Steam Download Rate Drop Problemi
Arkadaşlar merhaba.
Haftalardır çözümünü bulamadığım bir sorunu son çare buraya yazıyorum. Steam bana kafayı sıyırtmak üzere.
Örneğin 100 GB'lık oyun indirecek olayım. Hangisinin olduğunun hiç önemi yok. İndirme saniyede 10 mb ile başlıyori 2-3 gb indiriyor bir anda hız saniyede 100-200 kb'a düşüyor. Steam'i tamamen kapatıp açıyorum. Yine saniyede 10 mb ile 1-2 gb indiriyor sonra yine çakılıyor. 100 gb'lık bir oyun böyle böyle inmiyor bir türlü. Gerçekten kafayı üşütmek üzereyim. İnternette bulduğum her yöntemi denedim.
Z790 çipsetli anakart, samsung 990pro 2 tb ssd var. Modem ethernet kabloyla bağlı. Superonline 100 mbps fiber internet.
Aşağıdakilerin hepsini denedim.
- SSD'de sorun olabilir diye bir yazı okumuştum. Seagate firecuda 530 m2 gen4 ssd ile denedim yine aynı.
- SSD ayarlarından Enable write caching on device özelliğini devre dışı bıraktım olmadı.
- Steam'i sildim diğer SSD'ye kurdum
- Steam ayarlarında bölge değiştirdim
- Steam ayarlarında Clear download cache yaptım
- Steam ayarlarında dosyaları onardım
- Dns sıfırlama yaptım
- Modeme port açtım
- Temp dosyalarını sildim
- Ağ ayarlarından automatically detect setting ayarını devre dışı bıraktım
- Servis sağlayıcımla görüştüm herşey düzgün bir sorun yok dediler.
Steam haricinde hiçbir platformda sorun yaşamıyorum son hızda indiriyorum. Steam çok basit bir indirme işlemini neden bu kadar karmaşık hale getirmek zorundaki. Gerçekten bazen çıldıracak gibi oluyorum.
Dualsense edge uyumluluğu yüksek olduğu için steam'i tercih ediyorum. Diğer platformlar bu konuda biraz sorunlu.
Aşağıda da resim bıraktım. Bu problemi yaşayan varsa farklı bir çözüm bulduysa paylaşırsa çok sevinirim.
Yeni Topladığım High End Sistemime Öneri!!
Arkadaşlar herkese merhaba. İki üç gündür resmen bileşen avındayım. Nerden ucuza kapatırım hangi parça daha iyi olur gibi bir sürü araştırma sürecinden geçtim. Power supply ve işlemci soğutucusu hariç tüm bileşenleri satın aldım. Aldığım ürünleri aşağıda belirtiyorum.
Motherboard : ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II
Ram : CORSAIR 48GB (2x24GB) Dominator Platinum 7200MHz RGB Siyah CL36 DDR5 Dual
Cpu : Intel Core i9 14900KF
Gpu : MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24G
Case : NZXT H9 Elite Black CM-H91EB-01
SSD : SAMSUNG 990 PRO MZ-V9P2T0B 2TB 7450/6900MB/s PCIe 4.0 M.2 NVMe
İşlemci soğutucusu olarak aklımdan Asus Ryujin III 360 mm geçiyor. Power olarak 1200 watt gold serilerinden düşünüyorum. Ancak hiçbir yerde siyah ryujin yok. Bu iki bileşen için önerileriniz varsa çok sevinirim.
Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
OPERATÖR ABONELİK TERCİHİ YARDIM
Arkadaşlar merhaba,
Önümüzdeki ay Turkcell taahhütüm biteceği için hat yenileme için araştırmalara başladım. Uzun zamandır Turkcell kullanıyorum. Performans, kalite anlamında çok memnunum. Telefonun çekmediği yer olmadı nerede olursam olayım. Numara taşıma ile aşağıdaki kıyas tablosunu oluşturdum.
Vodafone Red kampanyasında youtube ile sınırsız internet veriyor. Sizce 345 TL ile onu mu seçmeliyim. Kalite benim için önemli, heryerde yüksek performanslı internet almam önemli. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
TRAFİKTE UĞRADIĞIM TACİZ
Bu sabah işe giderken başıma bir olay geldi. Yol çukurlu, tümsekli bir yok yani düzgün değil. Ara ara yavaşlamak gerekiyor. Çukur olmayan yerlerde hızlı sürüyorum. Her zaman gittiğim yol zaten. Gelmiş arkamdan sellektör yapıyor, yanıma geldi pencereyi açtı bişiler diyor. Durdurdum arabayı ben de. Ne diyon lan sen dedim. Piç kurusu indi arabadan. Yanıma geldi elimi kıvırmaya çalışıyor seni gebertirim diyor. Kimi gebertiyon lan sen diye ben de bunun parmağından yakaladım. gebertecektim iti. Sonra taksiciler filan geldi. Yolumuza gittik. Keşke plakasını filan alsaydım diye kızıyorum kendime şimdi. Şikayetçi olurdum. Nefret ediyorum trafikteki bu tip insanlardan.
MUHALEFETİN AMACININ NE OLUŞU
Arkadaşlar son zamanlarda muhalefet partilerinin amaçları hakkında ciddi şaşkınlık içine girmeye başladım.
Altılı masadakiler; bu ülkenin zaten hali ortada, biz de iyi kötü meclise girelim kafamıza göre sorumluluk olmadan iyi kötü takılalım, zaten kazansak da hiçbirşeyi düzeltemeyiz diye düşünüyorlar sanırım. AKP yine kazansın biz de arada atarız tutarız yine yolumuza bakarız mı diyorlar.
