< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 11 Kasım 2018; 22:45:39 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 11 Kasım 2018; 22:45:39 > |
ya arkadaş anlamıyorum adam gelmiş huawei ye bu kadar para verilir mi samsung al diyor. ileri zekalı kardeşim samsung almak zorunda mıyım ben? bir de bunu huawei konusunun altına yazıyor.cahil cühela insan dolu şu forum ya.
|
The Verge'ü telefon kıyaslamak için okumayın bence. Herkesin bildiği üzere The Verge'ün kabul ettiği tek şey iPhone'un telefonların ilahı olmasıdır. iPhone'dan önce Motorola mesela kulaklık girişini çıkarmıştı, eleştirmişlerdi, iPhone çıkardığında ise, ne gerek vardı zaten, inovasyon vs diyerek övgüler geldi.
-Ayrıca yazıda da okuduğunuz gibi telefonu yine iPhone ile kıyaslıyorlar, hatta iOS falan da var. Yaptığı inceleme android bi telefon incelemesi, yazılım kıyaslanacaksa git android ile iOS kıyasla, yani telefon incelemesi içinde bunun ne işi var? -Kameranın p10 için testi 87 puan, iPhone 7 86 puan almış. Bunların Plus modelleri incelenmemiş henüz. (In practice, I don’t know how effective this is. I’m sure the secondary sensor is improving output one way or another, but in my experience it doesn’t quite elevate the P10 to the level of the best phone cameras out there today.) P10 modeli sanırım Google Pixel'den sonra en iyi olmuş ama dediğim gibi Plus modeli incelenmemiş (dxomark). Ki yine iPhone 7 ve Plus modellerini kamera yüzünden göklere çıkarmış bi site bunu diyor. Bunları ben bir iPhone kullanıcısı olarak söylüyorum. Tabii yine inceleme sitelerine bakıp bilgi almak iyi bi şey, benim de yaptığım şeyler ama TheVerge'ün bu konuda bir apple taraflılığı var bilginiz olsun. Bunları izledikten sonra tabii ki kendi incelemeleriniz üzerine almalısınız telefonu, hoşunuza gidecek/gitmeyecek şeyler mutlaka çıkacaktır, son nihai kararı kendimiz vermeliyiz. (Herkes gibi ben de henüz görmedim P10 veya Plus modelini) Demek istediğimi şu iPhone 7 incelemesi ile daha rahat anlatabilirim; https://www.theverge.com/a/apple-iphone-7-review-vs-iphone-7-plus . Burada mesela, ilk giriş cümlesi geleceğin telefonu vs diyor. Hem de iPhone için? Fjfjffnfn. Ayrıca alttaki skorlara veya inceleme başlıklarına bakarsanız; batarya süresi ayrı, kamera ayrı, ekran çözünürlüğü ayrı incelenmiş ve batarya olumlu olarak puan almış, keza ekran çözünürlüğü de öyle. Huawei P10; 1080x1920 (3200 mAH) vs iPhone 7; 750x1334 (1960 mAH) Huawei P10 Plus; 1440x2560 (3750 mAH) vs iPhone 7 plus; 1080x1920 (2900 mAH) Bu arada eleştirim size değil, theverge sayfasına, bu sayfaya karşı tarafsızlığından dolayı biraz doluydum, yanlış anlaşılmasın. Saygılar |
boşu boşuna ve yanlış bir bilgi kirliliğinden dolayı iptal etmişsiniz. p9'daki sar değeri normal tehlike arz eden en alt sınırın altındadır ve sadece çekim gücünün düşük olduğu yerlerde üç anten birden devreye girer ve 1,49'a ulaşır. ki 1,49 insan sağlığı için herhangi bir sorun teşkil etmez. ayrıca normal şartlarda bu değerden çok daha az bir sar'a sahip.
bunu anlatmaktan dilimizde tüy bitti. |
p9 kullanıcısıyım 7 aydır kullanıyorum ilk günkü gibi memnunum p10'a ağzımın suyu akacak ama p9'u 2 sene kullanmayı düşünüyorum muhtemelen sonraki telefonum P11 olur. Huawei olsun p serisi olsun çamurdan olsun benim gözümde dünyanın en başarılı serilerinden birisi
|
Bu kadar paralara cidden yazık günah edeceği p10 2000₺ plus da 2250₺
|
Arkadaşlar bugün "Paralel ithalat" Cepport'dan Huawei P10 plus satın aldım.
