Şimdi Ara

Ekran kartı bios güncelledikten sonra çalışmaz oldu. Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
5.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus hd 7850 DirectCU 1 gb GDDR5 ekran kartım var.
    Bios güncelleme yaptım. Sonra kart çalışmaz oldu.

atiflash -p 0 newbios.bin
    komutuyla bios güncelledim. Güncelleme başarılı yazdı; restart istedi. Sonra simsiyah ekran hiç bir görüntü gelmiyor.

Eski bios'un sürümü 015.027.000.000.000985
    Yüklediğim biosun sürümüü 015.032.000.000.000985

Eski biosu yedekledim; Onboard ekran kartına dönüp kurtarmak için ms-dos'u başlattım.
    atiflash -i komutunu verdiğim zaman. Grafik adaptor not found gibi mesaj alıyorum. Ekran kartını kurtarmak için crosfire yada sli yapma olanağım yok. Keşke güncellemeseydim. Neyse aldık bir risk olmadı. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim. Yeni bir bios yada orjinal bios nasıl yüklerim veya Bursa'da bu ekran kartını tamir edebilecek bir yer var mıdır? Yoksa Asus servise mi götürmeliyim. Garantisi doldu kartın. Saygılarımla!

• Asus teknik servis'e götürdüm gpu'su değişecek dediler. 685 ytl fiat çektiler; o paraya yeni ekran kartı alırım diye tamiri ret ettim. Ekran kartı tamir eden bildiğiniz bir yer var mı Asus servis dışında; çünkü bios güncelleme ile gpu'nun yanacağını düşünmüyorum.
  • Merak etme bu isin caresi vardi. Oha dedim. Gpu degisecekmis cok guldum. Kesin 2. El satacaklardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.techpowerup.com/forums/threads/adaptor-not-found-ati-flash.179381/

atiflash -i 0 olmazsa atiflash -i 1 sona bios dosyasi adi. Dos komut sisteminden daha iyi sonuc alirsin.

• "Asus teknik servis'e götürdüm gpu'su değişecek dediler. 685 ytl fiat çektiler"
    Kardeş şahsen herhangi bir teknik servis bana böyle birşey deseydi küfür sayardım ve ciddi ciddi kavga ederdim. Şuan 700 liraya gidersin o ekran kartına çok rahat basıcak ekran kartı alırsın.
    GPU tamiri ne yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: frankenstein85tr

Asus teknik servis'e götürdüm gpu'su değişecek dediler. 685 ytl fiat çektiler; o paraya yeni ekran kartı alırım diye tamiri ret ettim. Ekran kartı tamir eden bildiğiniz bir yer var mı Asus servis dışında; çünkü bios güncelleme ile gpu'nun yanacağını düşünmüyorum.

gpu mu degisecek :))) yemin ediyorum koptum gulmekten.Cevap yazacam yazamiyorum.hahahahaa.

• Bios güncelleme sakat iş bilende yapıyor bilmeyende

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turkuazim kullanıcısına yanıt
    Onboard ekran kartım var bunu yapmak için çift ekran kartı gerek, onboard üzerinden denedim şansımı gene adaptor not found diyor. Kartın üzerinde yeşil bir ışık var hep yeşil yanıyor o ne anlama geliyor.

Asus Teknik Servis şu mesajı çekti.

Konu: Seri No: D1CVCM095155

Değerli Müşterimiz;

Yetkili servisimize ulaştırdığınız cihaz hakkında teknisyenlerimiz gerekli incelemeleri yapmıştır.

Garanti dışı tamir hakkındaki açıklamalar ve ücret teklifimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Tamir detayı : GPU ARIZALI PARÇA FİYATI 635TL+45TL İŞCİLİK

Toplam tamir ücreti : 680 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-01A6ED78F -- 18 Ekim 2016; 14:56:09 >

• 680 miş pardon 685 deyip adamların günahını aldık.
  • arkadaşım unut şu 680 tl. gördükçe siir basıyor. 5 dakkalık iş ama uygun bios ve uygun komut lazım. nereden baksan 8 sene önce oldu. 2600xt kullanıyordum. onboard yoktu gittim pci ekran kartı almıştım. kurcalasam hala duruyordur biryerlerde.

neyse senin sorunu çözecek komutları gönderdik ama sen denemedin mi?
  • denedim adaptor not found yazıyor.
  • https://www.techpowerup.com/forums/threads/how-to-use-atiflash.57750/
    linkte biryerler f eklenecek check yapmayacak. eski biosu yaz sonra denersin yenisini. yılmak yok öğrenmeye devam :).
    eski biosu yedeklemediysen
    https://www.techpowerup.com/gpudb/b444/asus-hd-7850-directcu-ii-top
    bu linkden en uygun olanı indir.

atiflash -fi 0 biosadi.bin

burada f komutu kontrolu kaldırıyor. 0 olmazsa 1 dene sisteminde 2 tane ekran olmasından kaynaklı o.
    hadi olacak bu iş. korkma endişelenme çözeceğiz bunu. bende şimdi ati kart yok atiflash komutunu deneyemedim. evde zaman bulursam daha tam komutu öğrenince yazarım buraya.

• Invalid Command (geçersiz komut diyor.) Teşekkürler @turkaizm yardımların için. inşallah çözeriz bu işi.
  • Anakart bios'una default çekmeyi denedin mi? Sistem, değişen ekran kartı bios'u yüzünden saçmalamış olabilir.
  • Anakarta default çektim, graphic adapter olarak onboard'u seçtim. Onboard üzerinden deniyorum flashlamayı.
  • Belkide Asus'un dediği gibi, Gpu'su arızalanmıştır. Boşuna uğraşıyoruz belkide.
  • atiflash -f -p 0 biosadi.bin​
    atiflash -f -p 1 biosadi.bin​
    dene bunları arada bosluk varmıs ben farketmemişim. kusura bakma.
    atiflash -ai 0 yaz ve
    atiflash -ai 1 komut çıktılarını gönder ben gıcık oldum bu işe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuazim -- 18 Ekim 2016; 16:47:03 >
  • adaptor not found mesajı veriyor. Error 0FL01 hatası gibi bir şey yazıyor. Kodları yazınca. Daha fazla uğraşmayacağım bu kartla ikinci el olarak almıştım zaten, bir umut kurtarılabilir diyordum; ama Asus'taki teknik servisteki abiler haklı olabilir. Hakkını yemeyelim. Belki de gerçekten gpu'su gitti. Bende bu kartı çöpe atma kararı aldım. Fanını söktüm belki başka karta takarım diye, yorum yazan herkese teşşekkürü borç bilirim. Özellikle @turkazim yardımların için sağol!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-01A6ED78F -- 18 Ekim 2016; 17:50:16 >
  • eğer karta yanlış bios attıysanız yani tamamen farklı bir gpu nun yada farklı bir ID ye sahip board un biosunu attıysanız o kartı tekrar eski haline maalesef bu şekilde döndüremezsiniz, bir yöntem kart üzerindeki bios çipinin sökülüp , ayrı bir cihazda programlanıp tekrar karta lehimlenmesi gerekiyor bunuda kaç kişi yapar bilinmez, yani o kart şuan için çöp olmuş.
  • Kartın olmamasına uzuldum. karta yanlış bios yazsan bile ramlerin ve gpu nun yanması çok zor cünkü gpu zorlanmayınca downclocklu çalışıyorlar. yani çok düşük freakanslarda. yani kart sağlam olmalı. Hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.