Şimdi Ara

★★★ POCO X7 PRO ANA KONU ★★★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
25
Favori
5.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşlemci

Dimensity 8400-Ultra4 nm üretim işlem gücüMerkezi İşleme Birimi (CPU): Sekiz çekirdekli Merkezi İşleme Birimi (CPU), 3,25 GHz'ye kadarGrafik İşleme Birimi (GPU): Mali-G720

Depolama ve RAM

8 GB+256 GB, 12 GB+512 GBLPDDR5X + Evrensel Flaş Depolama (UFS) 4.0*İşletim sisteminin depolanması ve cihaza önceden yüklenmiş yazılım nedeniyle kullanılabilir depolama alanı ve RAM, toplam bellekten daha azdır.

Boyutlar

Yükseklik: 160,75 mmGenişlik: 75,24 mmKalınlık: 8,29 mm (plastik)/8,43 mm (PU)Ağırlık: 195 g (plastik)/198 (PU)*Veriler, şirket içi laboratuvarlardan elde edilmiştir. Endüstri ölçüm yöntemleri farklılık gösterebileceğinden gerçek sonuçlar da farklılık gösterebilir.

Ekran

6,67 inç CrystalRes AMOLED ekranÇözünürlük: 2712 x 1220 (1,5 K çözünürlük)Yenileme hızı: 120 Hz'ye kadarDokunmatik örnekleme hızı: 480 Hz dokunmatik örnekleme hızı, 2560 Hz anlık dokunmatik örnekleme hızı, 16x süper çözünürlüklü dokunuş *2560 Hz anlık dokunmatik örnekleme hızı yalnızca Oyun Turbo modu açıkken desteklenir.AdaptiveSync ekranParlaklık: 700 nit (tipik), 1400 nit (HBM parlaklığı), 3200 nit (en yüksek parlaklık)Renk derinliği: 12 bitKontrast oranı: 5.000.000:1Renk gamı: DCI-P3 (tipik)Corning® Gorilla® Glass 7iDolby Vision® desteğiGüneş ışığı modu desteği | Okuma modu desteği | Bisiklet modu desteğiOrijinal renk Pro | Pro HDR ekran | Uyarlanabilir HDR ekran1920 Hz PWM karartma | 16.000 seviyeli parlaklık ayarı | HDR10+ | TÜV Rheinland Düşük Mavi Işık Sertifikası (Donanım çözümü) | TÜV Rheinland Sirkadiyen Ritim Dostu Sertifikası | TÜV Rheinland Titreşimsiz Sertifikası

Arka kamera

50 MP OIS destekli ana kameraOISf/1,54'ü 1 arada büyük bir 1,6 μm piksele gruplama1/1,95 inç sensör boyutu6 P lens8 MP ultra geniş açılı kameraf/2,2Arka kamera fotoğraf özellikleri Dinamik çekimler | Hareket izleme odağı | Hareket yakalama | 50 MP modu | Film Efektli Kamera | Portre modu | Belgeler | Gece modu | Pro modu | Panorama | HDRArka kamera video kaydı4K video çekimi: 24 fps/30 fps/60 fps1080p video çekimi: 30/60 fps720p video çekimi: 30 fpsAğır çekim: 120 fps/240 fps/960 fps'de 1080pAğır çekim: 120 fps/240 fps/960 fps'de 720pArka kamera video özellikleriYönetmen modu | Video pro modu | Video günlüğü formatı | ShootSteady | Ağır çekim | Çift video | Zaman atlamalı

Ön kamera

20 MP ön kameraOV20B (1/4 inç sensör boyutu)f/2,24 p lensYumuşak ışık halkası | Yapay zeka özellikli güzelleştirme | Gece modu | Dikey modÖn kamera video kaydı30 fps'de 1080p30 fps'de 720p

Pil ve Şarj

6000 mAh (tipik)90 W Ultra Hızlı ŞarjÜrünle birlikte verilen 90 W şarj cihazıUSB-C

Güvenlik

Ekran içi parmak izi sensörüYapay Zeka Destekli Yüzle Kilit Açma

NFC

Destekleniyor*İşlevler bazı pazarlarda değişiklik gösterebilir.

