Şimdi Ara

Yağ lambası ara ara yanıp sönüyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
49.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

Opel corsa 2003 benzinli otomatik aracım var 90.000km de

Bizde de yağ lambası bazen (ayda bir) yanıyor, yağına bakıyorum sorun yok. Birgün sonra lamba sönüyor. Geçen gün arka araçtaki arkadaş duman attığımızı görmüş. Yağ lambası da yanmıştı o gün. Birgün sonra yine sorun kalmadı. Duman yok, lamba yanmıyor

Yorumunuz ne olur. Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Çok önemli bi sorun bu, ertelemeyin durduk yere 5-8000 geçebilir.

Yağ filtrenizi orijinal ile değiştirin. Yağ pompası arızası olabilir, müşür arızası olabilir

Lakin erteleme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu sorun çok baş belası bir sorundur eğer önemsemezseniz aracınız komple sarabilir eğer dediğim şeyleri yaparak ilerlerseniz teşhis koyarsınız

yağ müşürünü değiştirin eğer sorun devam ediyorsa
    yağı yağ filtresini değiştirin karter tıpası olarak ucu mıknatıslı karter tıpasından kullanın
    sorun yine devam ediyorsa yağ pompasının basıncını manometreyle ölçün eğer basınç düşükse yağ pompasını orijinaliyle değiştirin sorununuz çözülecektir. Ama bu sorunu çözmeden aracı kullanmamanızı tavsiye ederim yoksa beş binlik falan olursunuz
  • ÖNCE YAĞ MÜŞÜRÜ KABLOSUNA BAK.
    Bu kablo eksi şase ile çalışır ve tek damardır.

Benim araçta bu kablo motor bloğunun yanından geçiyor ve bu kablo yerinden çıkmış. (Müşür ve şöketi sağlam)
    Dış izalasyonu motor bloguna değdiği için sıcaktan erimiş. Kablonun 10 cmlik bölgesinde bakır gözüküyordu.

Araç hareket halindeyken yolda sarsıldığı için açıkta kalan bakır motor bloğuna değiyor böylece yağ lambasını sürekli yanıp sönüyordu.

Önce buna baktır. Teknik bilgin varsa sende yapabilirsin.
    Yada Bi elektirikçiye göster.

Bende senin gibi bütün forumları gezdim. Filtre yağ değişimi yaptım olmadı. Müşür kontrol ettim sağlamdı.
    Taki forumda birisinin başına böyle Bi olay geçince bende okudum aynı sorun bende de çıktı.

(Kablo triger muhafazanın oradan geçiyordu. Oradan yerinden çıkmış motor bloğuna değiyordu.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.