Bir kaç saatlik tecrübeme dayanarak söylemeliyim ki kamerada bir kusur bulamadığım gibi kamerası gerçekten çok iyi. Telefon hızlı ve stabil çalışıyor şimdilik bir sıkıntısı yok. Bana ekran dokunmatiği performansı biraz zayıf gibi geldi ancak yeni telefona ve eskisine göre nispeten büyük bir telefona geçtiğim için bir yadırgama durumu da olabilir. Ekran başarılı ancak Samsunglarda olduğu cıvıl cıvıl bir ekran beklemeyin. Zaten ekran yapıları farklı bildiğiniz üzere. Ortada bulunan dokunmatik tuşa alıştım sayılır ancak halen bazen yanlışlıklar google araması kısmını açabiliyorum. önümüzdeki günlerde birkaç fotoğraf da ekleyeceğim. Gelelim işin civcivli kısmına " paralel ithalat " Almadan önce beni en çok düşündüren husus bu idi. Daha önce de söyledim. Alana saygım sonsuz ancak ben bu telefona 4200 TL vermem. Uzun süredir paralel ithalatı ve satıcıları takip ediyordum. Bugün kalktım iş için gittiğim İstanbul'da Cepport - Mys İletişim denilen yeri buldum. Oradaki patrona açık açık tüm endişelerimi dile getirdim. Garanti, ucuzluk, güncelleme desteği vs. Çok tatminkar cevaplar verse de bu cevaplar satıcı cevapları olduğu için bir kulağımdan girdi öbüründen çıktı. Ancak sonra bir vesile ile bu arkadaşların telefonları tuttuğu depo odalarına girdim. İçeride belki 1000lerce telefon var. Bir de içerideki bilgisayarların birinde Hepsiburada nın sipariş ekranı vardı net olarak sayamadım ancak işlem yapılan 10 kadar sipariş vardı. Bu telefonların yüzde 95'i Huawei ve Xiaomi. Sonra kafamda kabataslak bir hesapla internette önümüze çıkan o olumsuz yorumları hesapladım ve telefonu almaya karar verdim. Az çok gördüğüm şeye göre söylüyorum. Adamların o internette okuduğumuz memnuniyetsiz yorumları % 5 falan. Kaldı ki memnnun adam oturup da şikayet var'a falan yazmaz. Sinirli adam yapar bu işi. Tabi arkadaşlar 4200 TL verebilecek durum olsa hiç kafamız ağrımaz; elbette yarı fiyatına satılan telefonların mesela güncellemeyi geç alması ya da serviste sıkıntı yaşama ihtimali olması normaldir ( Buraya bir dip not, diğer yetkili servisler de pek iyi diyemeyiz ) Ancak ürünü yarı fiyatına aldığınızı düşündüğünüz zaman bunlara katlanılır diye düşünüyorum. Bu arada ufak bir Konu Dışı, bu adamların asıl uzmanlığı Xiaomi, adamlar Mi6 ların bayramdan sonra 2000 civarında satışa sunulacağını söylüyorlar. Büyük parti bir sevkiyat için beklediklerini bu yüzden şu an satış yapan diğer satıcılar kadar yüksek fiyatlı satmayacaklarını söylediler. Bir not daha Xiaomi nin resmi distribitör olayı tamamen yalanmış. Duyduklarım bunlar. Ben gibi kararsız arkadaşlar yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım. Soru sormaktan çekinmeyin. |
Valla dostum, benim telefon paralel ithalat, cihazı ilk aldığımda 124 uzantılı sistem sürümü vardı yanılmıyorsam, çok çabuk ısınıyordu. Ciddi hayal kırıklığına uğradım. Sonra burada forumda yazan arkadaşların yazışmalarından okuduklarımla yeni bir güncellemenin olduğunu ama bir çok telefona uzun sürelerde geldiğini okudum. Yine arkadaşların yazdıklarıyla Firmware diye bir uygulamayla bunun yükseltilebildiğini görünce bu yolla yükselttim. 151 idi yanılmıyorsam. Isınmada ciddi düzelme oldu, pil konusu da sanki daha uzun ömürlü oldu. Sonra 163 sürümü geldi, buradaki bir çok kullanıcı arkadaşların yaşadıklarının aksine benim cihaz daha da stabil ve taş gibi bir cihaz haline geldi. Bayramda saatlerce elimde sosyal medya ve internet sitelerinde dolaşmama rağmen cihaz, bir objenin saatlerce elinizde durduğunda normalde ısındığı kadar ısınıyor sadece. Kamera uzun süre açıkken bile hafif bir ısınma oluyor. Şu anda normal kullanımda 6-7 saat arası ekran süresi alabiliyorum. Dediğim gibi çoğu zaman gece 12 gibi şarja %40'larda takıyorum ki, bu mutluluk verici bir şey. Şu an batarya da ısınma ve dayanma süresi bu şekilde. Kapanmaysa hiç yaşamadım.