Ağ ve Bağlantı

Çift SIM, çift bekleme (5G+5G, 5G+4G)5G*/4G/3G/2G desteği*5G bağlantısı, bölgedeki kullanılabilirliğe ve yerel operatör desteğine göre değişebilir.2G: GSM: 2/3/5/83G: WCDMA: B1/2/4/5/6/8/194G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/18/19/20/26/28/66 (Dar Bant)4G: LTE TDD: B38/40/41/42/485G SA: n1/2/3/5/7/8/20/26/28/38/40/41/48/66 (Dar Bant)/77/785G NSA: n1/3/5/7/8/28/38/40/41/77/78Bluetooth 6.0Wi-Fi Protokolü: 802.11a/b/g/n/ac/ax

Navigasyon ve Konumlandırma

GPS: L1+L5Galileo: E1+E5a | GLONASS: G1 | Beidou: B1I+B2a+B1C | NavIC: L5A-GPS ek konumlandırma | Elektronik pusula | Kablosuz ağ | Veri ağı | MPE

Ses

Çift hoparlörDolby Atmos®Ses oynatma MP3,FLAC,AAC,OGG,WAV,AMR,AWB Yüksek Çözünürlüklü Ses |Yüksek Çözünürlüklü Kablosuz Ses

Video

MP4, MKV, AVI, WMV, WEBM, 3GP, ASF, HDR10/10+ desteği

Sensörler

Yakınlık sensörü | 360° Ortam ışığı sensörü | İvme Ölçer | Titreşim Sensörü | Elektronik pusula | Kızılötesi verici | Jiroskop | X eksenli doğrusal titreşim motoru

İşletim Sistemi

Xiaomi HyperOS 2

★★★ POCO X7 PRO ANA KONU ★★★
    ★★★ POCO X7 PRO ANA KONU ★★★xiaomi
    POCO X7 Pro - Xiaomi Türkiye
    https://www.mi.com/tr/product/poco-x7-pro

• 12/512 gb versiyonunu perşembe gününden beri kullanan birisi olarak şöyle yorumlarda bulunabilirim.

Telefonda ciddi bir ısınma sorunu yok. Birkaç oyunu test amaçlı bir süreliğine oynadım. Çok hafif bir ısınma var telefonda o kadar. tabi pubg, geshin impact gibi ağır oyunlarda deneme yapmadım o oyunları oynamadığım için. onu da diğer arkadaşlar test edip değerlendirsin.

Ses konusunda benim bir şikayetim olmadı. Telefon konuşmasında avizeden ses dışarıya gitmiyor. önceki poco telefonlarının bazılarında böyle sorunlar olduğunu duymuştum o yüzden belirtiyorum.

Navigasyonda benim açımdan bir sıkıntı yok gibi görünüyor şimdilik.

Batarya konusu ise günlük kullanımda iki gün götürür gibi görünüyor. Ancak işin içine oyun girince (2 saat civarı ya da daha fazla yoğun oynamada) yatarken ya da sabah uyandığınızda şarja takmak gerekiyor. Tabi kesin yorum için biraz daha zaman geçmesi lazım. Ayrıca belirtmem gereken şey 60 hz yenileme hızında kullanıyorum telefonu. Daha yüksekte neler olur onu test etmedim. Ekran süresini ise takip etme fırsatım olmadı gerçekten. O konuda bir değerlendirme yapamayacağım. Ama şu kadarını söylemek mümkün. batarya performansına çok iyi diyemeyiz. belki yazılımsal olarak ileride iyileştirme yapılır. benim için yeterli şu anda.

Akşam yatıp sabah uyandığımda şarjın en fazla %1-2 oranında azaldığını gördüm. O konuda bir sıkıntısı yok.

Telefon 90w şarj aleti ile yaklaşık 40-45 dakikada tamamen şarj oluyor.

Hyper OS için şu anda en güncel sürüm 2.0.7 telefon için.

Ekran ışığı benim için yeterli seviyede. Herhangi bir kusuruna rastlamadım. Yazılımsal olarak da bir hata henüz görmedim telefonda.

Merak ettiğiniz başka bir şey varsa sorabilirsiniz. Telefon değerlendirme ve karşılaştırma işlerinden pek anlamam ama dilim döndüğünce cevap vermeye çalışırım.

• Alanlara hayırlı olsun, bende biraz 'gaz' a' gelerek almış bulundum. Redmi 9t'den geçtim.

pek oyun oynayan filan biri değilim ama artık böyle bir cihaz almışken denerim güzel grafikli bir kaç oyun :)

• 12/512 gb versiyonunu perşembe gününden beri kullanan birisi olarak şöyle yorumlarda bulunabilirim.

Telefonda ciddi bir ısınma sorunu yok. Birkaç oyunu test amaçlı bir süreliğine oynadım. Çok hafif bir ısınma var telefonda o kadar. tabi pubg, geshin impact gibi ağır oyunlarda deneme yapmadım o oyunları oynamadığım için. onu da diğer arkadaşlar test edip değerlendirsin.

