Bildirim
Yağ değiştirdim yağ lambası yanmaya başladı?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
yağın markasının çok önemi yok, sadece yağ çeşidi değişik konmuştur, sentetik, yarı sentetik, yada 10-40 koyacaklarına 20-50 koymuşlardır. Oda visko su yüksek olduğu için akışkanlığı azdır. -
bazen yağ değişiminde orjinal yağ filtresi yerine muadilidiyerek yan sanyi olanından takıyorlar , basınç düşerse böyle şeyler olabiliyor.Düşük bir ihtimal de olsa kontrol ettirmeyi unutmayın.Doğru takılmış mı bu da çok önemli. -
Konula yağ Shell Helix plus 10 40 sentetik. Acaba C3 lerde kullanılan yağ ne , bir onu arıştırayım. Birde yağ filterisini bakıcam, teşekkürler yorumlar için. -
Problem çözüldü arkadaşlar. Sorun yağ filtresinin yansanayi olmasıymış. Orjinal filtre takılınca problem kalmadı. Yorumlar için tekrar teşekkürler. -
quote:
Orjinalden alıntı: seiko1
Problem çözüldü arkadaşlar. Sorun yağ filtresinin yansanayi olmasıymış. Orjinal filtre takılınca problem kalmadı. Yorumlar için tekrar teşekkürler.
demek ki doğru tahmin etmişim,
çünkü bizim ülkemizde küçük şeylerden üç kuruş kazanmak için muadili denilen bir kavram ortaya atılmış ,ama neye göre muadili desen teknik açıklama yapamazlar vidası tuttu mu tamam abi aynen oldu işte orjinalden farkı yok derler.Bu küçük adamlardan bıktım usandım
Halbuki her detayın altında onlarca araştırma geliştirme ve detay gizlidir , birçoğunu en iyi işi bilenler bile bilemeyebilir.Bu yüzden orjinalden kaçınmamak gereklidir.Özellkle sarf malzemelerde OEM denilen orjinal parçayı takdırılmasında ısrarcı olun aracınızın ömrü uzar.Şimdi seiko arkadaş bilmeyip de lamba hatalı gösteriyor diye kışın ortasında uzun yol yapsa idi ,motoru eline alması kaçınılmazdı ,birde yollarda sefil olması cabası.Değer mi 10-20 ytl ilk filtre için bu sıkıntıları çekmeye .ama sizin haberiniz yok ustaya veya servise güvenip bırakıyorsunuz aracı onlar da en iyi anlaşma yaptıkları karlı yan sanayinin üürününü takıyorlar ,sonra motor yansda hadi bakalım ispat et , edebilirsen .20-30 yıldır değişmedi bu anlayış ne zaman değişecek acaba.
-
Vezir üstadım yine yapmışsın yapacağını,
Otomobil forumunda seni tek geçiyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X