Almanyadan Türkiyede satmak için getirilebilecek ürünler.
-
-
Hocam şu devirde pek zannetmiyorum çünkü gümrük vergilerine yeni zam yapıldı kâr edelim derken zarara girebilirsiniz
Örnek: 1 Euro ya malı almanyadan aldın 1 euro da 16 türk lirası diyelim 5 bin tane aldın 80.000 Bin TL yi mala bağladın geldin ülkeye gümrüğe soktun malları
ÖTV Bulunan bir malzeme için bahsediyorum
Sipariş Tutarı: 80.000,00 TL
Gümrük Vergisi (%30): 24.000,00 TL
Özel Tüketim Vergisi (%20): 20.800,00 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 12,00 TL
Damga Vergisi: 0,80 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 44.812,80 TL
Siparişin Toplam Maliyeti: 124.812,80 TL
-
Hocam o konuda kesinlikle haklısınız. Ben daha ziyade 3 4 parça ürün gibi düşünüyorum. Örneğin bi arkadaşım mini torna makinasi istedi. Bi tanesi gitar ve amfi istedi.. Bu şekilde sıfır bir üründen birden fazla olmazsa sorun olmuyormuş. Ben kendime de daha önce bilgisayar vb elektronik eşya getirtmiştim. Sorun çıkmamıştı.
-
Hifi ses sistemleri, testosteron arttıran bitkisel haplar gibi tr de olmayan ya da çok fahiş fiyatlarda satılan ürünleri getirtebilirsin.
-
tek bir ürün de olsa sıfır kapalı kutu ise vergi mi alıyorlar hocam ?
kullanılmış, kutusu açılmış olsa da vergi alınır mı?
bilginiz var mı ?
-
Hocam şahsen bir bilgim yok ama okuyup, duyduğuma göre kişisel bir eşya gibi işte genelde Apple marka ürünler kişisel eşya olarak getirdiğiniz zaman vergi alınmıyor diye biliyorum örn: kutusuz kullanmakta olduğunuz bir ürün veya kutuyu başka bavula ürünün kendisini başka bir bavula gibisinden... -
teşekkürler hocam. bavul değil de arabanın bagajında kutusunda bir mikrodalga fırın diyelim, benzer bişey, vergi alınır mı onu öğrenmeye çalışıyorum da. vergisi varsa hiç uğraştırmadan sipariş verelim kargoyla gelsin vergisini öyle öderiz diyorum.
-
O konuyu bilemeyeceğim hocam yanlış yönlendirmek istemem iyi geceler dilerim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X