Ses konusunda benim bir şikayetim olmadı. Telefon konuşmasında avizeden ses dışarıya gitmiyor. önceki poco telefonlarının bazılarında böyle sorunlar olduğunu duymuştum o yüzden belirtiyorum.

Navigasyonda benim açımdan bir sıkıntı yok gibi görünüyor şimdilik.

Batarya konusu ise günlük kullanımda iki gün götürür gibi görünüyor. Ancak işin içine oyun girince (2 saat civarı ya da daha fazla yoğun oynamada) yatarken ya da sabah uyandığınızda şarja takmak gerekiyor. Tabi kesin yorum için biraz daha zaman geçmesi lazım. Ayrıca belirtmem gereken şey 60 hz yenileme hızında kullanıyorum telefonu. Daha yüksekte neler olur onu test etmedim. Ekran süresini ise takip etme fırsatım olmadı gerçekten. O konuda bir değerlendirme yapamayacağım. Ama şu kadarını söylemek mümkün. batarya performansına çok iyi diyemeyiz. belki yazılımsal olarak ileride iyileştirme yapılır. benim için yeterli şu anda.

Akşam yatıp sabah uyandığımda şarjın en fazla %1-2 oranında azaldığını gördüm. O konuda bir sıkıntısı yok.

Telefon 90w şarj aleti ile yaklaşık 40-45 dakikada tamamen şarj oluyor.

Hyper OS için şu anda en güncel sürüm 2.0.7 telefon için.

Ekran ışığı benim için yeterli seviyede. Herhangi bir kusuruna rastlamadım. Yazılımsal olarak da bir hata henüz görmedim telefonda.

Merak ettiğiniz başka bir şey varsa sorabilirsiniz. Telefon değerlendirme ve karşılaştırma işlerinden pek anlamam ama dilim döndüğünce cevap vermeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdlsln -- 19 Ocak 2025; 15:15:5 >

• Basta bu telefon almayı dusundum sonra malzeme kalitesi kamera için bütçeyi arttırıp samsung s24fe 256Gb aldım ilk defa samsıng telefon kullanıyorum pişman olmam inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rdlsln kullanıcısına yanıt

Google Haritalarda konum doğruluğu yüksek oluyor mu

Android auto kullanıyor musunuz

• fiiliyol kullanıcısına yanıt

Android auto kullanmıyorum. Navigasyon normaldi ve konumu doğru gösteriyor. Bir defa ihtiyacım oldu işimi gördü şimdiye kadar.

• Merhaba arkadaşlar, S23 ultra kullandıktan sonra HONOR 200 kullandım ve bugün itibari ile POCO X7 PRO 12/512 versiyonunu teslim aldım. Cihazın içerisinden çıkan kılıf çok güzel oturuyor ve koruyor. Ekranı, menü akışkanlığını güzel buldum. Pil tüketimine gelirsek Honor 200 Den başarılı gözüküyor. 10+saat ekran süresi almak mümkün gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 20k altında Honor 200 ile arada kalan arkadaşlarım için iki cihazı da kullanmış biri olarak ;

Honor ekran ve kamera tarafında bariz daha iyi, daha ince , ara yüz daha sade ve basit.

Poco çok daha hızlı, özellikle yükleme süreleri, program açılış kapanışları çok daha akıcı. Batarya ömrü Honor dan daha iyi ama arada 5200-6000 pil farkı kadar büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. Poco nun elde tutuş hissi, kasa tasarımı daha başarılı geldi bana.

• oemci32 kullanıcısına yanıt

S23 u dan sonra bi cihazlar tatminkar mı hocam

• Benim telefon dün elime ulaştı dün akşam şarj edip açtım bugün çok fazla last War oynadım full aktif kullandım şu an şarjı %34 , şimdilik memnunum
    9 sene kullandığım Sony Xperia Z2 den geçtim

• Cihazı zorlamak , test etmek için hangi oyun yada uygulamaları kullanabiliriz.

• fiiliyol kullanıcısına yanıt

Hocam, ayrı bir iş telefonum var ve günün büyük bölümünde masada yatıyor telefonlar :) Samsung one ui arayüzü tartışmasız en iyisi bence android tarafında. Honor 200 ekran ve pil tarafında hiç aratmadı hatta hafif olması güzel avantaj onun dışında her türlü s23u üstün tabi ki :) Ben özellikle 20k altında önerilen Honor 200 ü denemek istedim ve bence fiyatına göre harika bir telefon.

