Arka bağımsız süspansiyon olan C ve B segment araçlar
Ülkemizin harika! şehir içi yolları malum. Önceliği konfor olan, arka yolcuların da konforlu yolculuk yapmasının insani bir ihtiyaç olduğunu düşünen :) ve virajlarda sürüş güvenliğini önemseyen kişiler için önemli bir konu olduğunu düşünmekteyim.
Arkaları bağımsız süspansiyon olan araçları yazarken marka, model yıl aralığı, motor seçeneği, donanım seviyesi olarak ayrıntılı yazarsanız çok iyi olur.
Herkesin faydalanması için model yılı fiyat vb. kısıtı olmaksızın tüm B, C, D segment, B-Suv, C-Suv araçlar yazılsın :)
Kişisel sorularım: Alfa Quilietta'ların hepsinde arkalar bağımsız süspansiyon mu? 2014 ve üzeri tüm Peugeot 308 ler bağımsız mı? 18.03.2024 tarihi itibariyle 2010 model ve üzeri 550-750 bin TL bandında arkalar da bağımsız süspansiyon, konforlu araç önerileri alabilir miyim?
Android One kullananlar bakabilir mi? ACİL
Merhaba, Xiomi MiA3 cihazımda Android One yüklü. Herhangi bir ROM vs yapmadım. Son aylarda çok sıkıntı yaşadım ve Google hesabıma yedekleme yapıp telefona format attım. Tekrar kurulum yaptıktan sonra format öncesi yıllardır kullandığım Google "Gallery" uygulamasında hiç fotoğraf ve video kalmamıştı. Google Fotoğraflar'da hepsi yüklü ama bütün dosyalar karman çorman. Ben "Galeri" uygulamasını kullanırken her şeyi klasörlemiştim ve kolay buluyordum. Şimdi tekrar nasıl aynı düzene dönebilirim? Daha önce başına gelen oldu mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese selam. 1.5dci Juke (megane, fluence vs ile aynı motor) 135bin km'deki aracımda videoda duyacağınız şekilde ince tiz bir vızıltı sesi geliyor.
Viteste gaza basıp giderken de, gaza basmasam da bu ses mevcut. Araç boştayken gaz verince de geliyor. Geri geri giderken de var. Geri giderken çıkan standart sesin dışında daha ince gelen ses.
Sanayiye/servise gitmeden önce buradan da sormak istedim. Belki başına gelen olmuştur.
Youtube dan falan biraz videolar izledim ama emin olamadım. Şanzumanda yağ eksildiğinde olabilir diyorlar, prizdirekt bilyasından olabilir diyorlar.
Daha önceden böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu?
|
Xiaomi Mi A3 hoparlör, bildirim, restart vb sorunlar
İlk çıktığında sıfır km aldığım hiç tamir görmemiş cihazımda kronik olarak hoparlörden az ses gelme sorunu mevcut. İlk aldığımda bir nebze daha iyiydi ama son 1 yıldır baya azaldı ses karşı tarafı duyamıyorum.
Telefonu stock olarak Android One yazılımında kullanıyorum. En son mart ayı güncellemesi yaptım, kafayı yedi.
Instagram ve Whatsapp'da bildirimler gelmiyor. "bir mesajınız olabilir yazıyor üstten cıkan bildirimde" Uygulamayı kapatmaya zorla" dedikten sonra düzeliyor.
Bir de ara ara kasmaya başladı, kasıyor ve sonra otomatik olarak kendini kapatıp açıyor.
Bu sorunları yaşayıp çözüme kavuşturan var mı?
Merhaba,
Kardeşime gündelik işlerinde kullanacağı, internet, film izleme, MS office word, excel gibi programlar ve hobi olarak çektiği fotoğrafları arada düzenlemek için Photoshop kullanacağı bir tablet almak istiyorum.
Güzel bir klavye kombinasyonu ile bu işleri rahatlıkla yapabileceği uygun fiyatlı bir öneriniz olur mu?
2-3 bin TL arası böyle bir ürün bulabilir miyiz?
HUAWEI'nin kaliteli tabletleri var ama uygulamalar ve android desteğinin olmaması konusundaki sıkıntılar kafamı karıştırıyor.
En Ucuz Hi-Fi Kablosuz Kulaklıklar
Önceliği kaliteli müzik dinlemek, ama bütçesi sıkıntısı olanlar için piyasadaki en uygun fiyat/performans, kablosuz ve gerçek Hi-Fi kulakları burada toplasak mı?
KZ, Taotronics vb markalarda uygun fiyatlara güzel kulaklıklar var. Ama HB de satılan ve kağıt üzerinde Hi-Fi olduğu yazan bazı kulaklıklara baktığımda "Hi-Fi değil gibi" yorumlar gördüm.
Bu konuda da bizleri aydınlatın lütfen.
Kulaklıktan anlayan, deneyimleyen kişiler bizlere önerilerde bulunursa sevinirim.
- Fiyat
- Kaliteli ve gerçek Hi-Fi müzik
- Kablosuz
- Telefon konuşması
- Diğer ihtiyaçlar
Kendime not: Bütçem 600 TL inşallah dalga geçmezler.
280 bin TL ye 2 tane araç almak için önerileriniz
Şehir değişikliği sebebiyle kendi aracımı yaklaşık 270-280 civarına satıp 2 farklı araç alıp birini aileme bırakacağım.
