Ben Xiaomi'nin Redmi Note 8 Pro modelini kullanıyorum. Bugün bir sorunla karşılaştım. Telefonu kullanıyordum birdenbire kapandı. Sonra kendini sürekli kapatıp açmaya başladı. Redmi yazısı bir süre geliyor telefon kapanıyor ve tekrar açılıyor. Bu durum yaklaşık 1 saattir devam ediyor. Yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz. Yardımlarınızı bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerpetenaliebendenaklınagelsin -- 22 Ekim 2020; 16:17:46 > |
Xiaomi Telefonların Kendi Kendine Kapanıp Açılma Sorunu
Xiaomi telefon kullanıcıları, cihazlarının kendi kendine kapanıp açılma sorunu yaşadıklarını bildirmişlerdir. Bu sorun, Redmi modelleri de dahil olmak üzere çeşitli Xiaomi telefonlarında görülmektedir.
Sorunun nedenleri arasında şunlar yer alabilir:
- Yazılım Hataları: Yazılımdaki hatalar, telefonun beklenmedik şekilde kapanmasına ve yeniden başlamasına neden olabilir.
- Donanım Arızaları: Batarya, anakart veya diğer donanım bileşenlerindeki arızalar da bu soruna yol açabilir.
- Pil Sorunları: Zayıf veya hasarlı piller, telefonun kendi kendine kapanmasına neden olabilir.
- Aşırı Isınma: Telefonun aşırı ısınması, otomatik kapanmasına neden olarak cihazı korur.
Sorunu gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:
- Yazılım Güncellemeleri: En son yazılım güncellemelerini yüklemek, yazılım hatalarını gidermeye yardımcı olabilir.
- Güvenli Mod: Güvenli modda başlatma, üçüncü taraf uygulamaların soruna neden olup olmadığını belirlemene yardımcı olur.
- Fabrika Ayarlarına Sıfırlama: Bu işlem tüm kullanıcı verilerini siler, ancak sorunun giderilmesine yardımcı olabilir.
- Profesyonel Yardım: Sorun devam ederse, profesyonel bir tamirciye başvurman önerilir.
Sorunu çözmek için aşağıdaki ek ipuçlarını deneyebilirsin:
- Telefonu şarj etmeyi dene.
- Telefonu serin bir ortamda kullan.
- Üçüncü taraf uygulamaları kaldırmayı dene.
- Telefonu fiziksel hasar açısından kontrol et.
Xiaomi telefonların kendi kendine kapanıp açılma sorunu yaygın bir sorundur ve yukarıdaki adımları izleyerek sorunu giderebilirsin. Sorun devam ederse, profesyonel yardım almayı düşünmelisin.