Şimdi Ara

Yanlış bios update ettim ve pc açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşalr bnde msı 7255 v 1.2 anakart var normalde bios update disketten oluyor.Ben afudos un windows sürümünü indirdim ve bios update yaptım tabi bu anakartın 2-3 versiyonu var artık yanlış mı bios attım bilmiyorum biosun yedeğini afudos tan almıştım.Şimdi pc arada öttü şimdi ben ami bios recovery nasıl yapacam aynı bios chipli anakart var ama model farklı bioslar aynı yani chipi sökülüyor.Ne yapmam lazım teknikten anlarım tel tamircisiyim saolun şimdiden...

• qwnm Q kullanıcısına yanıt
    hocam yanlıs anlamassan ne tamiriciyim ne teknikci diyosun ama bios güncelliyosun...bios dedigmiz şey bilgisayarın haritasıdır örnegin senn istanbuldasın ama elinden istanbul haritasını alıyolar veriyolar ankara haritasını ve sonrada istanbul haritasını buldurmaya çalısıyorlar bu mantık :) yani işin zor kolay gelsin bu bios tamir işi burda zor olur...bilen birine göstereceksin..
  • biosu başka makineye takıp oluyor muş brn pc böyle olcanı bilsem yapmazdım telefonların bootu uçuyor jtaga baglıyorum halloluyor.Bios ami bios bunu recovery falan yok mu ?
  • upp güncellll
    masalesef..bios güncellemek çok kolay ama bi okdarda tehlikeli bir iştir simdi senn makinenin haritası yok elinde sen ona dogru haritayı taksanda buldur buldra biliyosan dogru yeri....
  • kardeş yedek bios var başka pc de şuan duruyor.Ben başka anakart var.O çalışırken biosunu söküp bunun biosu taksam yeniden flashlasam olurmu 2 anakartın biosuda 512kb olur mu acaba ?
  • bootlock mudur nedir oraya yazsam bir biosu gerisi kolay
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 anakartın bios aynen bu şekil ama farklı model ve marka ama yine oluyormuş...
    Birde bu bios yedeği xxxx.rom şeklinde ama benim indirdiğim sonu xxxx.0310 gibi bir şey yedek alırken xxx.rom diye alındı bir şey fark eder mi
     Yanlış bios update ettim ve pc açılmıyor
    olmaz,aklında bulunsn hiç bir zaman için makine çalısırken ve kasanın elektrigi varken donanımsal mudahele olmaaaz...anakartı uçurma ihtimalin var...
  • ama başka sitede buldum adamlar yapmış olmuş ztn biosu sadece açılırken önbelleğe alıyormuş ondan sonra kullanmıyormuş doğrumu başka yöntem yok mu illa eppromlucazmı bunu ?
    hocam bios hakkında çok detaylı bir bilgim yok bana sorarsan çok anlmıyorsan sende kurcalama...çünkü yanlıs bir hamlede donanımlarını(ram,işlemci)yakma ihtimalin var....
  • çorumda yaşıyorum nerde yapılcak bu valla kötü oldu
  • güncel arkadaşalar tanıdık birinde epproım makinesi var mış şimdi biosu söküp yenden yazıcaz hepinize teşekkürel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.