Diğer yandan marka takıntısı hiç olmayan birisiyim. Mesleğim grafik tasarım. Yaptığım iş icabı 24 yıldır Mac (Apple-Macintosh) kullanan birisiyim. Ve son 10 yılımın 7 yılını iPhone kullanarak geçirdim, bunun sebebi marka takıntısı değil, kullandığım cihazların (iPhone, ipad, MacBook, imac) birbiriyle olan uyum ve senkronizasyonu. Ancak arada değişiklik yapmayı seven ve ihtiyaç duyan birisi olarak zaman zaman androide geçerim. Bu farklılıklarda HTC'nin M7 ve M8 modellerini kullandım, her ikisi de harika cihazlardı. İki ay önce P10 plus'ı almadan önce de 6 ay kadar V20'yi kullandım. V20 de çok iyi fotoğraf çeken bir cihaz ve hatta pro modda gördüğüm en gelişmiş özelliklere sahip cihaz da diyebilirim. Ses konusunda da muazzam. Ama gel görki cihaz 3. ayından sonra aptal aptal hareketler yapmaya başladı. Takılıp donmalar, aramayı kapatamamalar falan. Ama en berbadı da pil ömrüydü. Akşam üzerine doğru pil bitiyordu. İşim gücüm telefonun şarj durumunu kontrol etmek olmuştu :( P10 araştırmalarımdan sonra takas yoluyla üzerine para vererek şimdiki cihazımı aldım. Yine lafı uzattım, diyeceğim şuydu, android cihazların kaderi (umarım değişir) kendilerini çabuk tüketmeleri. Iphone 4'ü dört yıl kullandım ve hiç bir aksama yaşamadım. Artık eskidiği ve sistem güncellemelerini kaldıramadığı için değiştirmiştim. Iphone 6'yı da ikinci hattım olarak hala kullanmaktayım. İphone'lara da en büyük eleştirim stabilliğini korumak adına son derece müdaheleye kapalı telefonlar. Ve kamerasında pro modunun olmaması çok kötü. Androidler çabuk hırpalanma zaafiyetlerini de aşsalar çok daha iyi olacak. U11'i hiç kullanmadım, merak da etmiyor değilim açıkçası, ama android hakkımı P10 plus'tan yana kullanıyorum ve hiç de pişman değilim :) Bu yüzden mukayese imkanım olmadı. Ama (ne kadar sağlıklı bir değerlendirme olur bilemem ama) izlediğim video incelemelerinde çekimlerinde biraz koyuluk farkettim. Onun dışında HTC'nin kameraları zaten iyi kameralardır. Ama bilmiyorum, Leica başka bir şey. 30 yıl önce GSF'de fotoğraf hocamızdan tanımıştım Leica makinalarını. Çok tipsiz ve gösterişsiz gelmişlerdi bana o zaman, ama muazzam lens kalitesi olan cihazlardı. Aynı muazzamlık işbirliği yaptıkları Huawei'de de devam ediyor. Çok geveze bir adamım, affola :) Yaşlanmaya başladık ondan herhalde :) Alacağınız cihazların sizleri mutlu etmesi dileğiyle... |
Arkadaşlar ürün iade kabul edilmiş param da iade oldu paylaşayım dedim :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|