Ben artık davranışlardan öyle anlamaya başladım. Seçim kaybetmek için, AKP'ye puan yazmak için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar. Başörtü meselesinin ortaya atılması alakasızlığın dikalasıydı. Halen adayın söylenmemesi. Neyin kafasını yaşıyorlar anlayamıyorum. Seçim kazanmak isteyen bir topluluk böyle davranmaz.
Muhalefet kesinlikle seçim kaybetmek istiyor. Ve ben buna çok üzülüyorum. Kendi geleceğim, çocuğum olursa onun geleceğinden çok şüpheliyim. Kahve içmenin bile lüks hale geldiği ülkede nasıl bir gelecekten söz edeceğiz.
HAZIR GİYİMCİLERİN İSYANI
Arkadaşlar ben ülkenin belli bir kesiminin kuru şöyle yapın böyle yapın isyanlarını anlamıyorum. Ülkenin azınlık bir kesimi çıkmış diyorki dolar 22-23 lira olsun. Ben de o zaman derimki ben TL kazanıyorum dolar 1 TL olsun. Hatta bu ülkede ülkenin çok büyük bir kısmı TL kazanıyor. Ülkenin bu kadar azınlık bir kesiminin çıkarlarına göre şekillendirilmeye çalışılması gerçekten saçmalık. Hepimizi USD veya EUR böölgesine geçirin o zaman. TL diye bir para birimi kalmasın. Anlamak mümkün değil. İlgili haberin linki aşağıda.
Hazır giyimcilerden ‘Kuru tutmayın’ mesajı - Son dakika ekonomi haberleri – Sözcü (sozcu.com.tr)
PLAYSTATION 5 DİREKSİYON SETİ
Arkadaşlar Gran Turismo 7 oyununda kullanmak için direksiyon seti almayı düşünüyorum. Yalnız direksiyon setleriyle ilgili hiçbir bilgim yok. Yanlış bir karar almaktan korkuyorum veya gereksiz paralar harcamaktan korkuyorum. Beni doğru yönlendirebilecek arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşmalarını rica ederim. İnternette kendim de bazı araştırmalar yapıyorum ama direk deneyim sahibi insanlarla iletişime geçmek bence daha sağlıklı olur. Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim...
Arkadaşlar outlook hakkında sormak istediğim birşey var. Ben amacımı anlatacağım, eğer bilen varsa şöyle yapsan daha iyi olur diyebileceğiniz fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.
Özel bir şirkette çalışıyorum. Mimar arkadaşlardan biri işten ayrılıyor. Onun yerine ben bakacağım. Onun maillerine erişebilmem gerekiyor. Kendi maillerim de var. Ne yapabilirim? Düzenli bir şekilde şu tarihte şu iş için kime mail atmış kimle iletişime geçmiş sorusunun cevabını alabilmem gerekiyor. Gönderilen kişiye göre, konuya göre, tarihe göre arama yapabilmem gerekiyor. Hatta mailin içeriğine göre.
BU İŞ NEREYE VARACAK...!
Arkadaşlar merhaba.
Ülkenin haliyle ilgili durumları konuşmak, değerlendirmeler yapmak ve insanların düşüncesini öğrenmek adına bu konuyu açıyorum. Aklıma gelen bazı soruları aşağıya yazıyorum. Sizin de aklınıza gelenler varsa yazabilirsiniz veya cevap olarak düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz(kimse kimseye hakeret etmeden).
-Adalet, hukuk, liyakat, ekonomi, dış siyaset. Bu alanların hangisini tutsak elimizde kalmıyor mu?
-Çökmeciliğin ne demek olduğunu bu kadar insan daha yeni yeni bu kadar net görmüyor mu?
-Normal bir ülkede hakimlerin savcıların anında hareketi geçeceği durumlarda, bizdeki hakimler savcılar neden susuyor? Neden birşey yapmıyor?
-Yolsuzluğun bu kadar gözler önünde olduğu başka bir zaman oldu mu?
-Neden bizdeki beş mütayit dünya sıralamasında en fazla devlet ihalesi alanlar listesinde ilk onda?
-Neden bu firmaların vergi borçları siliniyor veya azaltılıyor? Onların ödemediği vergiler neden bizim sırtımıza yükleniyor?
-Neden bazı bankalar bazılarına uçuk derecede yüksek kredileri veriyor ancak geri ödemesini almadan bırakıyor? Bunlardan doğan zararları neden Türk Milleti karşılamak zorunda.
-Neden merkez bankası başkanının görevden alınmasından bir gün önce dolar alımında çok ciddi bir sıçrama oldu? Bu bilgiyi kim sızdırdı? Kimler bundan çıkar elde etti bir gecede?
-Neden bu ülkenin cumhurbaşkanı gülerek hamdolsun hiç gündeme gelmedi diyor Ermeni meselesiyle ilgili.
.
.
.
Bu gibi sorular uzuyor gidiyor. Kafamı çok kurcalıyor? Neden biz bu hallere düşüyoruz diye sürekli düşünüyorum ve üzülüyorum açıkçası...
Ne olacak böyle arkadaşlar. Biz bu ülkede yaşayamayacak mıyız insan gibi....?
Arkadaşlar bu kararın istanbul trafiğine etkisi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Bir hükümetin bir toplumu bu kadar yormaya hakkı var mıdır?
Bu insanlar ne yapmak istemektedirler?
Bu soruları bilenler cevaplayabilirse çok sevinirim. Cidden artık ben patlamak üzereyim. Yoruldum.
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.917
İkinci El Bölümü Mesajları: 41
Konularının görüntülenme sayısı: 25.332 (Bu ay: 179)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.870 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware