Şimdi Ara

Yağ lambası ara ara yanıp sönüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
47.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Paul Hausser

Orası belli olmaz örnek gösterdiğim civicte yağsız kalma sonucunda karterde metal talaşı ve krankta iz vardı ancak motor hala çalışıyor ve aracı yürütmeye yetecek güce sahipti yatak hemen sarmaz anlık olarak yağlama kesiliyor bu sürede sürtünme sesi geliyor devir çevirtince yağlama yetişince ses kesiliyor ancak bu şekilde kullanılmaya devam edilmesi motorda ciddi masraflar çıkartacaktır.

Krankta sorun olan araba güç kaybeder bence hocam benim araç şıkır şıkır çalışıyor hatta yağı boşalttım baktım kaç litre yağ varmış diye 3 litre yağ çıktı motordan buda normal yani
  • Matheas kullanıcısına yanıt
    Siz sorunu yaptırmadığınız sürece yakında aracınız hareket etmez hale gelecek ciddi aşınmaya maruz kalıyor motor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Hausser

Siz sorunu yaptırmadığınız sürece yakında aracınız hareket etmez hale gelecek ciddi aşınmaya maruz kalıyor motor

15 dk önce yağı boşaltıp geri motora koydum şuan yağ lambası yanmıyor düşük devirlerde yanıyordu şuan yanmıyor ama motor sesi yüksek dizel gibi çalışıyor
    Sizi şimdi hatırladım, yağ değişim yaptiniz sanirim, yag filtreyi takarken bir sorun olmus olmasin.
  • İticiler vuruyor olmasın dizel gibi ses ondan olabilir
  • Konu sahibinin aracında aynısı başıma geldi anlatayım bu yazımdan sonra dediklerimi harfiyen yapın yoksa motor selamın aleyküm...

Aracı aldım ilk gün bütün bakımlarını yaptırdım yağı shell 10w40 koyduk shell in temizleme özelliği motorun içindeki bütün kurum ve katı yağ tabakalarını temizlemiş görevini yerine getirmiş ancak motorun içi o kadar doluymuşki karterin içindeki yağ süzgecini tamamen tıkamış pompa sağlam ama yukarıya yağ basamıyor. İlk yağ lambası yandığında kenara çektim baktım 10 dk bekleyip yağ tam devam ettim yine yandı müşür bozuktur dedim sallamadım lamba artık sürekli yanmaya başladı 100 km sonra benzinli motor eski dizeller gibi aşırı sesli çalışıyordu haliyle yataklar hasar gördü baya bir masraf olmuştu... hemen mekanik ustasına gidip karteri ve içindeki süzgeçli söktürün iyice temizletin yeni mümkünse motul 6100 10w40 veya liqui moly 10w40 mos2 katkılı yağ alıyorsun orjinal yağ filtresi ve liqui moly ceratech seramik katkıyı al önce yeni yağ 10 dk ısınsın artından ceratech katkıyı komple boşalt bu kadar motor gidecek yoksa böyle kullanmaya devam edersen

• quote:

Orijinalden alıntı: bio technolog

Konu sahibinin aracında aynısı başıma geldi anlatayım bu yazımdan sonra dediklerimi harfiyen yapın yoksa motor selamın aleyküm...

Aracı aldım ilk gün bütün bakımlarını yaptırdım yağı shell 10w40 koyduk shell in temizleme özelliği motorun içindeki bütün kurum ve katı yağ tabakalarını temizlemiş görevini yerine getirmiş ancak motorun içi o kadar doluymuşki karterin içindeki yağ süzgecini tamamen tıkamış pompa sağlam ama yukarıya yağ basamıyor. İlk yağ lambası yandığında kenara çektim baktım 10 dk bekleyip yağ tam devam ettim yine yandı müşür bozuktur dedim sallamadım lamba artık sürekli yanmaya başladı 100 km sonra benzinli motor eski dizeller gibi aşırı sesli çalışıyordu haliyle yataklar hasar gördü baya bir masraf olmuştu... hemen mekanik ustasına gidip karteri ve içindeki süzgeçli söktürün iyice temizletin yeni mümkünse motul 6100 10w40 veya liqui moly 10w40 mos2 katkılı yağ alıyorsun orjinal yağ filtresi ve liqui moly ceratech seramik katkıyı al önce yeni yağ 10 dk ısınsın artından ceratech katkıyı komple boşalt bu kadar motor gidecek yoksa böyle kullanmaya devam edersen

