Şimdi Ara

Ekran kartı bios güncelledikten sonra çalışmaz oldu. Yardım!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
5.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yanlış bios yazmadım gpu-z'nin sitesinden kartın modelini ve markasına göre bios attım.
  • Benim hd7850de 2 bios var mesela birinde bios atınca sıkıntı olursa diğer biosa geçiosun normal kullanmaya devam ediosun ama benim kart asus değil genelde bi bak 2 bios varmı die
    Biosların olduğu yer burası
    http://i.hizliresim.com/J3mnPq.jpg
    http://i.hizliresim.com/XdmLao.jpg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pm attım. kartı gönder diye.
    ancak su komutu dener misin. bios adını biosname.rom olarak degistir.

atiflash -f -newbios -p 1 biosname.rom

atiflash -f -newbios -p 0 biosname.rom
  • quote:

Orijinalden alıntı: frankenstein85tr

Onboard ekran kartım var bunu yapmak için çift ekran kartı gerek, onboard üzerinden denedim şansımı gene adaptor not found diyor. Kartın üzerinde yeşil bir ışık var hep yeşil yanıyor o ne anlama geliyor.

Asus Teknik Servis şu mesajı çekti.

Konu: Seri No: D1CVCM095155

Değerli Müşterimiz;

Yetkili servisimize ulaştırdığınız cihaz hakkında teknisyenlerimiz gerekli incelemeleri yapmıştır.

Garanti dışı tamir hakkındaki açıklamalar ve ücret teklifimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Tamir detayı : GPU ARIZALI PARÇA FİYATI 635TL+45TL İŞCİLİK

Toplam tamir ücreti : 680 TL

hocam yüklediğiniz bios kartı yakmış da olabilir. biosu nasıl yükledinizki doğru bios yüklediğinizden emin misiniz

• Ati winflash ile denediniz ben de rx 470 e attigim bios hasarliymis goruntu alamamistim. Sonra eski biosu o ayni sekilde programla flashladim sikinti kalmadi.

• turkuazim kullanıcısına yanıt
    yardımların için sağol; ama kartı göndermeyi düşünmüyorum kesinlikle.
  • ati winflash ile de eski flash'a geri dönmeyi denedim; adaptör bulunamadı diye mesaj alıyorum. Sonuçta eprom bu eprom programlayan bir yer vardır. Oraya gönderir eski flash'a geri döndürürüm. Çalışmazsa sağlık olsun artık.
  • crysef kullanıcısına yanıt
    O kadar teknik detay anlamam; ama resimler için sağol. Büyük ihtimalle tek biosludur.
  • canskru kullanıcısına yanıt
    doğru biosu çektim gpu-z'nin sitesinden güncelleme sonrası başarılı mesajını aldım. sürüm
    Eski bios'un sürümü 015.027.000.000.000985
    Yüklediğim biosun sürümüü 015.032.000.000.000985 şeklinde değişti.
  • Bende gecen ay r9 290 ekran kartima ayni uygulamayla bios attim ve ekran karti acilmadi.ama atmadan once yedek almistim. sonra aklima evde duran ati 5450 ekran karti geldi bozuk olan 1. Slota 5450 yi de 2. Pcie slotuna taktim makina acti ama arada hatalar vermeye basladi neyse bi an hata vermedigi bi anda biosu attigim konutu yazdim ama bozuk olana nasil aticaktim sonucta taktigim ikinci kartta ati. Biosu attigim komutu yazdim 0 yazan yeri 1 yaptim enterladim ve dogru ekran kartini gordu ve yedek biosu atti. Kart sorunsuz hala calisoyo. Kartina uygun bikac bios indirim bios atarkenki komutu yazip 0 yazan yeri 1 yapip dene bence.

• Herkese çok teşekkür ederim, inanmıycaksınız ama kartı önce bir fırınladım internetten okudum. Sonra atiwinflash ile eski bios'a geri döndüm kart çalıştı. Asus teknik servise tesüflerimi sunuyorum. İlgilenen cevap yazan herkese teşekkür ederim. Şimdi kart ile sorunsuz oyun oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-01A6ED78F -- 28 Ekim 2016; 16:27:32 >
  • Sağol dostum sayende tekrar ati winflashı denedim eski bios'a geri döndüm. Teşekkür ederim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: frankenstein85tr

Herkese çok teşekkür ederim, inanmıycaksınız ama kartı önce bir fırınladım internetten okudum. Sonra atiwinflash ile eski bios'a geri döndüm kart çalıştı. Asus teknik servise tesüflerimi sunuyorum. İlgilenen cevap yazan herkese teşekkür ederim. Şimdi kart ile sorunsuz oyun oynuyorum.

hocam bununla ilgili güzel bir konu hazırlasanız güzel olurdu. kolay çözülecek bişey değil cidden. iyi oyunlar
  • kartın düzelmesine sevindim. zaten kartın sağlam olduğunu düşünüyordum. ancak fırınlama ile bios düzelmesinin pek alakası olduğunu düşünmüyorum. Fırınlama kılcal çatlamalara karşı yapılan birşeydir. hatta fırınlama kalıcı çözüm vermiyor şans işi.
  • canskru kullanıcısına yanıt
    Aslında boş vaktimde olabilir.
  • turkuazim kullanıcısına yanıt
    Fırınlama ile bios düzeldi demedim zaten, kart fırınlama yapınca çalıştı. Ati winflash ile eski bios'a geri döndüm. Artık gittiği kadar. Değerli yorumların için teşekkür ederim @turkuazim çok yardımların oldu. Sağol!
  • Eyvallah sen de sağol. Güle güle kullan.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.