8-8-16-16 RAM'ler 2x Dual Channel çalışır mı?
Selamlar
Dual 2x 8gb ram'im var. Ancak ram kapasitesini 32 gb'a yükseltmek istiyordum, bu yüzden 2x 16 gb ram aldım, henüz kargoda. İnternette arattığımda hep 8 in yanına 16 eklenir mi şeklinde yazmışlar, dual konu bulamadım o yüzden denemeden sormak istedim.
Sorum şu, zaten 2x 8 gb ramlerim dual channel'da çalışıyor. Digerlerinide taktığım zaman sorunsuz bir şekilde hepsi dual performanslı olarak çalışır mı? MHZ'ler aynı 3200, CL değerleri aynı. Anakartım 64'gb a kadar destekliyor (tomahawk b450) veya sadece 2x 16 mı takmalıyım?
2x 8gb olan ram bu Corsair Vengeance 3200mhz C16
2x 16gb olan ram bu Corsair Vengeance LPX 32GB C16
AOC 27G2U 144 Hz'de Piksel Bölgesi sorunu
4 Senelik Monitör, ancak bugün ilk sorunuyla karşılaştım ve internette pek örneği yok. Monitör 144 Hz'de videodaki gibi sadece o bölümde pikseller çıkıyor. İşin garibi 120 Hz'ye aldığımda bu sorun ortadan kayboluyor. (Kablo değiştirdim işe yaramadı)
Ne yapılacağını bilen veya denk gelen var mı?
Merhabalar,
Daha önceden aldığım 2 gaming pc'yi forumda yazılan görüşler neticesinde toplamıştım. Bu sefer işim gereği laptop almayı düşündüğüm için tekrar sizlere danışmak istedim. Gaming Laptop olarak aklıma ilk Monster geliyor ancak başka markaların daha iyi ürünleri varsa bilmek isterim.
- Bütçem 20 bin, ancak çok fark edecekse max 25-30 bine kadar çıkabilirim.
- Kullanım amacı tamamen oyun odaklı olacak.
- Ekran kartı olarak NVDIA tercih ediyorum. (3080'de çökme sorunu ile ilgili şeyler okudum, halen devam ediyor mu?)
- Ekran paneli IPS ve 17" tercih ediyorum.
- Uzun süreli oyun oynama sonucunda ısınma sorunu yaşamamak adına soğutma sisteminin iyi olması lazım.
- Oyunlardaki fan sesinin düşük olması lazım.
Bu şartlar altında hangi Gaming Laptop'larını önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Benim şu an bulduklarım:
1- Monster'ın ısınma sorunu gerçekten var mı? https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v23-1-1//
Merhabalar,
Sistemim imzamda yazan kendimce iyi bir sistem. Soruna gelecek olursak PC'yi ilk açtığımda aşırı derecede takılma, kasma mevcut. Mouse imleci baya takıla takıla gidiyor. İşin garip yanı ise PC'ye restart attığımda 2. kez açıldığında bu sorun ortadan kalkıyor, düzeliyor. Ancak PC'ye restart atmaya kalktığımda o yazılı ekranda takılı kalıyor elle kasanın üzerinden atmak zorunda kalıyorum. Sebebi nedir?
PC'ye format dahi attım. Driver'lar güncel.
Şüphelendiğim şey ise sanırım 1 hafta önce windows update'inden sonra meydana gelmeye başladı, tam bilmiyorum. Format attım ancak sanırım o update'i almış bir şekilde geldi. O Update öncesine geri alabilme şansım var mı?
|
i7-4790k'lı eski sistemim ne kadar eder?
|
Ryzen 3600 1 saniyelik donma ve ses takılması
|
|
|
Meslek: Visual Communication Design
İlgi Alanları: Tasarım Yüzme
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max Ekran kartı:MSI RTX 2060 Super Gaming X Monitör:AOC 27'' 27G2U İşlemci:AMD Ryzen 5 3600Kasa:Cooler Master MB 511 RGB SSD:XPG 1TB SX8200 PRO M.2 SSD Ram:Corsair Vengeance 2x8 GB RAM RGB 3200mhz İşlemci soğutucusu:CORSAIR Hydro Serisi H100i RGB PLATINUM Mouse:LOGITECH G300 Kulaklık:HyperX Cloud Alpha Klavye:Logitech G213 Progidy
|
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 401
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 17.665 (Bu ay: 146)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 58 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware