Şimdi Ara

Gümrük Vergisi çok çıkan ürün iadesi nasıl oluyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.706
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu vergi olayı iyice zıvanadan çıktı.

Benim sorum şu:

Diyelim ki takip numaralı şekilde bir ürün aldık Aliexpress'den, kargolandı, ürünü takip ederken gümrüğe geldiğinde vergiler dahil çok tuttuğunu gördüm ve vergi ödemek istemedim.

Ben bu aşamada müdehale edebilir miyim? ''İstemiyorum, geri gönderin'' diyebiliyor muyum?

Yoksa PTT Kargonun gelmesini mi bekleyeceğim. Postacı geldiğinde vergi dahil ödeme yapmak zorunda mıyım? Yoksa itiraz edebilir miyim?

Böyle bir durum olduğunda satıcıya ne söylemem gerekir?

Elektronik bir ürünse vergilendirme şöyle mi oluyor?

%20 gümrük + %20 ötv + %18 kdv + 4,5TL gümrük sunum + 0,70 tl harç

Yani 10 dolarlık bir ürün: 107 TL'ye gelecek. (Doları 6TL'den hesapladım)

• Bunu bende merak ediyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almama şansınız var. O konuda bir şey yapamaz hiç ücret alamazlar.
  • Ben almazsam, yine ptt yoluyla satıcıya geri mi gönderilecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofamof

Ben almazsam, yine ptt yoluyla satıcıya geri mi gönderilecek?
    Evet.

• ofamof kullanıcısına yanıt
    Vergiyi yazanlar kafalarına göre yapıyor. Elektronik ürün olarak buhar makinesi aldım. 10.50 dolar ödedim ve 9 TL civarı normal bir vergi ödedim. Ama 1.84$ dolara İphone şarj kablosu aldım 0,25cm en küçük olanından, alakasız bir şekilde 11 küsür TL VERGİ YANSIMIŞ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 20 Temmuz 2019; 3:3:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba, bende buhar makinesi almayı düşünüyorum. 300-350 civarı. Fazla vergi çıkarmı acaba? Fikriniz var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Satıcıya mutlaka 15 dolar civar bir fiyat yazmasını söyleyin. Ondan sonrası şans, gümrük açıp bakmazsa 15-20₺ yapıştırır geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

Satıcıya mutlaka 15 dolar civar bir fiyat yazmasını söyleyin. Ondan sonrası şans, gümrük açıp bakmazsa 15-20₺ yapıştırır geçer.
    quote:

Anladım hocam, peki diyelim paketi açtılar. Buhar makinesi olduğunu anlarlarsa 15$ yazarsa satıcı bunun %20 sinimi yazıyorlar?
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Paketi açıp bakıyor, bu 10-15 dolar etmez diyor şüpheleniyor ve Google amcadan bakıp Türkiye’de muadili ne kadarsa onun %18 yansıtıyor. Bu da çok Düşük bi ihtimal. Tahminimce 20₺ vergi yapıştırırlar geçer ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 6 Mart 2020; 8:6:28 >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Gümrükten istersen artık 1 tllik ürün geçirsen bile minimum ücret şuan 15 tl hocam :D Gümrüğe sunma ücreti + vergi ile en düşük tutar bu. Eğer ucuz birşey alacaksanız tavsiyem aynı satıcıdan fazlaca ürün alın ki ödediğiniz vergiye değsin. Tek pakette yine 15 tl ücret yansıyacaktır.
  • Ahmetqzl01 kullanıcısına yanıt
    Yanlış kişiyi alıntıladın herhalde. 15₺ olduğunu biliyorum. Ama genelde pahalı ürün olsa bile 15-25₺ arası rastgele vergi yapıştırıp geçiriyorlar. Ayrıca tek bir ürün alacakmış ama yüksek fiyatlı ürün.

1₺ değil 1 kuruşa ürün alıp 15₺ bile ödedim defalarca... gene de ucuza gelmiş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 6 Mart 2020; 12:28:8 >
  • Teşekkürler hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu soruma cevap alamadım:

Elektronik bir ürünse vergilendirme şöyle mi oluyor?

%20 gümrük + %20 ötv (elektronik için) + %18 kdv + 4,5TL gümrük sunum + 0,70 tl harç

Yani 10 dolarlık bir ürün: 107 TL'ye gelecek. (Doları 6TL'den hesapladım)
    Merhaba hocam size bir şey sormak istiyorum, geçen gün internetten bulduğum bir kod ile 4 dolar indirimli bir sipariş verdim ancak başta ücret çekmesine onaylanmasına rağmen daha sonra sipariş güvenlik gerekçesi ile kapatılmış asıl canımı sıkan konu bu değil de iade ile ilgili hiçbir bilginin bulunmaması hayır yani sanki para çektiğinin farkında değil aşırı sinirim bozuldu, saçma sapan bir m.h var iade için tıklıyorum bu ürün güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştır kodu kullanmayın diyor sadece. Daha önce bu tarz bir şey yaşadınız mı veya ne yapmam gerektiği hakkında bir fikriniz var mı onu soracaktım.

• ofamof kullanıcısına yanıt
    Evet. Bana şöyle yaptılar: Aldığım ürünün fiyatını googledan bakıp faturasından daha yüksek fiyat belirlediler. Vergi için başakşehire ayaklarına çağırdılar, saçma sapan bir tutar istediler, kabul etmeyince geri yollayacaklarını söylediler
    ama yollamamıslar, mala el koyup gümrük muhafaza dükkanında satışa çıkarmışlar. Yasa ve hukuk yok, onu hesaba alıp öyle sipariş verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinlikedi -- 7 Mart 2020; 15:11:30 >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Demek ki kişiye özel bir kupon dağıtıldığı için sistem yakalamış. Bu durumda Aliexpress sistemi hesaba bile ban atabiliyor. Ama ürün almaya onay vermediyse ücret her türlü iade eder. Sadece yurtdışı ödeme sistemi olduğundan iade 10-15 gün sürebiliyor. Hızlandırmak için chat kısmında hazır cevap veren botu geçip, bir müşteri temsilcisi ile yazışmak. İngilizce olarak direkt derdinizi yazınca işlemi hızlandırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 8 Mart 2020; 3:39:8 >
    Anladım hocam sağ olun teşekkür ederim.

• Ürünü gümrükten çekmezseniz, gönderici ile iletişime geçiyorlar. Eğer geri dönüş masraflarını öderse geriye yolluyorlar. Eğer ödemezse, 20 gün sonra kargonuzu açık arttırma ile satışa çıkarıyorlar. Birkaç gün sonra sizi birisi arıyor, kargonuz bende diyor ve istediği rakamı söylüyor. Yani eğer ödeme yaparsanız aynı ürünü iki kere satın almış oluyorsunuz. :) Genelde kargon bende diye arayan tayfa, gümrük çalışanları oluyor.

Devletin legal hırsızlık sistemi gümrüklerde bu şekilde çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.