdığım şekilde yorumlar bile duyduğum oldu, ister istemez insan honda bi başka diye düşünmeden edemiyor

Ya tamam, Honda güzel motor yapıyor da, pek geliştirdiği de söylenemez yani. Yıllardır, sorunsuz olduğu için de motorun ufak tefek kısımlarıyla oynayıp yine piyasaya sürüyor. Ama en iyi benzinli hangisi dersen, o konuda GDI önce gelir.

Onu da sanırım Hyundai veya Kia getiriyor Türkiyeye. Mitsubishi GDI yi keşfeden firma ama hiç GDI motor duymadım bu firmada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anti-vw

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya tamam, Honda güzel motor yapıyor da, pek geliştirdiği de söylenemez yani. Yıllardır, sorunsuz olduğu için de motorun ufak tefek kısımlarıyla oynayıp yine piyasaya sürüyor. Ama en iyi benzinli hangisi dersen, o konuda GDI önce gelir.

Onu da sanırım Hyundai veya Kia getiriyor Türkiyeye. Mitsubishi GDI yi keşfeden firma ama hiç GDI motor duymadım bu firmada.

Alıntıları Göster
    Doğrudur.Atmosferik motorlarda en iyisi hondadır.Hele otomatikte dsg'ye göre neredeyse hiç sorun çıkarmayan, motor şanzumanı en iyi olan firmadır.Bunun yanında devir çevirmeye en çok istekli olan motorlar üretir.Yanlız atmosferik motora sahip arabaların yağına suyuna bakıldığında onlarda pek sorun çıkarmaz ama honda çok daha yüksek km görebilir.

One million Joe örneğine bakarsak, 1.600.000km yol yapmış bir Honda Accord var.

• quote:

quote:

aynı beygir gücünde bile olsa aynı torka sahip olmazlar. Ha sorunsuz mudur? Evet Honda motoru canlımıdır? 5500 devirden sonra evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

quote:

quote:

aynı beygir gücünde bile olsa aynı torka sahip olmazlar. Ha sorunsuz mudur? Evet Honda motoru canlımıdır? 5500 devirden sonra evet.

Alıntıları Göster
    Benim sıralamam Honda > Toyota = Mitsubishi

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Benim sıralamam Honda > Toyota = Mitsubishi

Alıntıları Göster
    Şu olayı ben anlamış değilim araba 5500 den sonra canlanmaya başlasa isterse uçmaya başlasa ne olur, türkiye şartları için çok saçma bi durum, şehir içinde, düşük devirlerdede çekecek araç lazım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Şu olayı ben anlamış değilim araba 5500 den sonra canlanmaya başlasa isterse uçmaya başlasa ne olur, türkiye şartları için çok saçma bi durum, şehir içinde, düşük devirlerdede çekecek araç lazım....

aynen katılıyorum buna.

5500 den sonra isterse yörüngeye girsin.

ne yapayım öyle motora.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

aynen katılıyorum buna.

5500 den sonra isterse yörüngeye girsin.

ne yapayım öyle motora.

Alıntıları Göster
    Benim anlamadığım da madem alt devirlerde kullanacaksın şehir içinde. 1500 de max torkunu verse ne olur?... Bir de o devir aralığında sanki atmosferiğin 1500 de yaktığı gibi yakıyor da.. Bakıyorum 2.500 devirde gaza yarım basıyorsun iyi gidiyor ama yine atmosferik kadar yakıyor ne fark var?? İyice başımıza kral yaptınız turboları

• Honda motorlarının fazla sorun çıkarmadığı bilinen bir gerçek.
    Özel Honda servisi pek yoktur, bunun sebebi de araçlarının az satılması değildir, periyodik bakım dışında ekstra tamire ço ihtiyaç duymamasıdır.

Bende 99 model Accord 3.0 V6 var. 2004 yılından beri bizde. Şu anda 209.000 km'de.
    Periyodik bakım dışında pek bir masraf çıkarmadı.
    1 takım amörtisör değiştirdim, patlak değildi ama az ses yapmaya başlamıştı. Keyfekeder dördünü de yeniledim.
    ABS motorunu 50 dolara çıkmasını alarak değiştirdim.

140.000 km'dir lpg ile kullanılmasina ragmen hiçbir sorun yok, benim tahminim 400.000'i rahat görür.

Sanayide Honda ustalarına takılırlar, niye hondacı oldun diye.
    Çünkü işleri kesattır.
    Ama diger çoğu markaların özel servisleripara basmaktadır.

Sadece Honda'ya mal etmemek lazım, genel olarak japonların motorlari sorunsuzdur.
    Mesela yukarida biri yazmıs, Mitsubishi.
    Bunun yanında Toyota

Geçen ay Çin seyahatimde bindiğim taksilerin yarısı kia magentis ve hyundai sonata, diğer yarısı da vw santana idi.
    Hepsi lpg'li idi.
    Aralarında 400.000-500.000 km'de olanlar da vardı ve canavar gibi gidiyorlardı. Burada 150.000 km'de diye satarlar, o derece temiz.

• en sorunsuz olması, en az teknoloji içermesinden kaynaklanıyor. alın tüplü tv kullanın 30 sene, hiç bozulmuyor... biz 3d, led sevmiyoruz üretmiyoruz çabuk bozuluyor diyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

en sorunsuz olması, en az teknoloji içermesinden kaynaklanıyor. alın tüplü tv kullanın 30 sene, hiç bozulmuyor... biz 3d, led sevmiyoruz üretmiyoruz çabuk bozuluyor diyorlar...
    Soru: en iyi en sorunsuz benzinli motoru hondanın ürettiği doğrumu?

Cevap: Doğru.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.