Şimdi Ara

ÇOK ACİL YARDIM - SD Kart Taktım / Takmaz Olaydım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
2
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim, hata varsa yöneticiler doğru yere taşırsa sevinirim.

Xiaomi MiA3 telefonum var. Android ONE yani stok yazılım ile kullanıyorum. Herhangi bir root işlemi vs yapmadım. Telefonumda dahili depolama yetersiz olduğu için dün akşam Samsung Evo Plus 64gb hafıza kartı taktım.

İlk taktığımda "cihazınız kartı tanıyamadı, biçimlendirilmesini ister misiniz?" uyarısı çıktı ve EVET dedim.

Sonra "bu kartı cihazlar arası veri aktarımı için mi yoksa uygulama ve medyaları depolamak için mi kullanacaksınız?" diye sordu ben de depolamayı seçtim. (Seçmez olaydım)

Aktarım yaklaşık 20-30 dk sürdü. Sonra bazı uygulamalar hatalı çalışmaya başladı. Whatsapp medyaları yok oldu. Karşıdan yeni medya bile gelse (foto, video) indirmiyor. Instagram, Chrome sürekli çöküyor. Hiç açılmıyor.

Google yedekleme yapmak istemedim. Çünkü bir çok şey uçtu telefondan. Galerideki "Camera" dosyasındaki fotoğrafların %90'ı gitti. Google Fotoğraflar'ın yedeklemesi kapalıydı. Dün akşam onu da açtım bazı klasörleri yedekleyebilmiş.

Telefonu bilgisayara bağladım, SD kartın içindeki herşeyi bir klasöre kopyaladım. Sonra telefonu SD kartı çıkarıp tekrar bilgisayara bağladım. Klasördeki dosyaları telefonun dahili hafızasına kopyaladım tekrar. Aynı isimdeki klasörlerin altına tek tek bakarak eksik olanları tamamladım.

Tekrar kapatıp açtım telefonu ama sorun devam ediyor. En önemlisi de çektiğim fotoğraf ve videoların çoğu kayıp.

Google Fotoğraflarda kayıplarım olsa bile eğer telefona format atıp tekrar Google hesabım ile kurulum yaparsam en son yedeklemeyi mi baz alır?

Dünden beri Wifi açmıyordum yedeklemesin bu halde diye. Ama bu sabah 4G bağlıyken "Sadece kablosuz bağlantı" seçili olmasına rağmen yedekleme yapmış :(

Google ile tekrar kurulum yaparken 1 önceki yedeklemeyi seçebiliyor muyuz? Mesela 24 Mart tarihindeki yedeklemyi kur diyebiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofamof -- 26 Mart 2021; 13:13:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.