150 bin TL ve 100 bin TL olarak.
Ara ara uzun yol yapacağım için 150-160k'ya konforlu ve az yakan bir araç arıyorum. Km aşırı yüksek olmasın istiyorum. Piyasa o kadar iğrenç oldu ki 20-25 yaşında araçlar bu paralara satılıyor. Peugeot 407, 308, 207 Outdoor, Fiat Bravo, Mondeo, Focus, Mazda 3, Volvo (fark etmez) gibi araçlar aklıma yatıyor. SW, HB ya da sedan olabilir. Biraz güçlü olması tercihim. Turbo dizel, turbo benzin ya da atmosferik 130+ hp vs. Çok alakasız segment ve kalitede araçlar aynı paralara satılıyor. Piyasa çok ilginç. Ya düşük km ve yeni model ama boş bir araç alacağım ya da yüksek km ve yaşlı ama dolu konforlu bir araç alacağım. Kafamda deli sorular :)
+
90-100k aileye uygun ekonomik/güvenli bir araç.
YARDIM! SD Kart taktım fotoğraf ve videolar gitti
Herkese merhaba,
Geçenler Xiaomi MiA3 64gb Adroid One telefonuma 64gb Samsung Evo+ hafıza kartı taktım.
Fotoğrafları ve videoları karta aktardım. Sonra aktarılanlar görüntülenmemeye başladı. Bir kaç kez kapatıp açtım telefonu yine aynı sorun devam etti.
Hafıza kartını çıkarıp taktım, uyumluluk sorunu vsdevam etmek için biçimlendirme yapmanız gerekiyor dedi ve ben bi an boş bulunup evet dedim. Ama sonradan jeton düştü telefonu kapatarak iptal ettim silme başlamadan.
Daha sonra telefonu bilgisayara bağladım ama ilgili fotoğraf ve videolara DCIM dosyası altında veya herhangi bir dosya altında görünmedi.
Telefon bağlı ya da telefonsuz micro SD kart okuyucu ile en az 4-5 tane hard disc kurtarma programı kullandım saatler süren derin kurtarma modlarını seçtim. Ama benim aradığım dosyalara ulaşamadım.
İşin ilginç yanı aradığım medyalar duruyor açılmıyor, telefonda şu şekilde görünüyor:
Yani aslında duruyorlar bir yerlerde. Desteklenmeyen medya diyor.
Bu durumu nasıl çözerim? Lütfen yardım edin en az 2 yıllık arşivim uçtu gitti.
Malesef google fotoğraflar otomatik yedeklemesi kapalıymış :(
ÇOK ACİL YARDIM - SD Kart Taktım / Takmaz Olaydım
Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim, hata varsa yöneticiler doğru yere taşırsa sevinirim.
Xiaomi MiA3 telefonum var. Android ONE yani stok yazılım ile kullanıyorum. Herhangi bir root işlemi vs yapmadım. Telefonumda dahili depolama yetersiz olduğu için dün akşam Samsung Evo Plus 64gb hafıza kartı taktım.
İlk taktığımda "cihazınız kartı tanıyamadı, biçimlendirilmesini ister misiniz?" uyarısı çıktı ve EVET dedim.
Sonra "bu kartı cihazlar arası veri aktarımı için mi yoksa uygulama ve medyaları depolamak için mi kullanacaksınız?" diye sordu ben de depolamayı seçtim. (Seçmez olaydım)
Aktarım yaklaşık 20-30 dk sürdü. Sonra bazı uygulamalar hatalı çalışmaya başladı. Whatsapp medyaları yok oldu. Karşıdan yeni medya bile gelse (foto, video) indirmiyor. Instagram, Chrome sürekli çöküyor. Hiç açılmıyor.
Google yedekleme yapmak istemedim. Çünkü bir çok şey uçtu telefondan. Galerideki "Camera" dosyasındaki fotoğrafların %90'ı gitti. Google Fotoğraflar'ın yedeklemesi kapalıydı. Dün akşam onu da açtım bazı klasörleri yedekleyebilmiş.
Telefonu bilgisayara bağladım, SD kartın içindeki herşeyi bir klasöre kopyaladım. Sonra telefonu SD kartı çıkarıp tekrar bilgisayara bağladım. Klasördeki dosyaları telefonun dahili hafızasına kopyaladım tekrar. Aynı isimdeki klasörlerin altına tek tek bakarak eksik olanları tamamladım.
Tekrar kapatıp açtım telefonu ama sorun devam ediyor. En önemlisi de çektiğim fotoğraf ve videoların çoğu kayıp.
Google Fotoğraflarda kayıplarım olsa bile eğer telefona format atıp tekrar Google hesabım ile kurulum yaparsam en son yedeklemeyi mi baz alır?
Dünden beri Wifi açmıyordum yedeklemesin bu halde diye. Ama bu sabah 4G bağlıyken "Sadece kablosuz bağlantı" seçili olmasına rağmen yedekleme yapmış :(
Google ile tekrar kurulum yaparken 1 önceki yedeklemeyi seçebiliyor muyuz? Mesela 24 Mart tarihindeki yedeklemyi kur diyebiliyor muyuz?
[link=https://forum.donanimhaber.com/max-40-bin-tl-arac-tavsiyeleriniz--139938043 |
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.958
İkinci El Bölümü Mesajları: 18
Konularının görüntülenme sayısı: 304.850 (Bu ay: 6.055)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 680 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası