Şimdi Ara

Yağ lambası ara ara yanıp sönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
47.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ciddi bir sorunum var 2001 1.6 motor clio aracımda düşük devirlerde yağ lambası yanıyor devir yükseldikçe lamba sönüyor neden kaynaklanabilir bu sorun?

• Benim eski araçlarımdan biri1.4 hdi 206 da aynı problem oluyordu. Nedeni ise yan sanayi yağ filtresi kullandığım zaman (bir şey olmaz diyerek tamirci kullandı, yoksa ben bu tür şeylerde ucuza kaçmayı onaylamıyorum.) yağ ısınınca olduğunda çözdüm. Yan sanayi yağ filtreleri, yağ ısındığı zaman şişme yapıyor ve yağ basıncı düşüyor. Gaz vermeye başladıkça ışık sönüyor gazdan ayağımı çekince yanıp yanıp sönmeye başlıyordu. Yağ soğudukça olmuyordu. Çözüme en ucuz olan işlem ile yani yağ filtresi değiştirerek başladım. Baktım sorun yok ondan sonra bir dahaki değişimlerde orijinal filtre kullandım. Zaten yan sanayi 10 ise orijinal 20 TL civarı oluyor böyle eski arabalarda. Sizde sorunu çözmeye en ucuzdan başlayın, orijinal filtre ile sorun çözülmez ise o zaman motorcu ile görüşün.
    CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    CeyKalDa demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

quote:

2016 senesinde 1.6 atmosferik lgp li 15 yaşındaki arabama mobil 5-30 yağ koyduktan kısa bir süre sonra yağ lambası sürekli göz kırpmaya başladı
    umursamadım ve bu halde 2.000 km kullandıktan sonra şehir dışında araba arıza yaptı ve yolda kaldık
    yatak sarmıştı ve motorun gömlek hariç herşeyi değişti 8.000 tl masraf çıkardı
    ustanın dediğine göre yağda eksilme yoktu ama ince yağ karterden hiç çıkmamış ve bu yüzden yatak sarmış

5w30 yağ yatak sardırmaz dubai sıcağındaysan ayrı konu tabi senin sorunun başkaymıştır

usta yeni krank bulamadım çıkmasını dubaiden getirtti

Aşırı sıcak yerde yaşamıyorsan örneğin 40 45 civarı 5w30 bide mobil gibi yağ motora zarar vermez tabi sende yağ lambasını önemsememişsin tamam benim arabadada yanıyor yağ lambası ama düşük devirlerde yanıyor basınç sorunu var gibi
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yağ Lambası Ara Ara Yanıp Sönmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Yağ lambasının ara ara yanıp sönmesi, araç sahipleri arasında yaygın bir sorundur. Bu durum, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve dikkate alınması gerekir.

Nedenleri:

• Rölantide Motor Isınınca Yağ Lambası Yanması: Motor rölantide çalıştığında yağ basıncı düşebilir. Bu, özellikle motor ısındığında daha belirgin hale gelebilir ve yağ lambasının yanmasına veya yanıp sönmesine neden olabilir.
    • Rölantide Yağ Lambası Yanıp Sönmesi: Yağ basınç sensörünün arızalı olması, yağ seviyesinin düşük olması veya yağ pompasının sorunlu olması gibi faktörler, rölantide yağ lambasının yanıp sönmesine neden olabilir.
    • Yağ Lambası Yanıp Sönmesi: Yağ filtresi tıkalı veya yağ kanallarında birikinti varsa yağ akışı kısıtlanabilir ve bu da yağ lambasının yanıp sönmesine neden olabilir.

Çözümleri:

• Yağ Seviyesini Kontrol Et: Yağ seviyesinin yeterli olduğundan emin ol. Gerekirse, üretici tarafından önerilen yağ türünü ekle.
    • Yağ Filtresini Değiştir: Tıkalı bir yağ filtresi, yağ akışını engelleyebilir. Bu nedenle, düzenli olarak yağ filtresi değişimi yaptırmak önemlidir.
    • Yağ Basınç Sensörünü Kontrol Et: Arızalı bir yağ basınç sensörü, yanlış sinyaller gönderebilir ve yağ lambasının yanmasına neden olabilir. Sensörün değiştirilmesi gerekebilir.
    • Yağ Pompasını Kontrol Et: Yağ pompası arızalıysa yağ basıncı düşebilir ve bu da yağ lambasının yanmasına neden olabilir. Pompanın değiştirilmesi gerekebilir.

Diğer Olası Sorunlar:

• Kontağı Açınca Yağ Lambası Yanmıyor: Bu durum, anahtar kontak şalterinin arızalı olması veya yağ lambası ampulünün yanmış olması gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
    • Polo Yağ Lambası Yanıp Sönüyor: Bu sorun, özellikle Volkswagen Polo modellerinde yaygındır ve genellikle yağ basınç sensörünün arızalanmasından kaynaklanır.
    • Golf 4 Yağ Lambası Yanıp Sönüyor: Volkswagen Golf 4 modellerinde de yağ lambası yanıp sönme sorunu görülebilir. Bu, genellikle yağ pompası arızası veya yağ basınç sensörü sorunundan kaynaklanır.