• Geekbench6 testleri bekliyoruz

• Dostlar herkese merhaba
    5 yıllık poco x3 nfc deneyimimden sonra kendimde bir vefa borcu hissettim sanırım pocoya karşı:)
    Halihazırda telefon ihtiyacım olduğu için x7 pro 12/512 aldım. Öncelikle biraz deneyimlerinden bahsedeyim;
    Ben oyun oynayan biriyim bu konudan dalıcam direkt. Carx Street oynadım ve 20 dakika sonra telefonum ısınmaya başladı, bi 20 dakika sonra daha da ısınmaya başladı ( kaç derece bilmiyorum ama muhtemelen aynı sıcaklıkta yarım saat boyunca telefona yapışık durursa eğer elleriniz bir rahatsız olur) belki beklentim ile alakalıdır bilmiyorum ama bu biraz üzdü. Aynı şekilde Carx Drift Racing 3 oynadım, onda da benzer bir deneyim yaşadım muhtemelen optimizasyon ile alakalıdır işlemci yeni çıktığı için. Standoff 2 oynadım ve bunda deneyimlerim gayet güzeldi, ısınma yapmadı,donma yapmadı, kasma yapmadı herşey okeydi.
    Batarya mevzusu pek 6000 Mah gibi değil. 10 saat civari ekran süresi alabilirsiniz diye düşünüyorum ama ben oyun oynayan biri olduğum için oyun oynarken ki pil performansı sizi pek tatmin etmeyebilir ki beni etmedi açık konuşayım.
    Kamera konusunda çok gömmeye gerek yok, çok övmeye de gerek yok ama kamerası iyi bir telefon kullananlar pek tatmin olmayabilir. Onun dışında ileride güncelleme ve oyunlardaki optimizasyon ile deneyimleriniz daha da gelişecektir. Henüz bu arkadaşla dolu dolu vakitler geçirmedim içini açma vs. fırsatım olmadı genel bir kanı da değilim ama şimdilik:
    F/p canavarı olduğunu düşünüyorum flagship killer olduğunu da düşünüyorum. Bu fiyata bu işlemci şakaaa

Bir konuda kendimi rahatlatmak için size bir soru sormak istiyorum. Muhtemelen beklentim ile alakalıdır ama telefonun ısınması ve bataryasının hızlı bitmesi içime oturdu. Belki kendimle çelişecek gibi gözükücem ama xiaomi servisine gönderip telefonu test etmelerini isteyecektim ama yakın çevrem evham yapma dedi. Yeni alınan ve 7-8 dakikada %1 şarjı giden(bu sadece buraya yazı yazarken sosyal medyada gezinirken ki harcaması) bir telefon var elimde. Paramın hakkını sanki alamamış gibi hissediyorum. Sizde de böyle mi yoksa telefon ve donanım yeni olduğu için mi?

• drejtc kullanıcısına yanıt

Ben de 9 yıldır kullandığım iPhone 7 den geçtim. Iosdan geçiş, hem kullanımda hem de uygulama verilerini taşıma anlamında biraz zorladı ama hemen alıştım sayılır. Batarya konusunda da oyun oynamadan karma bir kullanımda 24 saat sonrasında şarja anca taktım. Tabi iphone'nun 3 saatlik ömrüne alıştığım için bana ayrı bir ekstrem geliyor ki bu nedenle muadil rakipleri hakkında kıyaslama yapamam. En son 10 sene önce xperia z3 kullanmıştım; androidin ayrıntılı özelliklerini kurcalamayı özlemişim.

Özellikle benim gibi eski bir iphonedan geçmeyi düşünen ve aklına takılan bir durum olursa soru sorabilirler, bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: The EreNn

Dostlar herkese merhaba
    5 yıllık poco x3 nfc deneyimimden sonra kendimde bir vefa borcu hissettim sanırım pocoya karşı:)
    Halihazırda telefon ihtiyacım olduğu için x7 pro 12/512 aldım. Öncelikle biraz deneyimlerinden bahsedeyim;
    Ben oyun oynayan biriyim bu konudan dalıcam direkt. Carx Street oynadım ve 20 dakika sonra telefonum ısınmaya başladı, bi 20 dakika sonra daha da ısınmaya başladı ( kaç derece bilmiyorum ama muhtemelen aynı sıcaklıkta yarım saat boyunca telefona yapışık durursa eğer elleriniz bir rahatsız olur) belki beklentim ile alakalıdır bilmiyorum ama bu biraz üzdü. Aynı şekilde Carx Drift Racing 3 oynadım, onda da benzer bir deneyim yaşadım muhtemelen optimizasyon ile alakalıdır işlemci yeni çıktığı için. Standoff 2 oynadım ve bunda deneyimlerim gayet güzeldi, ısınma yapmadı,donma yapmadı, kasma yapmadı herşey okeydi.
    Batarya mevzusu pek 6000 Mah gibi değil. 10 saat civari ekran süresi alabilirsiniz diye düşünüyorum ama ben oyun oynayan biri olduğum için oyun oynarken ki pil performansı sizi pek tatmin etmeyebilir ki beni etmedi açık konuşayım.
    Kamera konusunda çok gömmeye gerek yok, çok övmeye de gerek yok ama kamerası iyi bir telefon kullananlar pek tatmin olmayabilir. Onun dışında ileride güncelleme ve oyunlardaki optimizasyon ile deneyimleriniz daha da gelişecektir. Henüz bu arkadaşla dolu dolu vakitler geçirmedim içini açma vs. fırsatım olmadı genel bir kanı da değilim ama şimdilik:
    F/p canavarı olduğunu düşünüyorum flagship killer olduğunu da düşünüyorum. Bu fiyata bu işlemci şakaaa

Bir konuda kendimi rahatlatmak için size bir soru sormak istiyorum. Muhtemelen beklentim ile alakalıdır ama telefonun ısınması ve bataryasının hızlı bitmesi içime oturdu. Belki kendimle çelişecek gibi gözükücem ama xiaomi servisine gönderip telefonu test etmelerini isteyecektim ama yakın çevrem evham yapma dedi. Yeni alınan ve 7-8 dakikada %1 şarjı giden(bu sadece buraya yazı yazarken sosyal medyada gezinirken ki harcaması) bir telefon var elimde. Paramın hakkını sanki alamamış gibi hissediyorum. Sizde de böyle mi yoksa telefon ve donanım yeni olduğu için mi?

programların arka planda yükleme yapması vs derken pil performansını tam olarak değerlendirmek için birkaç hafta süre vermekte fayda var. ama şunu söyleyeyim benim batarya performansı da seninki ile benzer. ben kendi oynadığım oyunlarda ciddi bir ısınma hissetmedim. çok hafif bir ısınma oluyor. bazen de hiç olmuyor. ama batarya performansı çok iyi değil. orası kesin. batarya testi yapan bir sitede de batarya perfomansının pek iyi olmadığı anlaşılmış. ben günü kurtardığı için pek takmıyorum şimdilik.

• alan arkadaşlara hayırlı olsun. ben sırf bataryası yüzünden 21.500 verdiğim siparişi iptal ettim. sanırım 21.500 den daha uyguna alabilen yoktur.

• Ekranın renkleri soluk varsayılan ayarlarda (Renk şeması: Orijinal renk PRO), siz nasıl buldunuz ekranı, önerebileceğiniz bir ayar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuada -- 20 Ocak 2025; 10:38:3 >
  • Poco x7 pro 12/512 Cumartesi den buyana kullanıyorum, Pubg oynamak için aldım bu cihazı. Akıcı grafikte 120fps veriyor ve en ufak kasma donma problemi görmedim.

Isınma olarak 120fps de az biraz ısınma oluyor 90 a alınca ısınma felan yok.

Iron Man edition almıştım yanında gelen 120w lık makina ile yarım saat civarında 100 oluyor.

Ekran renkler canlı ve ışık yeterli seviyede.

Bu cihazda canımı sıkan tek nokta Ses ve Hoparlör kalitesi. Aşırı kötü. Oyunda ses kasmak mümkün değil. Ses seviyesi düşük ve kalitesiz. x6pro kullandım ses kalitesi çok iyi idi. rahat ses kasılabiliyordu. Yani oyunda arkadan gelen adamın ayak seslerini alamıyorsunuz öyle söyliyim. Güncelleme ile çözülebilecek bir sorunmu bilmiyorum. Yani ne müzik dinlerken ne reels izlerken vs kesinlikle can sıkıcı bir ses var, 90 yıllarda el radyoları olurdu onlardan gelen sese benziyor sesi.

Kamera olarak orta düzeyde bir kamerası var. Normal bir kullanıcı için yeterli seviyede.

Telefon arayüzü, uygulama geçişleri vs aşırı hızlı.

Telefonda Ses kalitesi dışında herhangi bir rahatsız edici durum görmedim. Güncelleme ile birlikte çözülür umarım

• realswashbuckLer R kullanıcısına yanıt

Dolby Atmos açık mı? Bu açıkken eski telefonum x3 pro dan çok daha iyi ses veriyor, ben hoparlör ses kalitesini beğendim açıkçası ama dolby atmos açık olacak..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.