Hocam sizin sorun başkaymış bence ustaya gittim 1 saat önce motoru dinledi subap iticilerinde sorun var dedi üst kapağı yeterince yağ gelmiyor yada dedi krank ve pistonların durumu nasıldır dedim hemen aracın altına eğilip dinledi bi sorun yok dedi ama iticileri değiştirmezsen yağ lambası ara ara yapabilir dedi

• Arkadaşın aracı ile şehir dışından gelirken yağ lambası yanıp yanıp sönüyordu. Işıklarda bir stop etti bir daha çalıştıramadık. Sanayiye gitti araba, triger kayışının 1/6'lık kısmının dişleri tamamen kopmuş dümdüz hale gelmiş. Kayışın o kısmına denk gelince motoru döndüremediği için yağ lambası yakıyordu.

Çok ekstrem bir arıza ama başımıza geldi, bulunsun mesaj olarak, belki birilerinin işine yarar yarın bir gün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 30 Mart 2018; 21:36:53 >
  • Aracı yüksek devirde kullanmak yağ basıncını artırıyor o zaman
  • Yağ pompası akuple. Motor devri arttığı zaman pompa devri de artıyor basıncı yeterli oluyor düşük devirlerde ise motorun sesi değişecek kadar vahim durum.

Hocam yağ değişimi ne zaman yapıldı falan bilmiyorum kısa süre önce yapıldıysa umalım ki filtreden dolayı olaun. Her ihtimale karşın sen orijinal bir filtre ile değişim yaptır. Sorun devam ederse aklıma pompadan başka bir ihtimal gelmiyor. Yani anlattığın kadarıyla olay müşür, sensör arızası değil.

Ben gemi makinaları işletme mühendisiyim. Gemilerde yağ pompalarının bir ayar vidası olur genelde. Basınç ayarlaması yapılabilir clio yağ pompası hakkında bir fikrim yok. Belki yağ pompasını değiştirmene de gerek kalmayabilirdi bu basınç yükseltme işini yaparak.

Sonucu merakla bekliyorum.
  • Şöyle bir deneme yapabilirsin. Motor çalışırken dip gaz bas bırak bi kaç kez eksoz kara duman atarsa yataklarda aşınma vardır. Asıl korkman gereken bu. Yok yapmiyorsa iticiler ve yağ pompasını değiştirip devam edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Şöyle bir deneme yapabilirsin. Motor çalışırken dip gaz bas bırak bi kaç kez eksoz kara duman atarsa yataklarda aşınma vardır. Asıl korkman gereken bu. Yok yapmiyorsa iticiler ve yağ pompasını değiştirip devam edersin.

Dip gaz derken bunun amacı ne oluyor motordaki kurumumu atıyor
  • Hayır krank ve yataklarda aşinma varsa yağ pompası yağı yetiştiremiyor olabilir rolantide
  • quote:

Hayır krank ve yataklarda aşinma varsa yağ pompası yağı yetiştiremiyor olabilir rolantide

Yağı boşaltıp tekrar motora döktüm dün şuan yağ lambası yanmıyor ama sesli çalışma devam ediyor
  • Egzozdan mavi duman geliyor mu?
  • quote:

Şöyle bir deneme yapabilirsin. Motor çalışırken dip gaz bas bırak bi kaç kez eksoz kara duman atarsa yataklarda aşınma vardır. Asıl korkman gereken bu. Yok yapmiyorsa iticiler ve yağ pompasını değiştirip devam edersin.

Hocam dediğinizi yaptım egzozdan siyah duman atmıyor bu durumda krankta falan sorun yok demektir demi
    Yani
  • Sonuç ne oldu hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cetinkan

Sonuç ne oldu hocam
    motor revizyonuna 8000 lira verdim

20.000 km daha kullandıktan sonra 24.250 liraya satın aldığım arabayı 30.000 liraya sattım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Egzozdan mavi duman geliyor mu?
    Opel corsa 2003 benzinli otomatik aracım var 90.000km de

Bizde de yağ lambası bazen (ayda bir) yanıyor, yağına bakıyorum sorun yok. Birgün sonra lamba sönüyor. Geçen gün arka araçtaki arkadaş duman attığımızı görmüş. Yağ lambası da yanmıştı o gün. Birgün sonra yine sorun kalmadı. Duman yok, lamba yanmıyor

Yorumunuz ne olur. Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.