Yağ lambasının yanıp sönmesi sorununu çözmek için aracını yetkili bir servise götürmeni öneririz. Sorunun doğru bir şekilde teşhis edilmesi ve uygun çözümün uygulanması için profesyonel yardım almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yağ seviyesini kontrol ettiniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber_warrior

Yağ seviyesini kontrol ettiniz mi ?

Yağ seviyesi tam yağ lambası yanınca motorun seside değişiyor
  • Matheas kullanıcısına yanıt
    Yağ pompasında sıkıntı var büyük ihtimalle... En kısa zamanda ustaya gösterin fazla bu şekilde kullanmayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Yağ pompasında sıkıntı var büyük ihtimalle... En kısa zamanda ustaya gösterin fazla bu şekilde kullanmayın...

3000 devir üstü kullandığımda lamba yanmıyor bunu anlamadım yağ seviyeside tam
  • Benim eski araçlarımdan biri1.4 hdi 206 da aynı problem oluyordu. Nedeni ise yan sanayi yağ filtresi kullandığım zaman (bir şey olmaz diyerek tamirci kullandı, yoksa ben bu tür şeylerde ucuza kaçmayı onaylamıyorum.) yağ ısınınca olduğunda çözdüm. Yan sanayi yağ filtreleri, yağ ısındığı zaman şişme yapıyor ve yağ basıncı düşüyor. Gaz vermeye başladıkça ışık sönüyor gazdan ayağımı çekince yanıp yanıp sönmeye başlıyordu. Yağ soğudukça olmuyordu. Çözüme en ucuz olan işlem ile yani yağ filtresi değiştirerek başladım. Baktım sorun yok ondan sonra bir dahaki değişimlerde orijinal filtre kullandım. Zaten yan sanayi 10 ise orijinal 20 TL civarı oluyor böyle eski arabalarda. Sizde sorunu çözmeye en ucuzdan başlayın, orijinal filtre ile sorun çözülmez ise o zaman motorcu ile görüşün.
  • Önce Yağ filtresini değiştirin yukarıda arkadaşların yazdığı gibi, degisimden sonra cubuga bakin 300cc yag eklemeniz yeterli olacaktir.

Arıza gitmez ise, yag pompasıni ve kanallarini bir baktirin derim.

Ciddi problemler olusabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

Önce Yağ filtresini değiştirin yukarıda arkadaşların yazdığı gibi, degisimden sonra cubuga bakin 300cc yag eklemeniz yeterli olacaktir.

Arıza gitmez ise, yag pompasıni ve kanallarini bir baktirin derim.

Ciddi problemler olusabilir.

Yağ filtresi orjinal zaten servisten almıştım yağ pompasıda yeni sayılır 10.000 km önce değişmiş eski sahibindeyken
    Çok pahalı değilse tekrar değiştirin denemekte fayda var çok para harcamadan önce. Sonuçta bunların çoğu kağıt filtre ve bir sıkıntı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Çok pahalı değilse tekrar değiştirin denemekte fayda var çok para harcamadan önce. Sonuçta bunların çoğu kağıt filtre ve bir sıkıntı olabilir.

Motordan gaz veriyorum çok gaz verdikçe motor sesi azalıyor gazı az verdikçe motor şıkırtılı çalışıyor
    Kesinlikle bu şekilde kullanilmanali, yağ pompasi neden değişir neden bozulur? Degisen ustaya bir sormak lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

Kesinlikle bu şekilde kullanilmanali, yağ pompasi neden değişir neden bozulur? Degisen ustaya bir sormak lazim.

Yağ pompasında sorun olsa sürekli yanmaz mı lamba
    Yag Devir daim sisteminde sorunun ne oldugu ile alakali. Surekli Yanmasi halinde zaten cok gec olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 30 Mart 2018; 14:2:41 >
  • 2016 senesinde 1.6 atmosferik lgp li 15 yaşındaki arabama mobil 5-30 yağ koyduktan kısa bir süre sonra yağ lambası sürekli göz kırpmaya başladı
    umursamadım ve bu halde 2.000 km kullandıktan sonra şehir dışında araba arıza yaptı ve yolda kaldık
    ustanın dediğine göre yağda eksilme yoktu ama ince yağ karterden hiç çıkmamış ve bu yüzden yatak sarmış
  • quote:

2016 senesinde 1.6 atmosferik lgp li 15 yaşındaki arabama mobil 5-30 yağ koyduktan kısa bir süre sonra yağ lambası sürekli göz kırpmaya başladı

5w30 yağ yatak sardırmaz dubai sıcağındaysan ayrı konu tabi senin sorunun başkaymıştır
  • quote:

quote:

Adam yağ basıncı uyarisini önemsemedim yatak sardi diyor.

Ben mi yanlış okuyorum acaba?

Evet galiba Yağa laf atmış. Sahte Yağ/filter olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 30 Mart 2018; 14:36:56 >
  • hemen sahte savunması
    forumun derdi bu
    fanatiklik
  • quote:

quote:

quote:

Aşırı sıcak yerde yaşamıyorsan örneğin 40 45 civarı 5w30 bide mobil gibi yağ motora zarar vermez tabi sende yağ lambasını önemsememişsin tamam benim arabadada yanıyor yağ lambası ama düşük devirlerde yanıyor basınç sorunu var gibi

istanbul aşırı sıcak değilki
    yatak sardığı yer ağustos ayında burdur
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.