Şimdi Ara

Şanzımanı en az sorun çıkaran otomatik vites hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
19.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16.000 lira civarında otomatik vites almayı düşünüyorum. Şanzımanı sorunu hangilerinde çok, hangilerinde az? Lütfen az ve çok sorunlu olanları belirtir misiniz?
    Jazz, Colt, Yaris, Corsa, Fiesta, Getz, Punto, Palio, Peugeot, Clio, Polo ...

• Yapay Zekanın Yanıtı

En Az Sorun Çıkaran Otomatik Şanzımanlar

Otomatik şanzımanlar, sürüş deneyiminizi kolaylaştıran ve konforunu artıran önemli bir bileşendir. Ancak, bazı otomatik şanzımanlar diğerlerinden daha güvenilirdir. En az sorun çıkaran otomatik şanzımanları arıyorsanız, aşağıdaki seçenekleri değerlendirmelisiniz:

• Modern Çift Kavramalı Şanzımanlar (DCT): DCT'ler, iki kavrama kullanarak sorunsuz ve hızlı vites geçişleri sağlar. Güvenilirlikleri ve yakıt verimlilikleri ile bilinirler.
    • Klasik Otomatikleştirilmiş Manuel Şanzımanlar (AMT): AMT'ler, manuel şanzımanları otomatik hale getirir. Düşük maliyetleri ve sağlamlıkları ile öne çıkarlar.
    • Gezegensel Otomatik Şanzımanlar: Gezegensel otomatik şanzımanlar, günümüzdeki en yaygın şanzıman türüdür. Güvenilirlikleri, dayanıklılıkları ve yumuşak vites geçişleriyle tanınırlar.
    • Sürekli Değişken Şanzımanlar (CVT): CVT'ler, vites oranlarını sorunsuz bir şekilde ayarlayan kayışlar kullanır. Yakıt verimlilikleri yüksektir ancak dayanıklılıkları diğer şanzıman türlerine göre daha düşük olabilir.

En İyi Otomatik Şanzıman Seçimi

En iyi otomatik şanzıman, sürüş tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Performans ve yakıt verimliliği öncelikleriniz arasındaysa DCT veya CVT iyi seçeneklerdir. Sağlamlık ve düşük maliyet sizin için daha önemliyse, AMT veya gezegensel otomatik şanzımanları düşünmelisiniz.

En Az Sorun Çıkaran Otomatik Vites Arabalar

Yukarıda listelenen otomatik şanzıman türlerini kullanan araçlar, genellikle en az sorun çıkaran otomatik vites arabalar olarak kabul edilir:

• BMW: 8 ileri gezegensel otomatik şanzıman
    • Mercedes-Benz: 9G-TRONIC DCT
    • Toyota: Direct-Shift CVT
    • Honda: CVT
    • Hyundai: 8 ileri AMT

Sonuç

En az sorun çıkaran otomatik şanzıman arayışınızda, güvenilirliği kanıtlanmış şanzıman türlerini ve bunları kullanan araçları tercih etmelisiniz. Böylece, sürüş deneyiminiz sorunsuz ve keyifli olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Honda....
  • Otomatik vites alacaksan Honda bu işin piridir...
  • şanzıman sağlığı açısından honda iyide olsa kullanan kişi nasıl kullandı zorladımı bakımı yaptımı bunlarda önemli
  • Fiat Punto'nun dualogic'i de sorunsuzdur. Piyasadaki en iyi yarı-otomatik şanzımanlardan birisi.
  • Efsane kasa Corolla derimHiç problem çıkaranını görmedim,duymadım

Hondada otomatik bulman daha kolay,ama almadan önce yinede baktır,benim bir tanıdığım Civic SI aldıydı,otomatik vites yolda bıraktı ve 2000 lira bayıldıSonuçta kaç model kim bilir kaç km'de arabalar
  • japon al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Honda ve Toyota tamam; ama benim bütçeyi aşıyorlar.
    Getz, Corsa ve Colt hakkında neler düşünüyorsunuz?
  • getz de eski teknoloji bi otomatik vites var ve buda çok yakar.
    gelelim corsaya o da easytronic memnun olmayan kişi sayısı çok fazla ve yokuşta geri kaçar.
    colt en iyisi olur sanırım çünki 1. + sı japon oluşu japonyada düz vites araç sayısı 100ü geçmez
    en iyi otomatik vitesleri de onlar üretirler.
  • Yakıt tüketimi ve vites geçişinin sorunsuzluğu nedeniyle coltu tavsiye ederim. Kendi forumumuzda epey bir coltçu var. Hiçbirisinden şanzıman şikayeti duymadım.
  • marka ve modelden öte periyodik bakımları zamanında yapılmış bir araca bakın. Çoğu servis otomatik şanzımanın yağını değiştirmiyor bile. Ömürlük olarak biliyorlar. O durumdaki bir şanzıman da ister istemez ilerde sorun çıkartacaktır.
  • colt; 2005 ten bu yana B sınıfının en az arıza çıkaran aracıdır.

adac istatistiklerine göre.

buna şanzımanda dahil;

şanzımanın GETRAG olması da ayrı bir güzellik tabi. bilinenin aksine coltun şanzımanı alman malıdır.

daha yolda kalan, ısınan kitlenen vb sorun çıkaran colt duymadık.

hayırlı günler.
  • honda tabiki

hatta 2007 de en çok otm vites satan c sınıfı araçta civice aittir ülkemizde
  • Yorumlar için teşekkürler. Sanırım 16.000 lira ile en mantıklısı Colt oluyor.
  • Otomatik işinin üstadı honda ve mercedestir.Sİzin araçlar arasında da colt mantıklı.
  • tam otomatikte eski jazz, yarı otomatikte Colt...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.