Şimdi Ara

TAM OTOMATİK KULLANIP DA ŞANZIMAN YAĞI DEĞİŞEN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

66 binde tam otomatik 206 var. Vitesinde sıkıntı yok fakat şanzıman yağı ısınınca geç atmaya başlıyor. Yağı değiştirmek istiyorum fakat daha beter olur diye korkuyorum. Değiştirenler varsa bizlere aktarsın bir zahmet. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarı arıza lambası -- 23 Mayıs 2016; 16:22:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değişim esnasında doğru yağı kullanırsanız herhangi bir sıkıntı yaşamanız mümkün değil. Yetkili servise aracınızın ruhsatıyla gidin teknik danışmandan hangi yağı kullanacağınızı öğrenin. Piyasadaki parçacılar yada yağcılar yanlış bilgi verebiliyor. Servisten öğrendiğiniz yağ tipi ve değişim miktarı kadar yağı alıp tamircide değiştirin. Değişim miktarı kadar dedim, çünkü otomatik şanzuman ilk dolumda 5 litre yağ alıyorsa değişimde 3 litre alır, 2 litre tork konvertörünün içinde kalır. İçinden çıkan eski yağ çok kötü çıkarsa değişim yaptıktan 500 km sonra tekrar değişim yaptırın.
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkür ederim.

Yağımı şanzımancı arkadaş söylemişti. Onda sıkıntı yok fakat bazı arkadaşlar yağ değişiminden sonra eski ve yeni yağ karışımından dolayı arabanın daha beter olduğunu söylemişti. Bir fikriniz var mı?

• Detaylı araştırıp şanzımanın kaç litre yağ aldığını öğrenin. Mesela benim araç 6 litre yağ alıyor ama değişimde 3 lt. civarı. İlk 3litreyi değiştirdikten bir kaç gün sonra ikinci değişimi yapın...
  • Ben ara ara kontrol ediyorum yağını, eksildikçe ekliyorum. Tabii belirli km sonra komple yenilemek gerekiyor. Aracınızın kitapçığından bakıp en ideal yağı kendiniz alırsanız daha iyi olur. Sanayide falan hepsine aynı yağı koyuyor, çok önemsemiyorlar.

• Farklı yağ konuşursa şanzımanın sapıtmasına neden olabilir, fabrika çıkışlı yağı koymak gereklidir, hatta bazı firmaların kendi yağları var onlar daha iyi olur mesela zf şanzımanın kendi yağları gibi.

• Doğru yağı koyarsanız bir sıkıntı yaşamazsınız. Ancak örneğin ATF yağ diye tüm ATF'leri aynı olarak değerlendirip koyanlar tabii ki sıkıntı yaşar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 200.000km kadardır farklı marka at araçlara sahip oldum. hepsinin yağını değiştirdim. hiç sıkıntı yaşamadım ancak her şanzıman yağı ayni değildir. her makinenin yağ değişim şeklide farklı olabilir mesela mitsularda yağ radyatörden geçerek soğur o geçiş hattıda sökülür ve yaklaşık yarım litre yağda ordan alınır.
    hatta hatırladığım kadarı ile 307 de buna benzer durum vardı. radyatör şanzıman yağını soğutmaya yetmediği için büyütüyorlardı.

• 50-60 bin km de bir filtre ve contasinla birlikte degistiriyorum.

Fakat arkaadaslarin dedigi gibi kesinlikle araciniz icin ongorulen, uretici firmanin uygun gordugu yag varyantiyla degistirildiginden emin olun. Her sanziman icin uretici firmanin belirttigi numara olsun. Mesela mercedes icin 236.10 236.12 vs numaralar var kesinlikle uygun numarayi kullanin. Marka cok onemli degil. Yag kutularinda yazar mercedes benz approval 236.14 gibi. Hatta uygun yagi kendiniz temin edin. Servis bir keresinde uygun olmayan bir yag kullanmisti. 7 vitese gecislerde ve 7 den 6 ya gecerken belli belirsiz vuruntu hissediyordum. Hemen gerekli numarayla degistirmisler ozur babinda kaucuk kislik paspas hediye etmislerdi :)

Sanziman yagini degistirmeyi bos vermeyin ki ileride basiniz daha cok agrimasin.

Edit: zamaniniz varsa aracin aksamdan tapasini acik biraktirin ve onu arkasindan alcakta liftte biraktirin. Sabaha kadar yag suzulsun. Sonrada biraz maliyetli olur ama 1-2 litre temiz yag ekletip onunda suzulmesini talep edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agorian -- 23 Mayıs 2016; 20:45:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.